Myší trus, potraviny poškozené škůdci a všude nepořádek. Inspektoři si došlápli na vietnamský obchod
Nepřehlédněte
11. ledna 2020 (16:43)
Potravinové maloobchodní řetězce složené z vietnamských večerek a dalších prodejen jsou největší mezi tuzemskými řetězci. Podle odhadů Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR mohou ovládat až pětinu trhu. Dodržování hygienických předpisů však u některých prodejců pokulhává. Není tedy divu, že zavřených provozoven kvůli špatně hygieně neustále přibývá. Vyplývá to z dat webu Potraviny na pranýři Státní zemědělské a potravinářské inspekce.
Ve čtvrtek 9. ledna hygienici opět vyrazili na obhlídky obchodů, restaurací a dalších zařízení v regionu. Kontrolovali stav zásob, jejich skladování, ale i obecné hygienické podmínky.
Ne zrovna na výbornou dopadla kontrola obchodu H+H v ulici Palachova v Hořovicích
Inspektoři v prodejně našli nevhodně skladované potraviny, všude v okolí byly myší výkaly a nahlodané potraviny. Úklid tam neproběhl zřejmě hodně dlouho, inspektoři našli nepořádek nejen v regálech, ale i ve skladovacích prostorech. Výsledkem kontroly je uzavřený sklad potravin. Provozovna jakožto celek uzavřena nebyla.
O zrušení uzavření rozhodují inspektoři při opakované kontrole. Praxe je vždy stejná. Po zjištění závad nechají inspektoři uzavřít buď celý prostor nebo jeho část. Po několika dnech se na kontrolu vrátí, pokud je vše napravené, zákaz se ruší. Inspekce také může s provozovatelem zahájit řízení ohledně pokuty.
Ve čtvrtek 9. ledna hygienici opět vyrazili na obhlídky obchodů, restaurací a dalších zařízení v regionu. Kontrolovali stav zásob, jejich skladování, ale i obecné hygienické podmínky.
Ne zrovna na výbornou dopadla kontrola obchodu H+H v ulici Palachova v Hořovicích
Inspektoři v prodejně našli nevhodně skladované potraviny, všude v okolí byly myší výkaly a nahlodané potraviny. Úklid tam neproběhl zřejmě hodně dlouho, inspektoři našli nepořádek nejen v regálech, ale i ve skladovacích prostorech. Výsledkem kontroly je uzavřený sklad potravin. Provozovna jakožto celek uzavřena nebyla.
O zrušení uzavření rozhodují inspektoři při opakované kontrole. Praxe je vždy stejná. Po zjištění závad nechají inspektoři uzavřít buď celý prostor nebo jeho část. Po několika dnech se na kontrolu vrátí, pokud je vše napravené, zákaz se ruší. Inspekce také může s provozovatelem zahájit řízení ohledně pokuty.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
SZPI
SZPI
autor: Tomáš Pečenka