ŘEZNÍCI PŘINÁŠEJÍ TIPY A TRIKY, JAK SI PŘIPRAVIT TU NEJCHUTNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ NÁDIVKU
Komerční sdělení
3. dubna 2023 (12:17)
Nádivka je tradičním velikonočním pokrmem, který se připravuje na Bílou sobotu. A bylo by hodně nespravedlivé považovat ji jen za výplň, která se dává zpravidla do masa. Je totiž i vynikajícím samostatným jídlem, navíc je dobrá teplá i za studena.
V lidových tradicích tento pokrm symbolizuje nový život i naději na dobrý úrodný rok podobně jako celé Velikonoce. Ostatně do velikonočních nádivek se dřív běžně přidávalo jehněčí, kůzlečí nebo telecí maso. Telecí často pocházelo z hlavy — proto se dodnes nádivce říká hlavička. Nebo také sekanina či řežábek.
TIPY NA PŘÍPRAVU
1) Pečivo je nejlepší použít buďto starší nakrájené předem na kostičky, opéct na pánvi dozlatova, nebo nasucho v troubě.
2) Pokud neřešíte kalorie nebo tuky, klidně můžete nahradit mléko smetanou, nádivka pak bude ještě chutnější.
3)Uzené je nejlepší klidně trošku prorostlejší, jako je například uzená krkovička (ZEMAN maso-uzeniny v akci za 99 Kč/1 kg, nebo teplé uzené z příbramské udírny). Pokud maso předem na pánvičce osmahnete, pustí svůj tuk a jak je známo, tuk je nositelem chuti.
4) Kromě tradičních kopřiv lze přidat, špenát či listy pampelišky (nezapomeňte listy nejdříve spařit, zmenší se objem a zůstane barva). Chuť doplňte také bylinkami jako je petrželka a libeček.
5) Pro jemnost nádivky je nejlepší utřít máslo se žloutky do hladké pěny, kterou přidáte do směsi ještě před uzeným a z bílku ušlehat sníh, který pečlivě vmícháte až nakonec.
TO NEJLEPŠÍ TEPLÉ UZENÉ V ŘEZNICTVÍ ZEMAN MASO-UZENINY
V řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny v Příbrami, Březnici a Rožmitále pod Třemšínem se můžete ve vybraných předvelikonočních dnech těšit na teplé uzené z příbramské udírny. Typické pro svou kouřovou chuť, ze kterého si doma připravíte nejeden jednoduchý, ale zato výtečný pokrm na Velikonoce.
Masa naložená dle tradičních postupů, nasucho solené, bez přidané vody a uzené na bukovém dřevě. To vše podtržené specifickým logistickým procesem – ráno vytažené z udírny a ve speciálních boxech převezené na prodejny. I díky tomu je zaručena jejich teplota a šťavnatost. Na výběr máte hned ze tří druhů: krkovička, kýta nebo bůček bez kosti.
Objednejte si uzené předem na vámi vybranou prodejnu. Ušetříte čas, a navíc budete mít jistotu, že nepřijdete domu s prázdnou.
Na prodejnách:
ÚTERÝ 4.4.2023
ČTVRTEK 6.4.2023
Veselé a chutné Velikonoce,
přeje vaše řeznictví ZEMAN maso-uzeniny
www.prodejnyzeman.cz
V lidových tradicích tento pokrm symbolizuje nový život i naději na dobrý úrodný rok podobně jako celé Velikonoce. Ostatně do velikonočních nádivek se dřív běžně přidávalo jehněčí, kůzlečí nebo telecí maso. Telecí často pocházelo z hlavy — proto se dodnes nádivce říká hlavička. Nebo také sekanina či řežábek.
TIPY NA PŘÍPRAVU
1) Pečivo je nejlepší použít buďto starší nakrájené předem na kostičky, opéct na pánvi dozlatova, nebo nasucho v troubě.
2) Pokud neřešíte kalorie nebo tuky, klidně můžete nahradit mléko smetanou, nádivka pak bude ještě chutnější.
3)Uzené je nejlepší klidně trošku prorostlejší, jako je například uzená krkovička (ZEMAN maso-uzeniny v akci za 99 Kč/1 kg, nebo teplé uzené z příbramské udírny). Pokud maso předem na pánvičce osmahnete, pustí svůj tuk a jak je známo, tuk je nositelem chuti.
4) Kromě tradičních kopřiv lze přidat, špenát či listy pampelišky (nezapomeňte listy nejdříve spařit, zmenší se objem a zůstane barva). Chuť doplňte také bylinkami jako je petrželka a libeček.
5) Pro jemnost nádivky je nejlepší utřít máslo se žloutky do hladké pěny, kterou přidáte do směsi ještě před uzeným a z bílku ušlehat sníh, který pečlivě vmícháte až nakonec.
TO NEJLEPŠÍ TEPLÉ UZENÉ V ŘEZNICTVÍ ZEMAN MASO-UZENINY
V řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny v Příbrami, Březnici a Rožmitále pod Třemšínem se můžete ve vybraných předvelikonočních dnech těšit na teplé uzené z příbramské udírny. Typické pro svou kouřovou chuť, ze kterého si doma připravíte nejeden jednoduchý, ale zato výtečný pokrm na Velikonoce.
Masa naložená dle tradičních postupů, nasucho solené, bez přidané vody a uzené na bukovém dřevě. To vše podtržené specifickým logistickým procesem – ráno vytažené z udírny a ve speciálních boxech převezené na prodejny. I díky tomu je zaručena jejich teplota a šťavnatost. Na výběr máte hned ze tří druhů: krkovička, kýta nebo bůček bez kosti.
Objednejte si uzené předem na vámi vybranou prodejnu. Ušetříte čas, a navíc budete mít jistotu, že nepřijdete domu s prázdnou.
Na prodejnách:
ÚTERÝ 4.4.2023
ČTVRTEK 6.4.2023
Veselé a chutné Velikonoce,
přeje vaše řeznictví ZEMAN maso-uzeniny
www.prodejnyzeman.cz
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR
Související
•Zbývá poslední týden pro podání daňového přiznání v papírové podobě
•Voňavá a chutná dobročinnost. Svatá Hora zve na Postní koláč
•Noc na neděli bude o hodinu kratší, začne platit letní čas