Vydařené sobotní odpoledne patřilo v Březnici guláši
4. června 2022 (19:01)
Dalších 20 fotografií v galerii
foto: pribram.cz / Jakub Pečenka
Gastronomická, a hlavně zábavná soutěž probíhala za velkého zájmu diváků, kteří jednotlivé gulášové výtvory ochutnávali a podle toho přidělovali body. Zároveň pokrmy také hodnotila odborná porota. Pro všechny byl připraven bohatý doprovodný program a soutěže.
V Březnici na Příbramsku dnes změřilo své síly ve vaření guláše celkem osm týmů. Ježi-Báby, Tři medvědi s cibulkou, Sousedi, Fousáči, Milánek a Pepíček, Knedlíci, mistři z Pňovic a březničtí SPAS od odpoledních hodin předváděli své kuchařské umění.
Jak pořadatelé uváděli, jednalo se o soutěž amatérských týmů ve vaření tohoto oblíbeného českého pokrmu. Návštěvníci si u vstupu zakoupili degustační kupony, za které měli možnost ochutnat veškeré připravené guláše. Speciální ingredience jednotlivé týmy tajily, jen mistři z Pňovic uvedli, že na přípravu použili "podrážky a konzervy zakoupené v akci".
Pro návštěvníky byl připraven například guláš připravený z kance, hovězího masa, vepřového nebo sójový speciální.
Porota, která hodnotila nejlepší guláš, měla letos velmi těžkou práci. Návštěvníci z řad veřejnosti měli možnost ochutnat vzorky všech gulášů a jedna z vyhlašovaných kategorií byla i cena diváků – každý návštěvník měl možnost dát hlas jednomu z vařících týmů. A nakonec se diváci s porotou neshodli. Porota udělila první místo týmu Knedlíci z Chrástu, divákům nejvíc chutnal guláš od SPAS.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Jakub Pečenka
Související
•Pivovar Herold v Březnici na Příbramsku v červnu oživí festival Deziluze
•Ve hvožďanském špejcharu otevřeli Muzeum hasičstva podbrdského regionu
•Rožmitálská ZUŠ Jakuba Jana Ryby slaví 70 let