Inspektoři uzavřeli část příbramské Billy, našli tam mrtvý hmyz a kontaminované potraviny
Inspektoři navštívili prodejnu minulý pátek, o stavu kontroly informovali dnes.
21. května 2024 (08:32)
Nepřehlédněte
Hygienici při kontrole dobříšské restaurace Na Růžku našli prošlé potraviny
V provozovně bylo také zjištěno hrubé porušování zákazu kouření.
26. března 2024 (13:18)
Hygienici navštívili restauraci Šalanda v Příbrami. Našli prošlé maso, sýry i tatarák
Na pracovním stole v kuchyni byly uchovávány pokrmy určené k výdeji spotřebitelům v nezakrytých nádobách při teplotě prostředí, která může podporovat růst patogenních mikroorganismů a mohla by vést k ohrožení zdraví spotřebitelů.
21. března 2024 (12:12)
Veterinární inspektoři při kontrole u Jenče odhalili nevhodně přepravované maso
Inspektoři naměřili v jádru mražených potravin od minus šesti stupňů Celsia do minus devíti stupňů Celsia, avšak výrobcem stanovená teplota byla -18 °C.
5. března 2024 (16:23)
Hygienici zkontrolovali dobříšskou restauraci. Čekalo je nemilé překvapení
Neslavně dopadla nedávná kontrola středočeských hygieniků v restauraci Zastávka Srdcovka Dobříš.
27. února 2024 (18:53)
Myší trus, znečištěné regály a nepořádek na podlaze. Inspektoři si došlápli na vietnamský obchod
Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce opět zasahovali. Tentokrát v Hořovicích.
27. února 2024 (08:10)
Veterináři nařídili stáhnout z trhu přes 11 tun kuřecího masa
Salmonela se může do lidského těla dostat jak požitím kontaminované potraviny, tak z kontaminovaného prostředí, například z nádobí. Způsobuje onemocnění, které se většinou projevuje střevními problémy.
27. září 2023 (17:00)
Hygienici zkontrolovali občerstvení v Nové Vsi pod Pleší. Okamžitě zakázali prodej zmrzliny
Středočeští hygienici provedli kontrolu v provozovně občerstvení U Terezky v Nové Vsi pod Pleší. Jedná se o sezónní provozovnu, která byla zřízena v části objektu rodinného domu. Je zde připravována točená zmrzlina, ledová tříšť a párek v rohlíku. Bez předchozího projednání s orgánem ochrany veřejného zdraví byla činnost v provozovně zcela nevhodně rozšířena o přípravu langošů a burgerů.
29. června 2023 (13:55)
Hygienici našli v berounské pizzerii plesnivou zeleninu s hnilobným zápachem
Kontrola byla provedena na základě podnětu stěžovatele.
27. června 2023 (08:34)
Hygienici zkontrolovali restauraci Penzionu U Vondráčků v Chlumu u Nalžovic
Zaměstnanci Krajské hygienické stanice Středočeského kraje provedli kontrolu ve stravovací části Penzionu U Vondráčků v Chlumu u Nalžovic. V restauraci se v současné době denně připravuje do 20 porcí hotových pokrmů, v letní rekreační sezóně je kapacita provozovny až 3 x větší.
21. května 2023 (09:26)
Hygienici našli v březnickém bistru značný nepořádek
Neslavně dopadla nedávná kontrola středočeských hygieniků v provozovně Bistro Asia Kim v Březnici. Jedná se o zařízení situované v centru města Březnice, ve kterém jsou připravovány teplé pokrmy čínské, vietnamské a thajské kuchyně.
12. května 2023 (17:18)
Hygienici zkontrolovali čínské bistro. V mrazáku prošlé maso, na zemi špína a zbytky potravin
Středočeští hygienici, na základě podnětu od spotřebitele provedli kontrolu v provozovně Čínské bistro Hui Bin Ge v Příbrami V, umístěné v nákupním středisku Stavus. V této provozovně jsou připravovány převážně asijské speciality, gyros a sushi.
9. května 2023 (13:34)
Hygienici zkontrolovali Motorest U Milína: V mrazáku prošlé maso, u dalších potravin nezjistili datum výroby
Kontrola proběhla na základě podnětu spotřebitele, který se týkal zdravotních potíží po konzumaci pokrmů připravených v této provozovně.
2. května 2023 (17:47)
Hygienici našli v restauraci Zastávka prošlé maso, u dalších potravin nezjistili datum výroby
Na místě bylo provozovateli nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor restaurace.
22. dubna 2023 (13:00)
Hygienici našli v Restauraci Fantom špínu, mastnotu a maso, které kvůli silné námraze nedokázali identifikovat
Neslavně dopadla nedávná kontrola středočeských hygieniků v Restauraci Fantom v Nové Vsi pod Pleší. Podle hygieniků se jedná se o vyvařující provozovnu situovanou v centru obce, ve které jsou připravovány teplé pokrmy. V současné době se zde vaří 15-20 porcí jídel/den (2 druhy hotových pokrmů, 3-4 druhy pokrmů minutkového charakteru).
13. dubna 2023 (18:49)
Hygienici našli v Restauraci Konírna třicet kilo dva měsíce prošlého masa na tatarák
Neslavně dopadla nedávná kontrola středočeských hygieniků ve stravovací části Hotelu Panství – v Restauraci Konírna ve Dlouhé Lhotě.
2. března 2023 (11:06)
Všudypřítomná mastnota, kastroly na podlaze a nepořádek. Hygienici navštívili restauraci Hong Kong v Příbrami
Neslavně dopadla další kontrola restaurace Hong Kong v Příbrami. Podle středočeských hygieniků jsou v této provozovně připravovány převážně speciality asijské kuchyně (polévky, předkrmy, saláty, teplé pokrmy, sushi).
24. ledna 2023 (13:51)
Hygienici zkontrolovali Hospodu Na hřišti v Bohutíně. V lednici prošlé maso i olomoucké tvarůžky
Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih.
26. října 2022 (17:55)
Inspektoři navštívili stánek s burčákem, čekalo je nemilé překvapení
Fotogalerie: Skladovací prostory kvůli neskutečnému nepořádku a trusu hlodavců okamžitě uzavřeli.
12. října 2022 (08:32)
Gastro agent hodnotí: Penzion Jaro
Během deštivých srpnových dní přepadly našeho gastro agenta ponuré podzimní myšlenky. Vyrazil si proto spravit náladu do Penzionu Jaro, který se nachází v obci Věšín nedaleko Rožmitálu pod Třemšínem.
28. srpna 2022 (18:57)
Gastro agent hodnotí: Hotel Orlík
Ani v měsíci srpnu gastro agent nezahálí a přináší čtenářům našeho portálu zajímavou destinaci. Tentokrát jsme se vypravili do Hotelu Orlík na Vystrkov, který spadá do katastru obce Kozárovice, tudíž ještě do středních Čech. Lokalita u Orlické přehrady na hranici Středočeského a Jihočeského kraje je zajímavá i historií z dob komunistického režimu. Místo inspirovalo také filmové režiséry a objevuje se v několika českých snímcích.
18. srpna 2022 (06:27)
V příbramském Tescu po pečivu poskakoval holub. Nechutné, stěžují si zákazníci
Chuť na pečivo z příbramského Tesca přešla v sobotu ráno mnoho zákazníků. Do housek, rohlíků a dalších pekařských výrobků se dostal holubí vetřelec. Poskakoval po nich a uzobával, občas si i ulevil.
31. července 2022 (17:37)
Gastro agent hodnotí: Restaurace Atollo
Restaurace Atollo se nachází na kraji Mariánské ulice v těsné blízkosti náměstí na Březových Horách. Hosté mohou využít přilehlé parkoviště a v případě vysoké obsazenosti i parkovací plochy kolem náměstí.
9. července 2022 (18:38)
Gastro agent hodnotí: Equitana Hotel Resort
Wellness hotel Equitana naleznete 20 kilometrů od Příbrami ve středočeských Martinicích v těsné blízkosti Březnice. Resort se na svých webových stránkách prezentuje jako ideální kombinace skvělé gastronomie, komfortního ubytování, wellness a koní. Rozsáhlé konferenční prostory nabízí zázemí pro firemní akce.
29. června 2022 (16:41)
Gastro agent hodnotí: Restaurace U Statkáře
Cílem projektu není v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit kuchařské umění.
14. června 2022 (14:07)
Gastro agent hodnotí: Restaurace Pivovaru Podlesí
Cílem projektu není v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit kuchařské umění.
11. června 2022 (07:19)
Více než každá druhá zkontrolovaná zmrzlina nesplnila hygienické limity, byly plné škodlivých bakterií
Rozbory zmrzlin potvrdily nadlimitní počty bakterií Enterobacteriaceae.
10. června 2022 (11:50)
Gastro agent hodnotí: Restaurace Originál 1869
Cílem projektu není v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit kuchařské umění.
9. června 2022 (14:33)
Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb
Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih.
30. května 2022 (19:01)
Nepřehlédněte
Gastro agent hodnotí: Restaurace New Romance
Cílem projektu není v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit kuchařské umění.
30. května 2022 (13:52)
Gastro agent hodnotí: Restaurace U tří statkářů
Cílem projektu není v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit kuchařské umění.
26. května 2022 (08:05)
Hygienici našli v hotelové restauraci Florián prošlé maso, u dalších potravin nezjistili datum výroby
Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih.
25. května 2022 (12:58)
Gastro agent hodnotí: Středověký hostinec U Pletánků
Cílem projektu není v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit kuchařské umění.
23. května 2022 (06:17)
Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl
Cílem projektu není v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit kuchařské umění.
20. května 2022 (11:28)
Hygienici si v příbramské kavárně kvůli nepořádku zákusek asi nedali
Na znečištěné a zaprášené podlaze byly pohozeny boty, koště, různé útržky papírů, plastové obaly od potravin. Dále zde byly skladovány štafle, přepravky od nápojů, znečištěné zástěry, nepoužívané židle, ale i prodlužovací kabely.
19. května 2022 (17:40)
Nepřehlédněte
Gastro agent hodnotí: Restaurace Maják
Cílem projektu nebude v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit kuchařské umění.
17. května 2022 (06:20)
Nepřehlédněte
Gastro agent hodnotí: Restaurace Na Vršíčku
Cílem projektu nebude v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit jejich kuchařské umění.
15. května 2022 (07:29)
Nepřehlédněte
Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu U Milína
Cílem obnoveného projektu nebude v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit jejich kuchařské umění.
10. května 2022 (20:12)
Nepřehlédněte
Gastro agent hlásí po šesti letech comeback, hodnocení kvality pokrmů neunikne žádná místní restaurace
Projekt Gastro agenta vznikl v roce 2016 a po dobu dvou let zhodnotil desítky místních restaurací.
9. května 2022 (19:09)
Inspektoři se nestačili divit. Při návštěvě Brdské restaurace U Fabiána nalezli nejen nepořádek, ale i kurník
Fotografie v článku jsou určené pouze pro silné povahy.
29. dubna 2022 (09:52)
Nepřehlédněte
Salámu Čeřínek od společnosti Kostelecké uzeniny byla odebrána značka KLASA
O značku kvality KLASA přišel salám Čeřínek společnosti Kostelecké uzeniny. Stalo se tak na základě výsledku kontroly Státní veterinární správy. Výrobek obsahoval nižší podíl masa, než výrobce deklaruje na etiketě výrobku.
27. března 2020 (10:22)
Nepřehlédněte
Mastnota, špína a zbytky potravin. Hygienici si oběd raději nedali
Provozovatel místo spropitného dostal pokutu
14. října 2019 (19:03)
Nepřehlédněte
Po konzumaci kuřecího masa měl zdravotní potíže, v restauraci se údajně nevaří
V chladících zařízeních byly uloženy potraviny, které dle sdělení byly určeny výhradně pro potřeby provozovatele restaurace.
21. září 2019 (10:52)
Na zemi myší trus, v lednici prošlé potraviny
Hygienici navštívili restauraci v Rybníkách na Příbramsku, okamžitě nařídili zásah deratizéra
14. června 2019 (16:20)
Hygienici se nestačili divit, občerstvení mělo sklad potravin v garáži
Na základě podnětu, který upozorňoval na nevyhovující hygienické podmínky, provedli hygienici kontrolu občerstvení v Křešíně
6. června 2019 (10:14)
Pozornosti hygieniků neušla ani kavárna Café del Mar
V oblíbené příbramské kavárně docházelo mimo jiné k manipulaci s neočištěnou zeleninou a bramborami
13. května 2019 (12:12)
V polském mase našli veterináři salmonelu, zavádí mimořádná opatření
Vzorky infikovaného masa byly odebrány ve Středočeském kraji.
21. února 2019 (10:15)
Asijské bistro v Březnici úklid moc neřešilo
Zjištěné závady byly sice odstraněny, provozovatel přesto nevyvázl bez pokuty.
18. února 2019 (14:53)
FOTOGALERIE
FOTO DNE: Čtenář si koupil rohlíkovou rodinu
Co se v těch supermarketech v noci děje…?
11. října 2018 (18:46)
FOTO
Nádražní restaurace? V Příbrami hygienici zjistili, že v prostoru kuchyně se snad vůbec neuklízí
Vesměs špatnou pověst nádražních restaurací tentokrát potvrdila kontrola na příbramském nádraží.
4. října 2018 (14:50)
Kempovali jste na Orlíku? Nebylo to všude bezpečné pro vaše zdraví a žaludek
Hygienici zjistili ve stánku s občerstvením hrubé nedostatky. Některé potraviny měly prošlé datum spotřeby, jiné se už kazily.
14. září 2018 (11:05)
Dáte si kolínka? Ani návštěva hygieniků nebyla restauraci v Březnici dostatečným varováním
Opakovaná kontrola restauračního zařízení shledala přetrvávající nedostatky a neodstraněné závady
10. září 2018 (11:50)
Drcené kosti a brouci. Pořad A DOST! odhalil, co obsahují špekáčky nabízené na českých pultech
Nejhůře z celého testu dopadly špekáčky Pikok od firmy Steinhauser Tišnov prodávané v Lidlu, u nichž bylo množství úlomků největší.
18. července 2018 (17:05)
Příbram Food Festival už tuto neděli! Přinášíme obecné informace k akci
Jedna z největších akcí v Příbrami se blíží. V neděli od 10 – 18 hodin se na Dvořákově nábřeží uskuteční již druhý ročník Příbram Food Festivalu, kde se představí třináct regionálních restaurací a další místní prodejci
2. června 2018 (17:18)
Vepřové konzervy na letácích Lidlu nejsou až tak vepřové
Státní zemědělská a potravinářská inspekce opět zjistila falšování u potravin nabízených v letákové akci
27. dubna 2018 (16:37)
AKTUALIZOVÁNO
Středočeští hygienici si posvítili na restauraci Lidový dům v Zaječově
Na základě podnětu stěžovatele byla provedena 15. 3. 2018 kontrola a shledány závažné nedostatky v dodržování zásad provozní hygieny. Provozovna nebyla udržována v čistotě a v dobrém stavu
24. dubna 2018 (17:59)
Jak se vyhnout předvánočnímu shonu? Přinášíme zaručený recept
Není lepšího odpočinku, než v klidu na lůžku
12. prosince 2017 (19:14)
Hygiena si posvítila na Jihočeskou restauraci
V restauraci na stole v přípravně byl položen popelník plný cigaretových nedopalků, v kuchyni netekla teplá ani studené voda z důvodu nefunkční vodovodní baterie.
9. října 2017 (12:27)
Udělat z obytného přívěsu stánek s občerstvením není jenom tak
Provoz uvedeného zařízení byl zahájen bez předchozího projednání s orgánem ochrany veřejného zdraví.
4. října 2017 (10:53)
Prošlé maso a nepořádek v Čínském bistru HUI BIN GE
Středočeští hygienici provedli na základě podnětu spotřebitele kontrolu v provozovně Čínské bistro Hui Bin Ge v Příbrami V, umístěné v nákupním středisku Stavus, kterou provozuje společnost Tian Xin s.r.o.
25. září 2017 (11:56)