Podle hygieniků v restauraci Březohorka hrozila kontaminace potravin úlomky gelového povrchu nehtů
FOTOGALERIE
18. července 2017 (11:10)
Dalších 5 fotografií v galerii
Kontrola zjistila nedostatky v úklidu především v kuchyni a přípravně zeleniny.
Příbramští hygienici provedli 20. června kontrolu příbramské restaurace Březohorka. Jedná se o restauraci umístěnou v rohu náměstí J. A. Alise na Březových Horách. V poledne je zde nabízeno denní menu – cca 5 druhů hotových jídel a dále jsou připravovány minutkové pokrmy.
Provedenou kontrolou bylo zejména v prostorách kuchyně a v hrubé přípravně zeleniny zjištěno nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu. Technologické vybavení (lednice, mrazící zařízení, sporák, mikrovlnná trouba, fritovací zařízení, VZT zařízení), pracovní a úložné plochy (regály v skladu potravin), podlahy a omyvatelné povrchy stěn byly hlavně v méně přístupných místech znečištěny mastnotou, špínou tmavé barvy a prachem.
V provozovně vyrobené polotovary a rozpracované pokrmy, uložené v době kontroly v chladícím zařízení v kuchyni, nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. V mrazícím zařízení, umístěném ve skladu potravin, byly nevhodně uchovávány potraviny (anglická slanina, šunka) v rozporu s teplotními podmínkami stanovenými výrobcem, který potravinu vyrobil.
Osoba, která v době kontroly manipulovala v prostoru kuchyně s nebalenými potravinami a hotovými pokrmy, měla na rukou silně poškozené gelové nehty (oprýskané, ulámané) – riziko kontaminace potravin úlomky gelového povrchu nehtů.
S provozovatelem restaurace byla projednána nezbytná nápravná opatření a bylo mu nařízeno neprodleně provést sanitaci všech provozních prostor zařízení. Hned po kontrole byl zahájen úklid spočívající v důkladném vyčištění a umytí všech prostor zařízení. S provozovatelem byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih.
Opakovanou kontrolou provedenou v restauraci dne 12. července bylo zjištěno, že v celé provozovně byl proveden řádný úklid, očištění veškerých povrchů technologického zařízení, povrchů podlah a stěn, potraviny a pokrmy byly uloženy za odpovídajících podmínek.
Provedenou kontrolou bylo zejména v prostorách kuchyně a v hrubé přípravně zeleniny zjištěno nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu. Technologické vybavení (lednice, mrazící zařízení, sporák, mikrovlnná trouba, fritovací zařízení, VZT zařízení), pracovní a úložné plochy (regály v skladu potravin), podlahy a omyvatelné povrchy stěn byly hlavně v méně přístupných místech znečištěny mastnotou, špínou tmavé barvy a prachem.
V provozovně vyrobené polotovary a rozpracované pokrmy, uložené v době kontroly v chladícím zařízení v kuchyni, nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. V mrazícím zařízení, umístěném ve skladu potravin, byly nevhodně uchovávány potraviny (anglická slanina, šunka) v rozporu s teplotními podmínkami stanovenými výrobcem, který potravinu vyrobil.
Osoba, která v době kontroly manipulovala v prostoru kuchyně s nebalenými potravinami a hotovými pokrmy, měla na rukou silně poškozené gelové nehty (oprýskané, ulámané) – riziko kontaminace potravin úlomky gelového povrchu nehtů.
S provozovatelem restaurace byla projednána nezbytná nápravná opatření a bylo mu nařízeno neprodleně provést sanitaci všech provozních prostor zařízení. Hned po kontrole byl zahájen úklid spočívající v důkladném vyčištění a umytí všech prostor zařízení. S provozovatelem byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih.
Opakovanou kontrolou provedenou v restauraci dne 12. července bylo zjištěno, že v celé provozovně byl proveden řádný úklid, očištění veškerých povrchů technologického zařízení, povrchů podlah a stěn, potraviny a pokrmy byly uloženy za odpovídajících podmínek.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: khsstc
autor: red