18. 9. svátek má Kryštof




Letňák praskal ve švech, multižánrový Open Air Music bavil napříč generacemi

25. srpna 2024   (17:00)
Dalších 129 fotografií v galeriiLetňák praskal ve švech, multižánrový Open Air Music bavil napříč generacemi
foto: Jiří Trnka

Páteční multižánrová hudební akce Open Air Music v příbramském letním kině opět nezklamala. Jelen, Poetika i Medjmedj bavili.


Pořadatel multižánrových hudebních akcí Open Air Music představil v letošním roce hned několik jednodenních festivalů v Kolíně, Písku a dva v Příbrami a již při první akci se ukázalo, že koncept prezentace několika interpretů během jediného dne, s fanoušky napříč generacemi a styly, docela slušně funguje.
Pořadatel multižánrových hudebních akcí Open …
foto: Jiří Trnka

Jako první se představil mladý talentovaný interpret Sofian Medjmedj (balancující na hranicích popu, r'n'b a hip hopu), který dle předpokladů přitáhl k pódiu především mladé dívčí publikum. A mě osobně překvapili 2 aspekty:

  1. Obrovské množství transparentů, které držela děvčata v rukou, jsem na žádném koncertě nikdy neviděl. Byla to spousta výzev k obejmutí, výměně náramku za čepici, poslání pusy, … Slečny byly dokonce natolik připraveny, že si vytiskly úryvky či hesla ze Sofianových písní.
  2. Emoce a pěvecké výkony, které tennagerky v prvních řadách předváděly, byly neuvěřitelné. Zpívaly s interpretem téměř všechny písně slovo od slova, u jedné písně srdceryvně plakaly, u další se hned zase šťastně smály. Je úžasné, jaké emoce může ve fanynkách vystoupení oblíbeného interpreta vyvolávat.

Sofian předvedl většinu ze svých pecek, včetně písní, které nazpíval s matadorem podobného žánru Benem Cristovao. Navíc mu přišel na pomoc i hudební bratr Reginald. A na závěr samozřejmě nemohla chybět asi nejznámější píseň Slzy.

	
		Jako první se představil mladý …
foto: Jiří Trnka
Dalšími vystupujícími bylo hudební uskupení z Vysočiny, představující pop rock s prvky hip-hopu, kapela Poetika. Ta se hned v úvodu vyjádřila, jak jsou velmi rádi, že si s kapelou Jelen mohou zahrát před takto početným publikem. Složení fanoušků a fanynek v prvních řadách se lehce obměnilo, objevili se i zralejší ženy a muži a pařilo se vesele dál. Navíc do areálu letního kina se hrnuly další davy příchozích, kterým asi páteční šichta končila o něco později.

Skupina fungující zhruba 8 let je kromě streamovacích služeb známá i z rádií a tak si s frontmanem Ondřejem Brejškou zpívala nemalá část publika. K radosti fanoušků proběhly všechny nejznámější songy - Mám pocit, že tě ztrácím, Každou vteřinou, i nejnovější singl Měsíc. Nemálo fanoušků překvapili i zahráním legendární písně bratrů Nedvědů - Stánky. A pro velký úspěch si jako přídavek připravili znovu píseň Půlnoc, při které Ondra sešel dolů k fanouškům a nechal je velkou část odzpívat za něho.
Dalšími vystupujícími bylo hudební uskupení z …
foto: Jiří Trnka
Na největší hvězdu večera nebylo nutné nijak dlouho čekat. Partička Jelen se v očekávaný čas před desátou hodinou objevila na pódiu. A kdo by náhodou neznal její název, hned jako druhou píseň tradičně uvedli tu, která jim dala název - tedy Jelen. Jak už je u této přes 10 let fungující partičky běžné, jejich vystoupení je vždy plné veselí, radosti, pohody a pozitivní energie, kterou předávají svým fanouškům každým songem. Snad možná kromě vážné skladby vybízející k zamyšlení, kterou frontman Jindra Polák napsal pro svou dceru a jíž tento hudební kousek také věnoval - Klidná jako voda.

Před 5 lety absolvovala kapela turné na počest Michala Tučného a tak samozřejmě nemohla chybět ani píseň z jeho repertoáru.

Jak už je u tohoto početného hudebního uskupení (čítajícího standardně 8 členů) pravidlem, vždy jejich vystoupení obohatí o krásnou mladou talentovanou zpěvačku. Navíc, budiž jim velký dík, si vyberou interpretku, které pomohou dostat se do širšího povědomí a ta tak může snáze nastartovat svou vlastní hudební kariéru. Dříve to byla např. Kateřina Marie Tichá, nebo v posledních letech Tereza Balonová. Zde v Příbrami představili Adélu Charvátovou. Ta s kapelou odzpívala téměř celou druhou polovinu koncertu a svým příjemným profesionálním výkonem doladila vystoupení k dokonalosti.
Na největší hvězdu večera nebylo nutné nijak …
foto: Jiří Trnka

Přídavkem na závěr byl již tradičně největší hit kapely - píseň Magdalena, kterou si notovalo opravdu celé letní kino. A kdo vydržel asi 15 min. po vystoupení, mohl se ještě s kapelou vyfotit. Tahle partička je ochotná pro fanoušky udělat téměř vše a vždy jim po koncertě věnuje nemálo svého času. Dokonce pro lepší fotografie měli připraveno vlastní osvětlení a také podpisové kartičky.

Děkujeme pořadatelům a věříme, že to není jejich poslední akce v Příbrami či blízkém okolí.

Fotogalerie

Sofian Medjmedj () Sofian Medjmedj (1) Sofian Medjmedj (2) Sofian Medjmedj band (3) Sofian Medjmedj band (4) Sofian Medjmedj fans (5) Sofian Medjmedj fans (6) Sofian Medjmedj fans (7) Sofian Medjmedj (8) Sofian Medjmedj fans (9) Sofian Medjmedj (10) Sofian Medjmedj fans (11) Sofian Medjmedj (12) Sofian Medjmedj fans (13) Sofian Medjmedj fans (14) Sofian Medjmedj (15) Sofian Medjmedj dárek + setlist (16) Sofian Medjmedj setlist (17) Sofian Medjmedj fans (18) Sofian Medjmedj fans (19) Sofian Medjmedj fans (20) Sofian Medjmedj fans (21) Sofian Medjmedj (22) Sofian Medjmedj fans (23) Sofian Medjmedj (24) Reginald (25) Reginald (26) Sofian Medjmedj (27) Sofian Medjmedj fans (28) Reginald (29) Sofian Medjmedj + Reginald (30) Sofian Medjmedj band (31) Sofian Medjmedj (32) Sofian Medjmedj fans (33) Sofian Medjmedj (34) Sofian Medjmedj fans (35) Sofian Medjmedj fans (36) Sofian Medjmedj fans (37) Sofian Medjmedj (38) Sofian Medjmedj fans (39) Sofian Medjmedj fans (40) Sofian Medjmedj fans (41) Sofian Medjmedj fans (42) Sofian Medjmedj fans (43) Sofian Medjmedj fans (44) Sofian Medjmedj fans (45) Sofian Medjmedj fans (46) fans (47) fans (48) Sofian Medjmedj fans (49) Poetika (50) Poetika (51) Poetika (52) Poetika fans (53) Poetika fans (54) Poetika fans (55) Poetika (56) Poetika (57) Poetika (58) Poetika (59) Poetika (60) Poetika (61) Poetika (62) Poetika fans (63) Poetika (64) Poetika (65) Poetika (66) Poetika fans (67) Poetika (68) Poetika (69) Poetika (70) Poetika + fans (71) Poetika fans (72) Poetika (73) Poetika (74) Poetika (75) Poetika (76) Poetika fans (77) Poetika (78) Poetika fans (79) Poetika fans (80) Poetika (81) Poetika fans (82) Poetika fans (83) Poetika fans (84) Poetika fans (85) Poetika (86) Poetika (87) Jelen fans (88) Jelen (89) Jelen (90) Jelen (91) Jelen (92) Jelen (93) Jelen (94) Jelen fans (95) Jelen (96) Jelen (97) Jelen (98) Jelen fans (99) Jelen (100) Jelen fans (101) Jelen fans (102) Jelen fans (103) Jelen fans (104) Jelen (105) Jelen (106) Jelen (107) Jelen (108) Jelen (109) Jelen (myš) (110) Jelen (111) Jelen (112) Jelen (113) Jelen (114) Jelen (115) Jelen fans (116) Jelen fans (117) Jelen (118) Jelen fans (119) Jelen fans (120) Jelen (121) Jelen (122) Jelen + Adéla Charvátová (123) Jelen + Adéla Charvátová (124) Jelen + Adéla Charvátová (125) Jelen + Adéla Charvátová (126) Jelen + Adéla Charvátová (127) Jelen (128)

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Jiří Trnka








Související


Další články

Příbramská knihovna se připojí k akci Noc literatury. Čtení z děl evropských autorů se koná v cukrárně Příbramská knihovna se připojí k akci Noc literatury. Čtení z děl evropských autorů se koná v cukrárně Přednes z knih spisovatelů z Belgie, Itálie nebo Švýcarska začíná dnes v 18.00 v … Pojištěné škody ze záplav dosáhnou podle prvních odhadů 17 miliard Kč Pojištěné škody ze záplav dosáhnou podle prvních odhadů 17 miliard Kč Pojištěné škody, které způsobily v minulých dnech katastrofální záplavy, dosáhnou … Hasiči v protichemických oblecích utratili husy a slepice v Martinicích Hasiči v protichemických oblecích utratili husy a slepice v Martinicích V úterý hasiči utratili 700 hus a 300 slepic v chovu v Martinicích. Od minulého pátku … Piráti chtějí zabránit návratu kmotrů a papalášských manýrů na krajský úřad Piráti chtějí zabránit návratu kmotrů a papalášských manýrů na krajský úřad Do voleb vyrazili s heslem „BEZ KORUPCE, PRO LIDI”. Chtějí dostupné bydlení a péči o … Komerční sdělení Studuj u nás. Veletrh středních škol osloví žáky devátých tříd Studuj u nás. Veletrh středních škol osloví žáky devátých tříd Nový školní rok sice teprve začal, ale většina žáků z devátých tříd už teď přemýšlí, … Řidič BMW nezvládl zatáčku při odbočování na Dubno a skončil na boku Řidič BMW nezvládl zatáčku při odbočování na Dubno a skončil na boku Ranní nehoda mladého řidiče na silnici I/18 u odbočky na Dubno nečekaně prodloužila … V sobotu 21.9. se bude v Kulturním domě opět konat jedna z největších českých burz minerálů V sobotu 21.9. se bude v Kulturním domě opět konat jedna z největších českých burz minerálů Burza pro návštěvníky začíná v 8.30 ráno a končí ve 14 hodin. Vystavovat zde bude 90 … Komerční sdělení Příbram bude žádat o dotaci na rekonstrukci čistírny odpadních vod Příbram bude žádat o dotaci na rekonstrukci čistírny odpadních vod Příbram bude žádat o dotaci na první etapu rekonstrukce čistírny odpadních vod, chce … Na sbírková konta pro postižené záplavami se už sešly miliony korun Na sbírková konta pro postižené záplavami se už sešly miliony korun Češi zase jednou prokázali velké srdce a velkorysost při pomoci lidem v nouzi. Na …
Bilance po deštivém víkendu i pondělku na Příbramsku a Dobříšsku Bilance po deštivém víkendu i pondělku na Příbramsku a Dobříšsku Pondělní odpoledne bylo v našem regionu opět ve znamení vytrvalého deště. Nikde …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies