Gastro agent hodnotí: Hotel Orlík
18. srpna 2022 (06:27)
Dalších 8 fotografií v galerii
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Ani v měsíci srpnu gastro agent nezahálí a přináší čtenářům našeho portálu zajímavou destinaci. Tentokrát jsme se vypravili do Hotelu Orlík na Vystrkov, který spadá do katastru obce Kozárovice, tudíž ještě do středních Čech. Lokalita u Orlické přehrady na hranici Středočeského a Jihočeského kraje je zajímavá i historií z dob komunistického režimu. Místo inspirovalo také filmové režiséry a objevuje se v několika českých snímcích.
Vystrkovský areál byl za minulého režimu vybudován a před veřejností takticky ukryt v rozlehlých lesích na levém břehu Vltavy. Na protějším břehu se nachází Kemp Podskalí. Místo je však ze silnice od Kozárovic dobře značené a navede vás na asfaltovou lesní cestu, po které se díky směrovkám dostanete přímo před hotel nebo k jednotlivým vilám. Silnice v lese je poměrně úzká a vyžaduje od řidičů zdvořilé chování v podobě úhybných manévrů a vzájemného pouštění. V zimě se navíc vozovka neudržuje. K hotelu se projíždí několika v současné době otevřenými bránami, které naznačují, že dříve sem byl přístup opravdu omezený a každé vozidlo kontrolováno. Mnohé jistě překvapí, jaký komplex se před nimi po tmavé a těšné cestě lesem odhalí ve svém plném předrevolučním půvabu, který na vás jistě zapůsobí.
Hotelová restaurace slibuje pravý gastronomický zážitek se specialitami moderní gastronomie i české kuchyně, italskými těstovinami, marinovanými steaky a výběrem salátů. Nabídka denního menu, kterou bychom v hlavní sezóně a vzhledem k množství hotelových hostů čekali obsáhlejší a zajímavější, nás úplně nenadchla. Hodnocená jídla jsme tedy kombinovali s jídly á la carte. Polévka je v nabídce každý den pouze jedna, při naší návštěvě jsme tedy ochutnali prácheňskou (48 korun). Láska na první pohled k pokrmu obsahujícímu nudle, vaječnou zavářku, houby a zeleninu z naší strany bohužel neproběhla, chutnala však překvapivě lépe, než vypadala.
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Následující tatarský biftek ze svíčkové s topinkami (198 korun) naše jazýčky prezentací na talíři velmi nalákal. Šlo o celkem dobře ochucený pokrm s dostatečným množstvím topinek. I laik by ovšem poznal, že z pravé svíčkové připravený opravdu nebyl a s několika sousty jsme měli trochu problém.
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Dále jsme vyzkoušeli gnocchi s kuřecím masem, listovým špenátem a smetanou (185 korun). Porce byla poměrně velká, u takto sytého pokrmu až zbytečně. Pokud by kuchař alespoň z poloviny ubral na česneku, bylo by to fajn jídlo, na které bychom vsadili i při příští návštěvě.
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Poslední nabídkou z denního menu jsme vsadili na jistotu a vybrali si tradiční českou vepřovou pečeni s bramborovým knedlíkem a zelím (178 korun). Toto jídlo se stalo vítězem našeho výběru díky výborně ochucenému zelí a měkkému masíčku ve vlastní šťávě. Komentáře ohledně knedlíků domácích versus práškových po všech našich zkušenostech už vzdáváme.
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Sladkou tečku jsme tentokrát vzhledem k horkému počasí zvolili naprosto jednoduchou, a to dva kopečky zmrzliny (30 korun) s porcí šlehačky (19 korun) ve spreji. Neurazila, nenadchla.
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Personálu nelze upřít snaha, ovšem na první pohled je znát, že jde především o mladé a nezkušené brigádníky. Jejich množství bohužel nevykompenzuje profesionalitu, kterou bychom v takto multifunkčním zařízení očekávali. Hosté zde mohou dle webových stránek využít wellness v podobě venkovního a vnitřního bazénu, vířivku, sauny i posilovnu. Volný čas je možné vyplnit i na několika sportovištích, zapůjčením elektrokoloběžky, šlapadla, paddleboardu či vodních lyží a mnoho dalšího. Komplex má velký potenciál a nabídku služeb opravdu širokou. Rádi bychom věřili tomu, že je personál stoprocentně připraven veškeré lukrativní nabízené služby za stanovené částky hostům plně zajistit. Návštěvu jsme si velmi užili, ovšem spíše díky koupání a procházce po okolí. Gastronomický zážitek jsme očekávali o mnoho lepší, tudíž hodnotíme známkou 6/10.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Martin Novotný, Eliška Krásnohorská, Veronika Vitásková, Jakub Pečenka
Související
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Atollo
•Gastro agent hodnotí: Equitana Hotel Resort
•Gastro agent hodnotí: Restaurace U Statkáře