V Pivnici Pod Lipou v Příbrami se již občerstvíte ve zdraví a čistotě
19. března 2018 (12:08)
Zaměstnanci Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze, provedli dne 2.3.2018 na základě nespokojeného zákazníka kontrolu, při které byly zjištěny zcela nevyhovující hygienické podmínky a bylo upozorněno i na porušování zákazu kouření, kontrolou však nebylo zjištěno, že by byl zákaz opravdu porušován. Jedná se o pivnici s odpoledním a večerním provozem, ve všední dny jsou zde podávány spíše jen studené pokrmy nebo minutky. O víkendech jsou zde připravovány i řízky, bramboráky a hovězí „tatarák“.
Šetřením bylo zjištěno, že v prostorách pivnice, zejména v kuchyni, není prováděn řádný a pravidelný úklid. Veškeré kuchyňské vybavení bylo znečištěno mastnotou, prachem a přilepenými zbytky potravin včetně syrového masa. Pod umývadlem v přípravně pokrmů byly poházené znečistěné hadry a utěrky, prázdné PET lahve, zaprášené sklenice. Koše na odpadky v kuchyni i za barem byly nezakryté. Přímo v prostoru kuchyně byla zcela nevhodně prováděna manipulace s neočištěnými bramborami (v době kontroly uloženy v otevřeném kbelíku pod dřezem na mytí nádobí). V prostorách kuchyně byla zjištěna i naprosto nevyhovující manipulace se zeleninou.
Zcela nemožné bylo používání hygienického zařízení pro personál (WC kabina s umývadlem), hned u dveří byly umístěny kbelíky s úklidovými prostředky, mop na podlahu, u záchodové mísy chybělo prkénko a v umývadle byly položeny součástky na opravu splachovadla.
Provozovateli byla okamžitě nařízena bezokladná sanitace všech prostor pivnice a byla projednána nezbytná náprava všech nedostatků. V provozovně byl pozastaven výkon činnosti, spočívající v zákazu manipulace s neočištěnou zeleninou, dokud se vše nedá do pořádku. Provozovatel okamžitě po kontrole zahájil úklid spočívající v důkladném vyčištění a umytí všech prostor zařízení.
Opakovanou kontrolou provedenou dne 14. 3. 2018 bylo ověřeno, že nařízená opatření byla splněna. Byl proveden řádný úklid všech prostor stravovacího zařízení, byl odstraněn nepotřebný inventář, zprovozněno hygienické zařízení pro personál a k přípravě pokrmů používána výhradně předčištěná nebo plodová zelenina.
Za zjištěné závady byla provozovateli uložena finanční sankce.
Šetřením bylo zjištěno, že v prostorách pivnice, zejména v kuchyni, není prováděn řádný a pravidelný úklid. Veškeré kuchyňské vybavení bylo znečištěno mastnotou, prachem a přilepenými zbytky potravin včetně syrového masa. Pod umývadlem v přípravně pokrmů byly poházené znečistěné hadry a utěrky, prázdné PET lahve, zaprášené sklenice. Koše na odpadky v kuchyni i za barem byly nezakryté. Přímo v prostoru kuchyně byla zcela nevhodně prováděna manipulace s neočištěnými bramborami (v době kontroly uloženy v otevřeném kbelíku pod dřezem na mytí nádobí). V prostorách kuchyně byla zjištěna i naprosto nevyhovující manipulace se zeleninou.
Zcela nemožné bylo používání hygienického zařízení pro personál (WC kabina s umývadlem), hned u dveří byly umístěny kbelíky s úklidovými prostředky, mop na podlahu, u záchodové mísy chybělo prkénko a v umývadle byly položeny součástky na opravu splachovadla.
Provozovateli byla okamžitě nařízena bezokladná sanitace všech prostor pivnice a byla projednána nezbytná náprava všech nedostatků. V provozovně byl pozastaven výkon činnosti, spočívající v zákazu manipulace s neočištěnou zeleninou, dokud se vše nedá do pořádku. Provozovatel okamžitě po kontrole zahájil úklid spočívající v důkladném vyčištění a umytí všech prostor zařízení.
Opakovanou kontrolou provedenou dne 14. 3. 2018 bylo ověřeno, že nařízená opatření byla splněna. Byl proveden řádný úklid všech prostor stravovacího zařízení, byl odstraněn nepotřebný inventář, zprovozněno hygienické zařízení pro personál a k přípravě pokrmů používána výhradně předčištěná nebo plodová zelenina.
Za zjištěné závady byla provozovateli uložena finanční sankce.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Krajská hygienická stanice
autor: esa