Restaurace na poliklinice Ravak měla problémy s hygienou
FOTOGALERIE
17. února 2015 (08:58)
Dalších 5 fotografií v galerii
foto: KHS Středočeského kraje
Ve fotogalerii si můžete prohlédnout snímky pořízené při kontrole hygieny a po nápravě provozovatelky.
Krajská hygienická stanice Středočeského kraje zjistila během jedné ze svých kontrol na začátku února závažné nedostatky v restauraci na poliklinice Ravak, kterou dle webových stránek provozuje Marcela Mezerová. Informovala o tom krizová manažerka Krajské hygienické stanice Šárka Nováková.
Podle závěru hygieny nebyl v kuchyni restaurace pravidelně prováděn úklid pracovních ploch a technologického vybavení. Například vnitřní stěna chladícího zařízení nebo varná deska sporáku byly silně znečištěny zbytky potravin.
Dalším vážným prohřeškem byl nález potravin s prošlým datem použitelnosti a to v mrazícím zařízením, které bylo určeno pro stravovací službu. Některé potraviny určené pro vlastní potřebu zaměstnanců navíc byly uchovávány ve stejných prostorách jako ty, určené pro výrobu pokrmů. Jednalo se zmražené zbytky nevydaných pokrmů, které byly podle sdělení kontrolované osoby určeny pro konzumaci v domácnosti. Chybělo také povinné značení polotovarů a rozpracovaných pokrmů.
Hygienici kvůli těmto nedostatkům na místě nařídili likvidaci prošlých potravin a byl uložen finanční postih. Provozovatelka restaurace následně zajistila odstranění závad a ve čtvrtek 12. února pak proběhla opakovaná kontrola, při které bylo ověřeno, že jsou všechny závady odstraněny.
Podle závěru hygieny nebyl v kuchyni restaurace pravidelně prováděn úklid pracovních ploch a technologického vybavení. Například vnitřní stěna chladícího zařízení nebo varná deska sporáku byly silně znečištěny zbytky potravin.
Dalším vážným prohřeškem byl nález potravin s prošlým datem použitelnosti a to v mrazícím zařízením, které bylo určeno pro stravovací službu. Některé potraviny určené pro vlastní potřebu zaměstnanců navíc byly uchovávány ve stejných prostorách jako ty, určené pro výrobu pokrmů. Jednalo se zmražené zbytky nevydaných pokrmů, které byly podle sdělení kontrolované osoby určeny pro konzumaci v domácnosti. Chybělo také povinné značení polotovarů a rozpracovaných pokrmů.
Hygienici kvůli těmto nedostatkům na místě nařídili likvidaci prošlých potravin a byl uložen finanční postih. Provozovatelka restaurace následně zajistila odstranění závad a ve čtvrtek 12. února pak proběhla opakovaná kontrola, při které bylo ověřeno, že jsou všechny závady odstraněny.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: KHS Středočeského kraje
autor: MJ