Snoubení chutí moravských vín s tradiční kuchyní šéfkuchaře Jaroslava Sapíka v Příbrami
PR
2. října 2017 (11:30)
Ti, kteří máte rádi dobré jídlo, zbystřete. Zanedlouho budete mít v Příbrami šanci ochutnat pokrmy od šéfkuchaře Jaroslava Sapíka, který vařil pro prezidenty, monarchy i papeže.
V sobotu 14. října si nenechte ujít ojedinělou akci, která poprvé zavítá do Příbrami. Přijďte zažít gastronomický zážitek s možností ochutnat jídla z kuchyně šéfkuchaře Jaroslava Sapíka, v kombinaci s prémiovými víny z Moravy přímo v centru staré Příbrami.
Pan Jaroslav Sapík se kuchařem vyučil v pražském hotelu Ambasador. Tam se postupně propracoval až do pozice šéfkuchaře. Zúčastnil se řady domácích a mezinárodních soutěží, ze kterých si odnesl čestná uznání a medaile. Na Pražském hradě připravoval menu pro prezidenty, krále, monarchy a papeže. Pan Sapík velmi rád "oprašuje" staré recepty našich prababiček z dob Rakousko-Uherské monarchie, na které se dnes už trochu zapomnělo a doplňuje je vybranými víny od moravských vinařů.
Celá akce se skládá ze dvou částí. V 17:00 hodin začíná na nádvoří Domu NATURA, v Plzeňské ulici hlavní část, kde bude po celou dobu střídavě vystupovat cimbálová muzika Banda a folklorní soubor Chlapi a ženy z Ježova. Bude zde možno zakoupit vína od moravských vinařů a degustační porce jídel připravených panem Sapíkem jako např. račí polévka dle receptu babičky pana Sapíka, šunka na kosti s křenovou a švestkovou omáčkou, kuře singapur, krkovička se smetanovým křenem, kuřecí stehýnka s kari omáčkou, vepřové soté na houbách, plněné selátko a spoustu dalších jídel. Bude se vařit i přímo před Vašimi zraky s přenosem na velkoplošné plátno.
Během akce také proběhnou soutěže o Nejlepší recept naší babičky a Nejchutnější bác. V prvním případě stačí přinést napsaný recept. V případě druhém si budete muset sice dát trochu práce s upečením bácu, ale pokud Váš vzorek vyhodnotí šéfkuchař Sapík jako nejlepší, získáte nedělní oběd pro dva v restauraci Na Hradbách.
Cena vstupného na část akce od 17 hodin je pouze 90 Kč v předprodeji a 150 Kč na místě.
Pro ty, kteří chtějí zažít opravdový gurmánský zážitek bude připraveno od 15 hodin pozdní obědové sedmichodové menu v prostorách restaurace Na Hradbách s možností pokračovat po té v zábavě na nádvoří. Toto menu bude obsahovat ke každému jídlu doporučené víno z nabídky vinotéky Pod Svatou, tak jak jej doporučili sami vinaři.
Bude se podávat:
Předkrm - Bílá husí játra s koňakem dle hraběte Esterházyho
Polévka - Český račí krém
Mezichod - Telecí brzlík s lanýžovou omáčkou
I. chod - Pečený losos s maltezskou omáčkou, brokolicové pyré
II. chod - Dančí na madeiře, pečená zelenina, mandlové krokety
Moučník - Čokoládová kostka s malinovým přelivem dle princ. Sissi
Sýry - Variace sýrů s hruškovým ragů
Cena tohoto menu je 1250 Kč na osobu a zakoupit ho můžete pouze v předprodeji.
Na závěr budou oba druhy vstupenek společně slosovány a vítěz získá večeři pro dva s noclehem v penzionu U SAPÍKŮ v Klokočné s kolekcí vín, dle vlastního výběru z vinotéky Pod Svatou.
Počet vstupenek je omezen vzhledem ke kapacitě restaurace a venkovních prostor.
Rádi bychom všechny upozornili, že vařit se bude výhradně z čerstvých a kvalitních surovin, které je potřeba objednat předem v potřebném množství a nedají se později narychlo dokupovat. Z tohoto důvodu se vstupenky prodávají především v předprodeji, aby si každý mohl vychutnat všechny pokrmy v dostatečném množství.
Proto se příliš dlouho nerozmýšlejte a vstupenky si zajistěte v předprodeji ve vinotéce Pod Svatou, Mariánské údolí 130, Příbram II,
Tel.: 777004682, www.vinotekadodomu.cz
Na Vaší návštěvu se bude těšit tým Vinotéky Pod Svatou, restaurace Na Hradbách a samozřejmě šéfkuchař Jaroslav Sapík
Pan Jaroslav Sapík se kuchařem vyučil v pražském hotelu Ambasador. Tam se postupně propracoval až do pozice šéfkuchaře. Zúčastnil se řady domácích a mezinárodních soutěží, ze kterých si odnesl čestná uznání a medaile. Na Pražském hradě připravoval menu pro prezidenty, krále, monarchy a papeže. Pan Sapík velmi rád "oprašuje" staré recepty našich prababiček z dob Rakousko-Uherské monarchie, na které se dnes už trochu zapomnělo a doplňuje je vybranými víny od moravských vinařů.
Celá akce se skládá ze dvou částí. V 17:00 hodin začíná na nádvoří Domu NATURA, v Plzeňské ulici hlavní část, kde bude po celou dobu střídavě vystupovat cimbálová muzika Banda a folklorní soubor Chlapi a ženy z Ježova. Bude zde možno zakoupit vína od moravských vinařů a degustační porce jídel připravených panem Sapíkem jako např. račí polévka dle receptu babičky pana Sapíka, šunka na kosti s křenovou a švestkovou omáčkou, kuře singapur, krkovička se smetanovým křenem, kuřecí stehýnka s kari omáčkou, vepřové soté na houbách, plněné selátko a spoustu dalších jídel. Bude se vařit i přímo před Vašimi zraky s přenosem na velkoplošné plátno.
Během akce také proběhnou soutěže o Nejlepší recept naší babičky a Nejchutnější bác. V prvním případě stačí přinést napsaný recept. V případě druhém si budete muset sice dát trochu práce s upečením bácu, ale pokud Váš vzorek vyhodnotí šéfkuchař Sapík jako nejlepší, získáte nedělní oběd pro dva v restauraci Na Hradbách.
Cena vstupného na část akce od 17 hodin je pouze 90 Kč v předprodeji a 150 Kč na místě.
Pro ty, kteří chtějí zažít opravdový gurmánský zážitek bude připraveno od 15 hodin pozdní obědové sedmichodové menu v prostorách restaurace Na Hradbách s možností pokračovat po té v zábavě na nádvoří. Toto menu bude obsahovat ke každému jídlu doporučené víno z nabídky vinotéky Pod Svatou, tak jak jej doporučili sami vinaři.
Bude se podávat:
Předkrm - Bílá husí játra s koňakem dle hraběte Esterházyho
Polévka - Český račí krém
Mezichod - Telecí brzlík s lanýžovou omáčkou
I. chod - Pečený losos s maltezskou omáčkou, brokolicové pyré
II. chod - Dančí na madeiře, pečená zelenina, mandlové krokety
Moučník - Čokoládová kostka s malinovým přelivem dle princ. Sissi
Sýry - Variace sýrů s hruškovým ragů
Cena tohoto menu je 1250 Kč na osobu a zakoupit ho můžete pouze v předprodeji.
Na závěr budou oba druhy vstupenek společně slosovány a vítěz získá večeři pro dva s noclehem v penzionu U SAPÍKŮ v Klokočné s kolekcí vín, dle vlastního výběru z vinotéky Pod Svatou.
Počet vstupenek je omezen vzhledem ke kapacitě restaurace a venkovních prostor.
Rádi bychom všechny upozornili, že vařit se bude výhradně z čerstvých a kvalitních surovin, které je potřeba objednat předem v potřebném množství a nedají se později narychlo dokupovat. Z tohoto důvodu se vstupenky prodávají především v předprodeji, aby si každý mohl vychutnat všechny pokrmy v dostatečném množství.
Proto se příliš dlouho nerozmýšlejte a vstupenky si zajistěte v předprodeji ve vinotéce Pod Svatou, Mariánské údolí 130, Příbram II,
Tel.: 777004682, www.vinotekadodomu.cz
Na Vaší návštěvu se bude těšit tým Vinotéky Pod Svatou, restaurace Na Hradbách a samozřejmě šéfkuchař Jaroslav Sapík
Restaurace Na Hradbách v Plzeňské ulici
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR