Restaurace Shang Hai měla opět problémy s hygienou
FOTOGALERIE
15. října 2015 (06:25)
Dalších 5 fotografií v galerii
foto: KHS Středočeského kraje
Nedostatky byly při kontrolní návštěvě 9. října již odstraněny.
Na základě podnětu od jednoho z klientů, u kterého se vyskytly zdravotní potíže po konzumaci jídla, provedli pracovníci krajské hygieny kontrolu v restauraci Shang Hai, která se nachází na náměstí TGM v Příbrami.
Podle zprávy Krajské hygienické stanice Středočeského kraje bylo hned po vstupu do kuchyně na první pohled jasné, že provozovatel se neplní nápravná opatření, která vzešla z předcházející kontroly.
„V prostoru kuchyně byly povrchy podlah a stěn znečištěny zejména v těžko přístupných místech pod technologickým vybavením a v jeho bezprostředním okolí špínou tmavé barvy, zbytky potravin, pavučinami a mastným prachem. Vrstvou mastnoty bylo pokryto i veškeré technologické vybavení. Na povrchu varného bloku (pracovní stůl, plynové hořáky, špalek na maso) byla napečená krusta mastnoty černé barvy,“ stojí ve zprávě KHS.
Znečištěny byly i pracovní plochy v okolí dřezů a vodovodní baterie. Špína byla i v úložných skříňkách a policích. V provozovně bylo také několik vyrobených polotovarů a rozpracovaných pokrmů bez data výroby a spotřeby.
V zázemí (chodba, přípravna zeleniny) byly věci, které nesouvisí s restaurační činností jako například pracovní nářadí nebo sportovní obuv.
Jednateli společnosti bylo nařízeno provést bezodkladnou sanitaci, která byla zahájena ještě v den kontroly. Opakována kontrola proběhla 9. října se závěrem, že závady byly odstraněny. Provozovatele restaurace čeká finanční postih ve správním řízení.
Podle zprávy Krajské hygienické stanice Středočeského kraje bylo hned po vstupu do kuchyně na první pohled jasné, že provozovatel se neplní nápravná opatření, která vzešla z předcházející kontroly.
„V prostoru kuchyně byly povrchy podlah a stěn znečištěny zejména v těžko přístupných místech pod technologickým vybavením a v jeho bezprostředním okolí špínou tmavé barvy, zbytky potravin, pavučinami a mastným prachem. Vrstvou mastnoty bylo pokryto i veškeré technologické vybavení. Na povrchu varného bloku (pracovní stůl, plynové hořáky, špalek na maso) byla napečená krusta mastnoty černé barvy,“ stojí ve zprávě KHS.
Znečištěny byly i pracovní plochy v okolí dřezů a vodovodní baterie. Špína byla i v úložných skříňkách a policích. V provozovně bylo také několik vyrobených polotovarů a rozpracovaných pokrmů bez data výroby a spotřeby.
V zázemí (chodba, přípravna zeleniny) byly věci, které nesouvisí s restaurační činností jako například pracovní nářadí nebo sportovní obuv.
Jednateli společnosti bylo nařízeno provést bezodkladnou sanitaci, která byla zahájena ještě v den kontroly. Opakována kontrola proběhla 9. října se závěrem, že závady byly odstraněny. Provozovatele restaurace čeká finanční postih ve správním řízení.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: KHS Středočeského kraje
autor: MJ, red