V provozovně Bufet Florenc v Rožmitále pod Třemšínem byly zjištěny hrubé hygienické nedostatky
5. června 2017 (16:16)
Kontrolou, provedenou středočeskými hygieniky, byly zjištěny hrubé hygienické nedostatky v provozovně Bufet Florenc v Rožmitále pod Třemšínem. Jedná se o provozovnu rychlého občerstvení situovanou u autobusového nádraží.
Ihned po vstupu do provozovny, bylo zaměstnancům KHS jasné, že v prostorách tohoto zařízení není prováděn pravidelný a řádný úklid. Povrchy podlah, stěn a technologického vybavení (sporák) byly znečištěny zejména v méně přístupných místech vrstvou mastnoty, organickými zbytky potravin, špínou tmavé barvy a prachem. V chladícím a mrazícím zařízení, umístěném v kuchyni, byly skladovány osobní pokrmy provozovatele zařízení. V prostoru výčepu bylo v době kontroly skladováno značné množství odpadků a dále v přípravně a skladu nápojů byly uloženy věci nesouvisející s provozem zařízení a osobní věci provozovatele (prázdné PET-lahve, skleněné lahve od lihovin, prázdné kartonové krabice, dekorační předměty, umělé květiny, koloběžka, mikulášský převlek, dalekohled aj.). Z tohoto důvodu nemohly být jednotlivé místnosti využívány ke svému původnímu účelu a také nebylo v těchto prostorách snadné provádět řádný úklid.
Na místě samém bylo provozovateli nařízeno provést sanitaci v celém provozním zázemí zařízení. Následně, dne 26. 04. 2017, kontrolovaná osoba v uvedené provozovně ukončila činnost a bufet byl uzavřen.
Ihned po vstupu do provozovny, bylo zaměstnancům KHS jasné, že v prostorách tohoto zařízení není prováděn pravidelný a řádný úklid. Povrchy podlah, stěn a technologického vybavení (sporák) byly znečištěny zejména v méně přístupných místech vrstvou mastnoty, organickými zbytky potravin, špínou tmavé barvy a prachem. V chladícím a mrazícím zařízení, umístěném v kuchyni, byly skladovány osobní pokrmy provozovatele zařízení. V prostoru výčepu bylo v době kontroly skladováno značné množství odpadků a dále v přípravně a skladu nápojů byly uloženy věci nesouvisející s provozem zařízení a osobní věci provozovatele (prázdné PET-lahve, skleněné lahve od lihovin, prázdné kartonové krabice, dekorační předměty, umělé květiny, koloběžka, mikulášský převlek, dalekohled aj.). Z tohoto důvodu nemohly být jednotlivé místnosti využívány ke svému původnímu účelu a také nebylo v těchto prostorách snadné provádět řádný úklid.
Na místě samém bylo provozovateli nařízeno provést sanitaci v celém provozním zázemí zařízení. Následně, dne 26. 04. 2017, kontrolovaná osoba v uvedené provozovně ukončila činnost a bufet byl uzavřen.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: khsstc
autor: red