2. 4. svátek má Erika




Na silvestra restaurace vydělají více než běžné dny, v Příbrami však příliš nepochodíte

30. prosince 2024   (17:30)
Na silvestra restaurace vydělají více než běžné dny, v Příbrami však příliš nepochodíte
foto: pixabay

Oslavy příchodu Nového roku slibují obvykle restauracím a barům zvýšené tržby. Podle dat z pokladního systému Dotykačka bývá na silvestra otevřeno v průměru 70 % restaurací. Nabídka v Příbrami pokulhává. Oblíbené jsou pobyty na horách nebo novoroční brunche.


Na silvestra si otevřené podniky vydělají více než běžné dny, klasickým restauracím se zvyšují tržby maximálně o desítky procent, noční podniky a bary si ale vydělají až několikanásobně více než obvykle. Vyplývá to z dat pokladního systému Dotykačka. Poslední den v roce bylo podle Dotykačky v posledních dvou letech otevřeno průměrně 70 procent restaurací.

Podle Asociace hotelů a restaurací ČR bude počet restaurací otevřených na silvestra podobný jako v loňském roce. Prezident asociace Václav Stárek ČTK řekl, že ve městech je stále více populární oslava nového roku venku na náměstích. "Tomu se také přizpůsobuje nabídka gastronomie a nápojů," uvedl Stárek.

Zatímco v Praze bude na silvestra otevřená celá řada podniků, nabídka v Příbrami je výrazně skromnější. Například restaurace Originál 1869 na náměstí 17. listopadu bude mít otevřeno pouze do 15 hodin, stejně tak Plzeňka nedaleko náměstí TGM. Kompletně zavřeno bude mít i nedaleký Club No. 1. Světlou výjimkou je březohorská Žárovka, která bude mít na silvestra normálně otevřeno. „Nechystáme žádný speciální silvestrovský program, ale otevřeno mít budeme. Vedle našeho standardního menu à la carte, na které jsme přidali řadu nových pokrmů, chystáme na silvestra pečená vepřová kolena s křenem a hořčicí. Čekáme, jak se restaurace naplní a podle toho flexibilně přizpůsobíme otevírací dobu,“ sdělil provozovatel restaurace Tomáš Pečenka.
Stále oblíbenější jsou podle Václava Stárka silvestrovské večery v hotelech, kde je pro lidi připravena nejen večeře, ale také program na celý večer. "Podobně je tomu v rekreačních oblastech, kam lidé vyrážejí na silvestrovské pobyty. Program se připravuje také pro děti, které jsou velmi významnými hosty. Rodinné pobyty jsou stále populárnější," řekl Stárek.

Silvestrovské menu připraví také v karlínské degustační restauraci Štangl nebo v Brasileiru U Zelené žáby ze skupiny Ambiente. Brazilská restaurace už má na silvestrovský večer plně obsazeno, kromě jídla nabídne podnik také vystoupení brazilských tanečnic. Štangl nabídne osmichodové menu za 4 898 Kč na osobu.

Podle Stárka jsou oblíbené také novoroční brunche, které začínají 1. ledna později dopoledne a končí až o obědě. "Součástí bývá opět nejen dobře jídlo, ale také doprovodný program. Zvláště pro oslavu nového roku je to stále vyhledávanější forma setkání na Nový rok," dodal Stárek.

Dotykačka uvedla, že silvestr v průměru dosahuje 89 procent běžných tržeb v gastronomii, vliv má 30 procent restaurací, které poslední den v roce zůstanou zavřené.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz / ČTK
autor: Oldřich Kozák








Další články

Rožmitálská umělecká škola otevře nový obor Audiovize Rožmitálská umělecká škola otevře nový obor Audiovize V současné době jsou ve společnosti zásadní digitální technologie a multimédia. … Středočeský dotační fond pro dobrovolné hasiče rozdělí přes osmdesát milionů Středočeský dotační fond pro dobrovolné hasiče rozdělí přes osmdesát milionů V pondělí krajští zastupitelé schválili ze Středočeského dotační fondu pro dobrovolné … Policisté učí děti, jak bezpečně přecházet silnici Policisté učí děti, jak bezpečně přecházet silnici Tento týden probíhá po celé republice dopravně-preventivní akce známá jako Zebra se za … Zákulisí kabiny: Kustod, neviditelný pilíř hokejového týmu Zákulisí kabiny: Kustod, neviditelný pilíř hokejového týmu Kustod je pro hokejový tým nepostradatelný, přesto se na ledě neobjevuje. Jeho práce … ROZHOVOR Medová šunka z řeznictví v Dobříši zabodovala v soutěži Potravinářský výrobek Středočeského kraje 2024 Medová šunka z řeznictví v Dobříši zabodovala v soutěži Potravinářský výrobek Středočeského kraje 2024 Soutěž je zaměřena na podporu propagace malých a středních výrobců v regionu. Vítězné … Městský Úřad v Příbrami obnovil provoz agendy občanských průkazů a pasů! Městský Úřad v Příbrami obnovil provoz agendy občanských průkazů a pasů! Po včerejších technických potížích je nyní vše opět plně funkční. Občané mohou službu … Na zajištění lékařských pohotovostí dá letos Středočeský kraj 45 milionů korun Na zajištění lékařských pohotovostí dá letos Středočeský kraj 45 milionů korun Je to stejná částka jako minulý rok. Kromě toho ještě hejtmanství vyhradilo deset … Hrdý Budžes: Kultovní představení slaví tisící reprízu v Příbrami Hrdý Budžes: Kultovní představení slaví tisící reprízu v Příbrami Příbramské divadlo uvede tisící reprízu divácky oblíbené hry Hrdý Budžes, která … Středočeský kraj dá organizaci Team 4 Ukraine tři miliony korun na vybavení Středočeský kraj dá organizaci Team 4 Ukraine tři miliony korun na vybavení Částka poslouží na pořízení evakuačních autobusů pro Ukrajinu a také zdravotnických …
Každý krok se počítá: Připojte se k dubnové výzvě Každý krok se počítá: Připojte se k dubnové výzvě Duben znamená nejen příchod jara, ale také oblíbenou výzvu 10 000 kroků. Každý rok se …
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies