Hygieniky v restauraci na Spartaku překvapil vánoční stromeček
3. července 2017 (15:01)
Dalších 6 fotografií v galerii
foto: Krajská hygienická stanice Středočeského kraje
V prostorách kuchyně a přípravny bylo zjištěno nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu.
V polovině června provedli středočeští hygienici kontrolu v provozovně Restaurace Spartak v Příbrami II, kterou provozuje pan Martin Kadič.
Jedná se o restauraci umístěnou v areálu sportovního zařízení Spartak Příbram, převážně s odpoledním provozem, ve které jsou nabízeny studené pokrmy, ohřívané uzeniny a nápoje.
Provedenou kontrolou bylo zejména v prostorách kuchyně a přípravny zjištěno nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu. Technologické vybavení, pracovní a úložné plochy, podlahy a omyvatelné povrchy stěn bylo hlavně v těžko přístupných místech znečištěno špínou tmavé barvy a prachem. U umývadla na mytí rukou nebyl zajištěn přívod tekoucí vody; sklad sudů byl v době kontroly přeplněn různými předměty tak, že byl téměř znemožněn vstup do tohoto prostoru (osobní věci personálu, umělý vánoční stromek, úklidové prostředky, prázdné lahve, sklenice aj.).
V provozovně vyrobené studené pokrmy nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. V prostoru přípravny a také ve skladu sudů zcela nevhodně skladována neočištěná (zahliněná) zelenina (cibule, brambory).
Na místě bylo provozovateli nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor restaurace a vymístění nepotřebných předmětů. S kontrolovanou osobou byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih.
Opakovanou kontrolou provedenou v restauraci dne 28. 6. bylo zjištěno, že závady byly odstraněny.
Jedná se o restauraci umístěnou v areálu sportovního zařízení Spartak Příbram, převážně s odpoledním provozem, ve které jsou nabízeny studené pokrmy, ohřívané uzeniny a nápoje.
Provedenou kontrolou bylo zejména v prostorách kuchyně a přípravny zjištěno nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu. Technologické vybavení, pracovní a úložné plochy, podlahy a omyvatelné povrchy stěn bylo hlavně v těžko přístupných místech znečištěno špínou tmavé barvy a prachem. U umývadla na mytí rukou nebyl zajištěn přívod tekoucí vody; sklad sudů byl v době kontroly přeplněn různými předměty tak, že byl téměř znemožněn vstup do tohoto prostoru (osobní věci personálu, umělý vánoční stromek, úklidové prostředky, prázdné lahve, sklenice aj.).
V provozovně vyrobené studené pokrmy nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. V prostoru přípravny a také ve skladu sudů zcela nevhodně skladována neočištěná (zahliněná) zelenina (cibule, brambory).
Na místě bylo provozovateli nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor restaurace a vymístění nepotřebných předmětů. S kontrolovanou osobou byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih.
Opakovanou kontrolou provedenou v restauraci dne 28. 6. bylo zjištěno, že závady byly odstraněny.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Krajská hygienická stanice Středočeského kraje
autor: red