V Cykloklubu Nepál si museli pořádně uklidit
30. srpna 2018 (14:54)
Další 3 fotografie v galerii
foto: a
Provozovna rychlého občerstvení, známá snad všem cyklistům a turistům v CHKO Brdy, si musela po kontrole projít řádnou očistou
Dne 8. srpna 2018 provedli zaměstnanci Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze, územního pracoviště Příbram, kontrolu stravovacího zařízení Cykloklub Brdy Nepál v Nepomuku.
Jedná se o provozovnu rychlého občerstvení, umístěnou na jedné z frekventovaných brdských cyklotras. Jsou zde podávány nápoje, jednoduché občerstvení připravované převážně z průmyslově vyráběných polotovarů a v letním období je zde prováděno i grilovaní na venkovním grilu.
Kontrolou bylo zjištěno, že v provozovně došlo bez předchozího projednání s orgánem ochrany veřejné zdraví k nevhodnému rozšíření činnosti o přípravu polévek a studených pokrmů a s tím spojenou manipulaci s neočištěnou zeleninou (bramborami, cibulí, kořenovou zeleninou apod.), přičemž v provozovně není k dispozici dostatečný pracovní prostor pro skladování, čistění a mytí zeleniny. V zařízení nebylo k dispozici vhodně příslušení na oddělené mytí stolního a provozního nádobí. Přípravna byla vybavena pouze jedním dřezem, chybělo zde i umývadlo na mytí rukou. Část podlahy v kuchyni nebyla opatřena lehce čistitelným povrchem, v prostoru zápultí byly poškozené pracovní plochy - dřevotřískové desky.
Jedná se o provozovnu rychlého občerstvení, umístěnou na jedné z frekventovaných brdských cyklotras. Jsou zde podávány nápoje, jednoduché občerstvení připravované převážně z průmyslově vyráběných polotovarů a v letním období je zde prováděno i grilovaní na venkovním grilu.
Kontrolou bylo zjištěno, že v provozovně došlo bez předchozího projednání s orgánem ochrany veřejné zdraví k nevhodnému rozšíření činnosti o přípravu polévek a studených pokrmů a s tím spojenou manipulaci s neočištěnou zeleninou (bramborami, cibulí, kořenovou zeleninou apod.), přičemž v provozovně není k dispozici dostatečný pracovní prostor pro skladování, čistění a mytí zeleniny. V zařízení nebylo k dispozici vhodně příslušení na oddělené mytí stolního a provozního nádobí. Přípravna byla vybavena pouze jedním dřezem, chybělo zde i umývadlo na mytí rukou. Část podlahy v kuchyni nebyla opatřena lehce čistitelným povrchem, v prostoru zápultí byly poškozené pracovní plochy - dřevotřískové desky.
foto: a
Šetřením na místě bylo dále zjištěno, že zejména v prostoru venkovního přístřešku s grilem není prováděn řádný a pravidelný úklid. Pracovní plochy, gril a chladicí zařízení byly pokryty mastnotou, místy i zbytky potravin. Na pultu u grilu byl položen popelník s cigaretovými nedopalky.
Na místě byla provozovateli v příkazním řízení nařízena sanitace provozního zázemí a následně byla s provozovatelem zařízení projednána nezbytná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace.
Kontrolovaná osoba projevila součinnost a ihned po kontrole zajistila provedení řádného úklidu celé provozovny.
Opakovanou kontrolou provedenou dne 16. 8. 2018 bylo zjištěno, že nařízené opatření bylo v plném rozsahu splněno.
Za zjištěné závady byla provozovateli uložena finanční sankce.
Na místě byla provozovateli v příkazním řízení nařízena sanitace provozního zázemí a následně byla s provozovatelem zařízení projednána nezbytná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace.
Kontrolovaná osoba projevila součinnost a ihned po kontrole zajistila provedení řádného úklidu celé provozovny.
Opakovanou kontrolou provedenou dne 16. 8. 2018 bylo zjištěno, že nařízené opatření bylo v plném rozsahu splněno.
Za zjištěné závady byla provozovateli uložena finanční sankce.
foto: a
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Info a
autor: redakce