Savencia vyjednává o prodeji bývalého závodu v Sedlčanech
2. ledna 2020 (09:09)
Společnost Savencia Fromage & Dairy Czech Republic vyjednává o prodeji bývalého závodu v Sedlčanech na Příbramsku, kde loni skončila výroba sýrů.
Savencia výrobu sýrů Sedlčanský a Lučina v Sedlčanech kvůli zvýšení efektivity přesunula do závodu v Hesově na Havlíčkobrodsku. V sedlčanské mlékárně původně pracovalo 300 lidí. Dostali nabídku pracovat v Hesově, odcházejícím lidem firma vyplatila odstupné. Pro prázdný areál nyní firma hledá kupce.
"V současnosti je podepsaný letter of intent pro potenciálního zájemce," uvedl statutární ředitel firmy Miroslav Maňásek. Ukončení celého procesu se podle něj předpokládá v první polovině roku.
Pod současným názvem Savencia vystupuje společnost, kterou ovládá francouzská rodina Bongrainů, od roku 2016. Do českého mlékárenství přišla francouzská firma v roce 1993, kdy získala majoritu v hesovské mlékárně Pribina. O dva roky později vstoupila do tehdejších Povltavských mlékáren Sedlčany a v roce 1999 do mlékárny TPK Hodonín.
Savencia výrobu sýrů Sedlčanský a Lučina v Sedlčanech kvůli zvýšení efektivity přesunula do závodu v Hesově na Havlíčkobrodsku. V sedlčanské mlékárně původně pracovalo 300 lidí. Dostali nabídku pracovat v Hesově, odcházejícím lidem firma vyplatila odstupné. Pro prázdný areál nyní firma hledá kupce.
"V současnosti je podepsaný letter of intent pro potenciálního zájemce," uvedl statutární ředitel firmy Miroslav Maňásek. Ukončení celého procesu se podle něj předpokládá v první polovině roku.
Pod současným názvem Savencia vystupuje společnost, kterou ovládá francouzská rodina Bongrainů, od roku 2016. Do českého mlékárenství přišla francouzská firma v roce 1993, kdy získala majoritu v hesovské mlékárně Pribina. O dva roky později vstoupila do tehdejších Povltavských mlékáren Sedlčany a v roce 1999 do mlékárny TPK Hodonín.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
autor: Tomáš Pečenka