2. 10. svátek má Olívie a Oliver




Zabijačková sezona začíná

Komerční sdělení
30. září 2024   (13:00)
Zabijačková sezona začíná

Jednou z nejoblíbenějších událostí v tomto období je zabijačka, která v řeznictví ZEMAN maso-uzeniny přináší poctivé pochoutky vycházející z české tradice domácích zabijaček.


S příchodem podzimu a chladnějšího počasí se mnozí z nás těší na tradiční české pokrmy, které zahřejí tělo i duši. Zabijačka je tradiční česká událost, spojená s vesnickým životem, kde se v rodinách porážela prasata a následně se z nich vyráběly lahůdky, které se konzumovaly po celý rok.

V dnešní době už zabijačky nejsou tak časté jako dřív, ale řeznictví ZEMAN maso-uzeniny tuto tradici udržuje při životě. Každý rok v rámci zabijačkového období nabízí široký výběr čerstvých zabijačkových specialit, připravených dle osvědčených receptur.

Zabijačková sezóna v řeznictví ZEMAN maso-uzeniny to jsou tradiční chutě, které potěší každého gurmána. Co si představit pod zabijačkovým týdnem a na co se v něm můžete těšit?

V prodejnách ZEMAN maso-uzeniny můžete ochutnat ty nejlepší speciality: Dopřejte si neodmyslitelnou klasiku v podobě JATERNIČEK a JELÍTEK špejlovaných, LAHŮDKOVÉ TLAČENKY, prejtů, škvarků, ZABIJAČKOVÉ POLÉVKY nebo široký výběr paštik a pomazánek.
Pokud tedy patříte mezi milovníky českých tradičních zabijačkových pokrmů, nezapomeňte sledovat aktuální nabídku na: https://www.prodejnyzeman.cz/akcni-nabidka

Navíc Vám přinášíme recept na:
DOMÁCÍ SULC NEBOLI HUSPENINU S VEPŘOVÝM MASEM

Na huspeninu neexistuje žádný správný recept, každý ho má rád jinak, ale tento je jemný a čirý s libovými kousky vepřového masa, který bude chutnat každému. Navíc má sulc pozitivní účinky na zdraví našich kloubů.

Na sulc:
  • 500 g vepřové plece
  • 3 vepřové nožky
  • 2 vepřová kolena
  • 1 žlutá cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • 5 stroužků česneku
  • 6 kuliček celého černého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • 2 lžíce octa 8%
  • 1 lžíce soli
Na podávání:
  • 2 cibule
  • 4 lžičky octa 8%
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 svazek petržele
  • 1 bochník chleba

Postup:
1) Vepřové nožičky a kolena omyjte a vložte vařit do hrnce. Těsně před bodem varu stáhněte plamen na minimum.
2) Sítkem vyjměte všechnu pěnu z povrchu a osolte, přidejte koření a vařte tři hodiny.
3) Poté přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, oloupané stroužky česneku a vepřovou plec. Vše vařte ještě cca hodinu a půl a před koncem varu přidejte ocet.
4) Po zchladnutí vyberte maso a zeleninu. Vývar přeceďte přes síto a libové maso oberte.
5) Připravte si misky, popřípadě může být i libovolná forma. Rozdělte kousky masa a naběračkou zalijte vývarem. Dejte chladit alespoň na šest hodin.
6) Servírujte s cibulí, octem a drobným chlebem.

Dobrou chuť.


Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR







Související


Další články

Kam chceš dojít? Žáci na Příbramsku se zapojili do projektu proti drogám Kam chceš dojít? Žáci na Příbramsku se zapojili do projektu proti drogám Během září se zapojily čtyři školy z Příbramska do projektu „Kam chceš dojít“. Celkem … Žádné zpoplatnění sběru hub novela zákona neprosazuje Žádné zpoplatnění sběru hub novela zákona neprosazuje Začaly růst houby a mezi lidmi se opět šíří „zaručené“ zprávy o tom, jak houbaři budou … Sympatický počin FK Příbram vzbudil pozitivní ohlasy na sociálních sítích Sympatický počin FK Příbram vzbudil pozitivní ohlasy na sociálních sítích Výtěžek 30.000 korun z utkání MOL Cupu proti Českým Budějovicím pomohl nejen dobré … Náraz nákladního vozidla do stromu nedaleko Lazska se obešel bez zranění Náraz nákladního vozidla do stromu nedaleko Lazska se obešel bez zranění Řidič menšího nákladního vozidla nezvládl řízení a naboural do stromu. Příbramská svatohorská šalmaj má nový termín, slavnost zakončí koncert kapely Ginevra Příbramská svatohorská šalmaj má nový termín, slavnost zakončí koncert kapely Ginevra Oblíbená středověká akce na Svaté Hoře v Příbrami se s upraveným programem uskuteční v … Dobříš plánuje výstavbu budovy s policejní stanicí Dobříš plánuje výstavbu budovy s policejní stanicí Městská rada v Dobříši rozhodla o výstavbě zcela nové budovy s policejní … Jaké počasí bude v první polovině října? Meteorologové zveřejnili dlouhodobou předpověď Jaké počasí bude v první polovině října? Meteorologové zveřejnili dlouhodobou předpověď Tento týden bude sychravý se zataženou oblohou a deštěm, objeví se i přízemní mrazíky. … Muž se nevrátil z vycházky do psychiatrické léčebny. Mohl by se pohybovat na Příbramsku Muž se nevrátil z vycházky do psychiatrické léčebny. Mohl by se pohybovat na Příbramsku Kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov vyhlásili celostátní pátrání po hledaném … SPOLU ve Středočeském kraji preferuje koalici se STAN, ale rozhodnuto není SPOLU ve Středočeském kraji preferuje koalici se STAN, ale rozhodnuto není Případná koalice se STAN je pro SPOLU ve Středočeském kraji preferovaná varianta.
Nadcházející pracovní týden bude sychravý, většinou bude zataženo a deštivo Nadcházející pracovní týden bude sychravý, většinou bude zataženo a deštivo Očekáváme sychravé počasí, vyčasit a oteplit by se podle meteorologů mělo o …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies