21. 11. svátek má Albert




ŘEZNÍCI PŘINÁŠEJÍ TIPY A TRIKY, JAK SI PŘIPRAVIT TU NEJCHUTNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ NÁDIVKU

Komerční sdělení
3. dubna 2023   (12:17)
ŘEZNÍCI PŘINÁŠEJÍ TIPY A TRIKY, JAK SI PŘIPRAVIT TU NEJCHUTNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ NÁDIVKU

NÁDIVKA NEBO HLAVIČKA? Na Velikonoce se tento pokrm připravuje již odedávna.


Nádivka je tradičním velikonočním pokrmem, který se připravuje na Bílou sobotu. A bylo by hodně nespravedlivé považovat ji jen za výplň, která se dává zpravidla do masa. Je totiž i vynikajícím samostatným jídlem, navíc je dobrá teplá i za studena.

V lidových tradicích tento pokrm symbolizuje nový život i naději na dobrý úrodný rok podobně jako celé Velikonoce. Ostatně do velikonočních nádivek se dřív běžně přidávalo jehněčí, kůzlečí nebo telecí maso. Telecí často pocházelo z hlavy — proto se dodnes nádivce říká hlavička. Nebo také sekanina či řežábek.


TIPY NA PŘÍPRAVU

1) Pečivo je nejlepší použít buďto starší nakrájené předem na kostičky, opéct na pánvi dozlatova, nebo nasucho v troubě.
2) Pokud neřešíte kalorie nebo tuky, klidně můžete nahradit mléko smetanou, nádivka pak bude ještě chutnější.
3)Uzené je nejlepší klidně trošku prorostlejší, jako je například uzená krkovička (ZEMAN maso-uzeniny v akci za 99 Kč/1 kg, nebo teplé uzené z příbramské udírny). Pokud maso předem na pánvičce osmahnete, pustí svůj tuk a jak je známo, tuk je nositelem chuti.
4) Kromě tradičních kopřiv lze přidat, špenát či listy pampelišky (nezapomeňte listy nejdříve spařit, zmenší se objem a zůstane barva). Chuť doplňte také bylinkami jako je petrželka a libeček.
5) Pro jemnost nádivky je nejlepší utřít máslo se žloutky do hladké pěny, kterou přidáte do směsi ještě před uzeným a z bílku ušlehat sníh, který pečlivě vmícháte až nakonec.

TO NEJLEPŠÍ TEPLÉ UZENÉ V ŘEZNICTVÍ ZEMAN MASO-UZENINY

V řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny v Příbrami, Březnici a Rožmitále pod Třemšínem se můžete ve vybraných předvelikonočních dnech těšit na teplé uzené z příbramské udírny. Typické pro svou kouřovou chuť, ze kterého si doma připravíte nejeden jednoduchý, ale zato výtečný pokrm na Velikonoce.
Masa naložená dle tradičních postupů, nasucho solené, bez přidané vody a uzené na bukovém dřevě. To vše podtržené specifickým logistickým procesem – ráno vytažené z udírny a ve speciálních boxech převezené na prodejny. I díky tomu je zaručena jejich teplota a šťavnatost. Na výběr máte hned ze tří druhů: krkovička, kýta nebo bůček bez kosti.

Objednejte si uzené předem na vámi vybranou prodejnu. Ušetříte čas, a navíc budete mít jistotu, že nepřijdete domu s prázdnou.


Na prodejnách:
ÚTERÝ 4.4.2023
ČTVRTEK 6.4.2023


Veselé a chutné Velikonoce,
přeje vaše řeznictví ZEMAN maso-uzeniny
www.prodejnyzeman.cz

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR







Související


Další články

Starý Rožmitál bude mít nový most. Ten devadesátiletý se právě demoluje Starý Rožmitál bude mít nový most. Ten devadesátiletý se právě demoluje V pondělí dodavatelská firma uzavřela starý most přes Vlčavu ve Starém Rožmitálu. … Na Monínci začala zimní sezona, v areálu vyrábějí sníh i při vyšších teplotách Na Monínci začala zimní sezona, v areálu vyrábějí sníh i při vyšších teplotách Na Monínci odstartovala v neděli 17.11. lyžařská sezona. O výrobu sněhu se stará … První obchodníci tento týden zahajují prodej vánočních stromků První obchodníci tento týden zahajují prodej vánočních stromků Začíná prodej vánočních stromků. Nejprodávanější jedle kavkazská mírně … Příbramská nemocnice se připojila k preventivnímu dni STOP dekubitům Příbramská nemocnice se připojila k preventivnímu dni STOP dekubitům Dekubity jsou proleženiny, které mohou vést k velmi bolestivým stavům a vážným … Brdský běžecký pohár 2024 zná vítěze, ceny převezmou na Novém rybníku Brdský běžecký pohár 2024 zná vítěze, ceny převezmou na Novém rybníku Na zakončení letošního ročníku běžeckého seriálu v sobotu 23. listopadu nebude chybět … Místo jaderných hlavic je v podzemním bunkru muzeum mapující atomový program Místo jaderných hlavic je v podzemním bunkru muzeum mapující atomový program Kdysi přísně střežený areál bývalých sovětských kasáren u Míšova stavěly … Po letech oprav se řidiči dočkají plného zprovoznění Barrandovského mostu Po letech oprav se řidiči dočkají plného zprovoznění Barrandovského mostu Na konci tohoto týdne zprovozní silničáři po více než 2,5 letech opravený Barrandovský … Vězeňská služba na zkoušku umožní zaměstnancům nosit do věznic mobily Vězeňská služba na zkoušku umožní zaměstnancům nosit do věznic mobily Používání mobilních telefonů v areálech věznic má zaměstnancům umožnit lepší kontakt s … Neukázněné odkládání odpadu hyzdí okolí, zvyšuje riziko výskytu hlodavců a přidělává práci Technickým službám Neukázněné odkládání odpadu hyzdí okolí, zvyšuje riziko výskytu hlodavců a přidělává práci Technickým službám Pracovníci Technických služeb města Příbram musejí každý týden uklízet po neukázněných …
Zima klepe na dveře: Sníh i mráz dorazí i do nížin, vítr pocitově srazí teploty pod nulu Zima klepe na dveře: Sníh i mráz dorazí i do nížin, vítr pocitově srazí teploty pod nulu Česko čeká tento týden zimní počasí, sněžit může i v nížinách. Jak bude v první …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies