Kontrolou stravovací části Hotelu Atlantida ve Staré Živohošti byly opakovaně zjištěny hygienické nedostatky
29. srpna 2017 (20:13)
Zjištění středočeských hygieniků byla o to víc zarážející, že vesměs stejné závady byly v provozovně zjištěny i kontrolou provedenou v rámci běžného dozoru cca před 14 dny.
Na základě podnětu spotřebitele, který upozorňoval na nevyhovující hygienické podmínky (nevhodné skladování potravin, senzorické změny podávané polévky a znečištěné stolní nádobí) v restauraci Hotelu Atlantida ve Staré Živohošti, provedli pracovníci Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze, územního pracoviště Příbram, dne 2. 8. 2017 kontrolu ve výše uvedeném zařízení, jejímž provozovatelem je společnost AAA radiotaxi s.r.o., se sídlem v Praze – Dejvicích, IČ: 64944484.
V chladicím boxu u kuchyně byly zjištěny potraviny (anglická slanina, uzená vepřová krkovice, vepřový krk a bramborový knedlík) s prošlým datem použitelnosti. Dále zde byly uloženy v provozovně vyrobené polotovary a rozpracované pokrmy (halušky, vařená masa, svíčková omáčka, rajská omáčka, vařené dršťky) bez jakéhokoliv značení a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny.
V prostoru umývárny nádobí, která je od varné část provozovny oddělena pouze neúplnou příčkou, bylo v době kontroly prováděno zcela nevhodně hrubé čištění zahliněných brambor, přičemž v suterénu objektu je k dispozici vybavená hrubá přípravna brambor a zeleniny.
Zjištění středočeských hygieniků byla o to víc zarážející, že vesměs stejné závady byly v provozovně zjištěny i kontrolou provedenou v rámci běžného dozoru cca před 14 dny.
Kontrolované osobě bylo pracovníky KHS nařízeno provést okamžitou likvidaci potravin jiných než bezpečných (s prošlým datem použitelnosti). S odpovědným zástupcem společnosti provozující restauraci byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace.
Za zjištěné nedostatky byl kontrolované osobě opakovaně uložen finanční postih.
V chladicím boxu u kuchyně byly zjištěny potraviny (anglická slanina, uzená vepřová krkovice, vepřový krk a bramborový knedlík) s prošlým datem použitelnosti. Dále zde byly uloženy v provozovně vyrobené polotovary a rozpracované pokrmy (halušky, vařená masa, svíčková omáčka, rajská omáčka, vařené dršťky) bez jakéhokoliv značení a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny.
V prostoru umývárny nádobí, která je od varné část provozovny oddělena pouze neúplnou příčkou, bylo v době kontroly prováděno zcela nevhodně hrubé čištění zahliněných brambor, přičemž v suterénu objektu je k dispozici vybavená hrubá přípravna brambor a zeleniny.
Zjištění středočeských hygieniků byla o to víc zarážející, že vesměs stejné závady byly v provozovně zjištěny i kontrolou provedenou v rámci běžného dozoru cca před 14 dny.
Kontrolované osobě bylo pracovníky KHS nařízeno provést okamžitou likvidaci potravin jiných než bezpečných (s prošlým datem použitelnosti). S odpovědným zástupcem společnosti provozující restauraci byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace.
Za zjištěné nedostatky byl kontrolované osobě opakovaně uložen finanční postih.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: khsstc
autor: TP