Řezníci přinášejí velikonoční tip, co s vykoledovanými vejci
Komerční sdělení
10. dubna 2022 (15:10)
foto: PR
Vychutnejte si Velikonoce s řeznictvím ZEMAN maso-uzeniny v Příbrami, Rožmitále pod Třemšínem v Březnici či Sedlčanech.
Každoročně jsou pro zákazníky řeznictví ZEMAN maso-uzeniny připraveny velikonoční akce na voňavé uzené, čerstvá masa a speciální uzeniny. Naši řezníci pro vás navíc odtajnili masový recept na Velikonoční kopřivovou nádivku. Jednoduchý, ale zároveň zaručený postup přípravy, který zvládne opravdu každý. A pokud si rok, co rok lámete hlavu nad tím, jak zpracovat zbylá nebo vykoledovaná vařená vejce, přinášíme vám tip na vynikající „Slanou bábovku“. Šťavnaté mleté maso s uvařenými vejci natvrdo a slaninovým kabátkem v bábovkové formě. Pokrm, který skvěle chutná i studený a pochutnají si na něm i ti nejvyhlášenější gurmáni.
VELIKONOČNÍ KOPŘIVOVÁ NÁDIVKA
BUDETE POTŘEBOVAT:
Uzená pečeně s kostí – 300 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. za 109 Kč/1 kg)
Vepřová plec s kostí – 300 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. 79,90 Kč/1kg)
Rohlíky/večky nakrájené na kostičky - 7 ks (doporučujeme nakrájet den předem)
Mléko - 200 ml
Vejce - 6 ks (žloutky a bílky zvlášť)
Máslo
Kopřiva - 75 g
Pažitka - dvě hrstky
Sůl, pepř, muškátový oříšek
POSTUP:
1. Do mísy vložíme nakrájené rohlíky a smícháme je s mlékem. 2. Přidáme ušlehané žloutky, uvařené uzené maso na kostičky a vepřovou plec na kostičky, rozpuštěné máslo, nakrájené kopřivy s pažitkou, sůl, pepř, muškátový oříšek a vše důkladně promícháme. 3. Poté z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme do připravené směsi. 4. Vše rovnoměrně vložíme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut na 200 °C dozlatova.
BUDETE POTŘEBOVAT:
Uzená pečeně s kostí – 300 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. za 109 Kč/1 kg)
Vepřová plec s kostí – 300 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. 79,90 Kč/1kg)
Rohlíky/večky nakrájené na kostičky - 7 ks (doporučujeme nakrájet den předem)
Mléko - 200 ml
Vejce - 6 ks (žloutky a bílky zvlášť)
Máslo
Kopřiva - 75 g
Pažitka - dvě hrstky
Sůl, pepř, muškátový oříšek
POSTUP:
1. Do mísy vložíme nakrájené rohlíky a smícháme je s mlékem. 2. Přidáme ušlehané žloutky, uvařené uzené maso na kostičky a vepřovou plec na kostičky, rozpuštěné máslo, nakrájené kopřivy s pažitkou, sůl, pepř, muškátový oříšek a vše důkladně promícháme. 3. Poté z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme do připravené směsi. 4. Vše rovnoměrně vložíme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut na 200 °C dozlatova.
SLANÁ BÁBOVKA
BUDETE POTŘEBOVAT:
Mleté maso – cca 1200 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. na Vepřové mleté polotovar 129 Kč/1kg)
Anglická plátková slanina– 300 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. 25,90 Kč/100 g)
Vejce vařené natvrdo – 6 ks
Vejce – 10 ks
Česnek – 3 stroužky
Cibule – 2 ks
Petržel, pažitka
Rajský protlak – 2 lžíce
Máslo
Hořčice – 1 lžíce
Strouhanka
Sůl, pepř, muškátový oříšek
POSTUP:
1. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 3 celá vejce, rajský protlak a hořčici. Zahustíme strouhankou a promícháme.
2. Vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pažitku, petrželku a špetku muškátového oříšku.
3. Formu na bábovku vymažte máslem a vyložte slaninou.
2. Polovinu připravené směsi vložte do formy a rovnoměrně na ni poklaďte natvrdo uvařená vejce a přidejte druhou polovinu mletého masa.
3. Pečeme cca 60 minut na 170 °C, poté otočte bábovku na plech z druhé strany a pečte dalších cca 40 minut.
4. Doporučujeme podávat s kaší či s čerstvým chlebem a okurkou.
BUDETE POTŘEBOVAT:
Mleté maso – cca 1200 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. na Vepřové mleté polotovar 129 Kč/1kg)
Anglická plátková slanina– 300 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. 25,90 Kč/100 g)
Vejce vařené natvrdo – 6 ks
Vejce – 10 ks
Česnek – 3 stroužky
Cibule – 2 ks
Petržel, pažitka
Rajský protlak – 2 lžíce
Máslo
Hořčice – 1 lžíce
Strouhanka
Sůl, pepř, muškátový oříšek
POSTUP:
1. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 3 celá vejce, rajský protlak a hořčici. Zahustíme strouhankou a promícháme.
2. Vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pažitku, petrželku a špetku muškátového oříšku.
3. Formu na bábovku vymažte máslem a vyložte slaninou.
2. Polovinu připravené směsi vložte do formy a rovnoměrně na ni poklaďte natvrdo uvařená vejce a přidejte druhou polovinu mletého masa.
3. Pečeme cca 60 minut na 170 °C, poté otočte bábovku na plech z druhé strany a pečte dalších cca 40 minut.
4. Doporučujeme podávat s kaší či s čerstvým chlebem a okurkou.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR
Související
•Dnes je Květná neděle, začíná velikonoční pašijový týden
•Velikonoční pečení se lidem meziročně prodraží zhruba o 22 procent
•Blíží se Velikonoce, sezona vajec. Víte, jaká vybrat?