Klobása od Příbramské uzeniny v testech Blesku příliš nechutnala
10. července 2016 (11:19)
Deník Blesk zveřejnil ve svém pátečním vydání test bílých grilovacích klobás, ve kterém bylo laboratorně i senzoricky hodnoceno 13 vzorků. Mezi nimi byl i výrobek Bratwurst od Příbramské uzeniny. Ten podle deníku jako jeden z mála obsahoval strojně oddělené maso a v senzorických testech se umístil mezi posledními.
Klobásy obsahovaly 36 procent vepřového masa a 30 procent strojně odděleného drůbežího masa. Ze všech vzorků obsahovaly nejméně tuku a téměř nejméně soli Druhý nejnižší byl i laboratorně určený podíl čisté svalové bílkoviny. Klobásy mají velmi příznivou cenu (105,76 Kč za kilogram). Vzorek s nejlepší chutí stál čtyřnásobně více.
Rozbory zajišťovala laboratoř Eurofins. Senzorické vlastnosti posuzovalo 12 laických hodnotitelů v rámci testu, který organizovalo Senzorické centrum Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského.
Klobásy obsahovaly 36 procent vepřového masa a 30 procent strojně odděleného drůbežího masa. Ze všech vzorků obsahovaly nejméně tuku a téměř nejméně soli Druhý nejnižší byl i laboratorně určený podíl čisté svalové bílkoviny. Klobásy mají velmi příznivou cenu (105,76 Kč za kilogram). Vzorek s nejlepší chutí stál čtyřnásobně více.
Rozbory zajišťovala laboratoř Eurofins. Senzorické vlastnosti posuzovalo 12 laických hodnotitelů v rámci testu, který organizovalo Senzorické centrum Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Blesk
autor: MJ, Blesk