Máte rádi pečenou krkovici? Řezníci odtajnili recepty
19. listopadu 2020 (14:19)
foto: pribram.cz
Víkend ve znamení propečené vepřové krkovice. Přinášíme recepty, jak doma tento lahodný pokrm vykouzlit. Víme, kde nejlevněji ingredience sehnat, a navíc můžete nákupem vyhrát i celé prase.
Jak již víte, odstartovali jsme soutěže o hodnotné ceny. V první soutěži, ve spolupráci s prodejnou ZEMAN maso – uzeniny, pro vás chystáme celé prase. Podmínkou zařazení do soutěže je nákup v prodejně na adrese Jinecká 315 v Příbrami, další v Hlubyňské ulici v Březnici nebo v Rožmitálu pod Třemšínem vedle Normy. Nakoupit můžete buď přímo maso minimálně za 200 korun nebo v úseku bistra či lahůdek alespoň za 100 korun. Účtenku poté stačí vyfotit a zaslat na e-mail soutez@pribram.cz. Soutěž trvá od 5. 11. 2020 do 23. 12. 2020. Více informací se dozvíte z předešlého článku.
Své šance na výhru můžete znásobit více nákupy. Pokud zašlete v průběhu trvání soutěže více účtenek, vaše šance se zvýší. Navíc tento týden, kromě jiného, najdete u ZEMANA velmi zajímavou nabídku: Kuřecí prsní řízky za pouhých 89,90Kč/1kg a od čtvrtka se můžete těšit na naprosto senzační víkendovku, a to vepřovou krkovici s kostí jen za 69,90Kč/1kg.
Aby toho nebylo málo, společnost ZEMAN maso – uzeniny pro vás připravila i nápady na recepty, kde její nabízené speciality využijete.
Pečená krkovice na medu a hořčici
Suroviny: (4 porce)
- vepřová krkovice plátky
- 1ks cibule
- 4 stroužky česneku
- tekutý med
- 2 lžíce hořčice (dijonská nebo plnotučná)
- oregano, tymián, rozmarýn
- černé pivo 250 ml
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup:
1. krok – Nejdříve smíchejte med, hořčici, olej a posekané bylinky. Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno a dejte do pekáče.
2. krok – Maso osolte, opepřete a potřete připravenou směsí. Podlijte pivem (můžete i vodou) tak, aby maso neplavalo, přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Průběžně podlévejte a alespoň jednou obraťte. Zhruba po 45 minutách maso odkryjte a nechte dále péct.
3. krok – Jako přílohu můžete zvolit například opečené brambory.
Dobrou chuť
Suroviny: (4 porce)
- vepřová krkovice plátky
- 1ks cibule
- 4 stroužky česneku
- tekutý med
- 2 lžíce hořčice (dijonská nebo plnotučná)
- oregano, tymián, rozmarýn
- černé pivo 250 ml
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup:
1. krok – Nejdříve smíchejte med, hořčici, olej a posekané bylinky. Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno a dejte do pekáče.
2. krok – Maso osolte, opepřete a potřete připravenou směsí. Podlijte pivem (můžete i vodou) tak, aby maso neplavalo, přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Průběžně podlévejte a alespoň jednou obraťte. Zhruba po 45 minutách maso odkryjte a nechte dále péct.
3. krok – Jako přílohu můžete zvolit například opečené brambory.
Dobrou chuť
Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí
Suroviny: (4 porce)
- vepřová krkovice plátky
- červená cibule
- jablka
- česnek
- celý kmín
- sůl, pepř
Postup:
1. krok – Cibuli a jablka nakrájejte na měsíčky a vložte do pekáčku spolu s česnekem.
2. krok – Plátky masa osolte, opepřete a položte na připravená jablka s cibulí. Vše posypejte kmínem, zázvorem, podlijte vodou, poté pekáč zaklopte a pečte na 160 stupňů zhruba 90 minut.
3. krok – Maso odkryjte a pečte dozlatova na 180 stupňů. Jako přílohu podávejte sladké červené zelí a knedlík.
Pokud si chcete od vaření orazit, rádi vám s sebou domů zabalí pečenou krkovici bez kosti sous-vide za akční cenu 100 g za 26 Kč.
Tato krkovice je připravovaná francouzským způsobem sous-vide, kdy se maso několik hodin vaří při nízké teplotě společně s marinádou a posléze je dozlatova upečeno. Díky tomu je maso velmi šťavnaté, jemné a chutné.
Suroviny: (4 porce)
- vepřová krkovice plátky
- červená cibule
- jablka
- česnek
- celý kmín
- sůl, pepř
Postup:
1. krok – Cibuli a jablka nakrájejte na měsíčky a vložte do pekáčku spolu s česnekem.
2. krok – Plátky masa osolte, opepřete a položte na připravená jablka s cibulí. Vše posypejte kmínem, zázvorem, podlijte vodou, poté pekáč zaklopte a pečte na 160 stupňů zhruba 90 minut.
3. krok – Maso odkryjte a pečte dozlatova na 180 stupňů. Jako přílohu podávejte sladké červené zelí a knedlík.
Pokud si chcete od vaření orazit, rádi vám s sebou domů zabalí pečenou krkovici bez kosti sous-vide za akční cenu 100 g za 26 Kč.
Tato krkovice je připravovaná francouzským způsobem sous-vide, kdy se maso několik hodin vaří při nízké teplotě společně s marinádou a posléze je dozlatova upečeno. Díky tomu je maso velmi šťavnaté, jemné a chutné.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Tomáš Pečenka