8. 4. svátek má Ema




Řezníci radí, jak usmažit ten nejlepší vepřový řízek

Komerční sdělení
15. prosince 2021   (08:43)
Řezníci radí, jak usmažit ten nejlepší vepřový řízek
foto: PR

Na Štědrý den se kromě vydatné polévky a bramborového salátu připravuje smažený kapr či vepřový řízek. Příbramští řezníci radí, jak usmažit ten nejchutnější řízek podle osvědčeného receptu.


Poslední adventní neděle je za dveřmi a lidé zapálí čtvrtou, andělskou svíčku na adventním věnci, která má představovat mír a pokoj. Tento víkend je samozřejmě spojen se spoustou povinností. Pečení cukroví, vánoční nákupy či důkladnější úklid.

Jaké hlavní jídlo však připravit na Štědrý den, aby byla spokojená celá rodina? Klasikou českých domácností je knedlíčková či rybí polévka, bramborový salát se smaženým kaprem nebo vepřovým řízkem. Příbramští řezníci připravili ten nejchutnější recept na zlatavě propečený řízek.
TIP od řezníků (smažený vepřový řízek)
1) Pokud si maso porcujete sami, dejte pozor na tloušťku jednotlivých řízků. Ideální jsou plátky vysoké přibližně 10–12 milimetrů. Maso řežte vždy šikmo přes vlákno a následně okraje řízků po obvodu na několika místech nařízněte, aby se vám při smažení nekroutily.

2) Mouka by neměla být příliš jemná, proto je lepší používat spíše polohrubou, či hrubou, případně ji můžete vynechat úplně a nahradit ji jen strouhankou, poté by postup byl strouhanka – vajíčko – strouhanka.

3) Vajíčka určitě ničím neřeďte. Naše spořivé babičky nás učily přidávat mléko, to ale nedělejte, další tekutina navíc není potřeba. Vlhkost se při smažení promění v páru, která trojobal nadzvedává a může se začít trhat.

4) Pokud jste zapomněli koupit strouhanku, udělali jste lépe. Protože chutnější řízky jsou ty, které jsou obaleny v domácí strouhance umleté ze staršího pečiva. Pro větší křupavost můžete přidat i kukuřičné lupínky a pro zajímavější chuť nastrouhaný parmezán.

5) A poslední rada, na smažení je nejlepší přepuštěné máslo neboli ghí, masu dodá neodolatelnou jemně oříškovou chuť, a navíc se nepřipaluje.
Začátkem týdne odstartovala v prodejnách ZEMAN maso-uzeniny akce na vepřový bůček s kostí za pouhých 74,90 Kč/1 kg. Následovat budou takzvané zlaté víkendovky, kterou odstartuje již od čtvrtka vepřová krkovice s kostí za výtečných 69,90 Kč/1 kg.

V sobotu se můžete těšit na hovězí falešnou svíčkovou za nefalšovaných 229 Kč/1 kg, jemné šťavnaté maso, které se hodí na přípravu španělských ptáčků, medailonků a samozřejmostí je v kombinaci se smetanovými omáčkami.

Na zlatou neděli si rovnou můžete naplánovat celé menu, protože pro vás budou připravené akce na hovězí žebra s kostí 1 kg za 119 Kč, ze kterých uděláte pořádný hovězí vývar a játrovou zavářku 100 g za 11,90, ze které uděláte výtečné játrové knedlíčky. Postačí přidat jen domácí nudličky a při chladném a pochmurném dni budete mít hned více energie na další vánoční přípravy. A co by to bylo za předvánoční akci, kdybychom pro vás neměli nachystané maso na oblíbené řízky. Proto si o zlaté neděli můžete do všech řeznictví ZEMAN maso-uzeniny zaskočit pro vepřovou pečeni bez kosti na řízky za senzačních 89,90 Kč/1 kg.
Navíc nyní v prodejnách v Příbrami, v Rožmitále pod Třemšínem a v Březnici probíhá soutěž o celé prase. Postačí nakoupit buď v lahůdkách, nebo v úseku bistra za 100 korun. V případě zakoupení masa pak korun 200. Účtenku stačí vyfotit a zaslat na e-mail soutez@pribram.cz, kde připojíte své jméno, telefonické spojení a do předmětu zprávy napíšete "Soutěž o prase".
Soutěž trvá od 22. 11. 2021 do 19. 12. 2021. Losování proběhne 20. 12. 2021 ve 13:00. Výherce si bude moci po předchozí domluvě odvézt prasátko, nejpozději do 7. 1. 2022.
Své šance na výhru můžete znásobit více nákupy. Pokud zašlete v průběhu trvání soutěže více účtenek, vaše šance se zvýší.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR







Další články

Den Země: Připojte se k oslavě a ochraně naší planety Den Země: Připojte se k oslavě a ochraně naší planety Týden Země pořádá ve čtvrtém dubnovém týdnu město Dobříš. Po celý měsíc se můžete … Z Příbrami do Rožmitálu vyjede Velikonoční vlak v čele s Kachnou Z Příbrami do Rožmitálu vyjede Velikonoční vlak v čele s Kachnou Motorovým vlakem na trase Příbram – Březnice – Rožmitál pod Třemšínem se cestující … Počtvrté se rybáři utkají na Bohutínském pstruhobraní Počtvrté se rybáři utkají na Bohutínském pstruhobraní Další ročník rybářské akce, na kterou je zvána široká veřejnost, se koná 26. dubna na … V prvním čtvrtletí provedli hygienici v rámci školního stravování 179 kontrol V prvním čtvrtletí provedli hygienici v rámci školního stravování 179 kontrol Středočeští hygienici pravidelně provádějí kontroly škol a školských zařízení a … Semifinálová série v plném proudu: Havířov bere druhý bod Semifinálová série v plném proudu: Havířov bere druhý bod Hráči AZ Havířov dokázali navázat na úvodní utkání série a na domácím ledě HC Příbram … Gastro agent hodnotí: Restaurace Na Vršíčku Gastro agent hodnotí: Restaurace Na Vršíčku V našem pravidelném okénku vás provedeme světem gastronomických zážitků v Příbrami a … FOTO Písně Karla Kryla zazní v příbramské hospodě Na Marii Písně Karla Kryla zazní v příbramské hospodě Na Marii Koncert k nedožitým 81. narozeninám básníka a písničkáře se uskuteční v neděli 13. … Primář mikrobiologie: U slintavky a kulhavky se není třeba bát. Přenos na člověka není rizikem Primář mikrobiologie: U slintavky a kulhavky se není třeba bát. Přenos na člověka není rizikem Slintavka a kulhavka plní nadpisy novinových článků. Podle primáře mikrobiologie … Příbramská knihovna získá dotaci ve výši skoro tři miliony korun Příbramská knihovna získá dotaci ve výši skoro tři miliony korun Dotace v celkové výši téměř 12 milionů korun na zajištění regionálních funkcí knihoven …
Václava Procházková, zakladatelka Amálky: Cílem bylo vytvořit společné místo pro rodiče a jejich děti Václava Procházková, zakladatelka Amálky: Cílem bylo vytvořit společné místo pro rodiče a jejich děti Václava Procházková ještě před narozením první dcery pracovala jako instruktor … ROZHOVOR
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies