21. 11. svátek má Albert




Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb

Nepřehlédněte
30. května 2022   (19:01)
Dalších 5 fotografií v galeriiHygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb
foto: KHS

Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih.


Neslavně dopadla další kontrola středočeských hygieniků ve stravovací části restaurace Karlův Týn v Březnici. Podle hygieniků se zde připravuje denně asi 100 až 150 porcí hotových pokrmů, část obědů je také rozvážena. V současné době je provoz restaurace omezen pouze na přípravu obědů.

Kontrolou bylo zjištěno, že v mrazicím zařízení umístěném v suterénu objektu byly uloženy potraviny s prošlým datem spotřeby, které byly určeny pro výrobu pokrmů ve stravovací službě. „Jednalo se o cca 30 kg masa a uzenin (vepřová pečeně, vepřová plec, vepřová krkovice, hovězí sekané maso, tatarský biftek, vinná klobása, papriková klobása),“ uvedli hygienici s tím, že kontrolované osobě byla nařízena likvidace výše uvedených potravin.
V provozovně vyrobené polotovary a rozpracované pokrmy, uložené v době kontroly v chladicím a mrazicím zařízení v kuchyni a ve skladu nápojů, nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. „V mrazicím zařízení, umístěném v příručním skladu u kuchyně, byly nevhodně uchovávány potraviny (chléb, salám, šunka, sýr) v rozporu s teplotními podmínkami stanovenými výrobcem, který potravinu vyrobil,“ sdělili hygienici.
Provedenou kontrolou bylo zejména v prostorách kuchyně zjištěno nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu. Omyvatelné povrchy stěn (zejména v okolí fritovacího zařízení a pracovních stolů) byly znečištěny mastným nažloutlým povlakem, podlaha v těžko přístupných místech (v bezprostřední blízkosti technologického vybavení) znečištěna mastnotou, prachem a zbytky pokrmů. Mastnotou a prachem byly znečištěny kovové konstrukce pracovních stolů a boční stěny technologického vybavení. Zákryt vzduchotechnického zařízení nad fritovacím zařízením byl znečištěn mastným povlakem.

„S provozovatelem zařízení byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih,“ dodali hygienici s tím, že dne 24. 5. 2022 byl doložen doklad o nezávadné likvidaci vyřazených potravin a o odstranění všech dalších zjištěných závad.

Fotogalerie

Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (1) Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (2) Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (3) Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (4) Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (5)

foto: KHS

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz / KHS
autor: Jakub Pečenka








Související


Další články

První obchodníci tento týden zahajují prodej vánočních stromků První obchodníci tento týden zahajují prodej vánočních stromků Začíná prodej vánočních stromků. Nejprodávanější jedle kavkazská mírně … Příbramská nemocnice se připojila k preventivnímu dni STOP dekubitům Příbramská nemocnice se připojila k preventivnímu dni STOP dekubitům Dekubity jsou proleženiny, které mohou vést k velmi bolestivým stavům a vážným … Brdský běžecký pohár 2024 zná vítěze, ceny převezmou na Novém rybníku Brdský běžecký pohár 2024 zná vítěze, ceny převezmou na Novém rybníku Na zakončení letošního ročníku běžeckého seriálu v sobotu 23. listopadu nebude chybět … Místo jaderných hlavic je v podzemním bunkru muzeum mapující atomový program Místo jaderných hlavic je v podzemním bunkru muzeum mapující atomový program Kdysi přísně střežený areál bývalých sovětských kasáren u Míšova stavěly … Po letech oprav se řidiči dočkají plného zprovoznění Barrandovského mostu Po letech oprav se řidiči dočkají plného zprovoznění Barrandovského mostu Na konci tohoto týdne zprovozní silničáři po více než 2,5 letech opravený Barrandovský … Vězeňská služba na zkoušku umožní zaměstnancům nosit do věznic mobily Vězeňská služba na zkoušku umožní zaměstnancům nosit do věznic mobily Používání mobilních telefonů v areálech věznic má zaměstnancům umožnit lepší kontakt s … Neukázněné odkládání odpadu hyzdí okolí, zvyšuje riziko výskytu hlodavců a přidělává práci Technickým službám Neukázněné odkládání odpadu hyzdí okolí, zvyšuje riziko výskytu hlodavců a přidělává práci Technickým službám Pracovníci Technických služeb města Příbram musejí každý týden uklízet po neukázněných … Zima klepe na dveře: Sníh i mráz dorazí i do nížin, vítr pocitově srazí teploty pod nulu Zima klepe na dveře: Sníh i mráz dorazí i do nížin, vítr pocitově srazí teploty pod nulu Česko čeká tento týden zimní počasí, sněžit může i v nížinách. Jak bude v první … Na Příbramsko zavítají vlaky s mikulášskou nadílkou Na Příbramsko zavítají vlaky s mikulášskou nadílkou Jízdy speciálních vlaků se uskuteční v sobotu 30. listopadu na trase z Příbrami do …
Experti doporučují zakázat u e-cigaret příchutě sladkostí a pestrobarevné obaly Experti doporučují zakázat u e-cigaret příchutě sladkostí a pestrobarevné obaly Odborníci navrhují regulaci příchutí e-cigaret pro snížení jejich atraktivity u dětí a …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies