1. 4. svátek má Hugo




Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb

Nepřehlédněte
30. května 2022   (19:01)
Dalších 5 fotografií v galeriiHygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb
foto: KHS

Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih.


Neslavně dopadla další kontrola středočeských hygieniků ve stravovací části restaurace Karlův Týn v Březnici. Podle hygieniků se zde připravuje denně asi 100 až 150 porcí hotových pokrmů, část obědů je také rozvážena. V současné době je provoz restaurace omezen pouze na přípravu obědů.

Kontrolou bylo zjištěno, že v mrazicím zařízení umístěném v suterénu objektu byly uloženy potraviny s prošlým datem spotřeby, které byly určeny pro výrobu pokrmů ve stravovací službě. „Jednalo se o cca 30 kg masa a uzenin (vepřová pečeně, vepřová plec, vepřová krkovice, hovězí sekané maso, tatarský biftek, vinná klobása, papriková klobása),“ uvedli hygienici s tím, že kontrolované osobě byla nařízena likvidace výše uvedených potravin.
V provozovně vyrobené polotovary a rozpracované pokrmy, uložené v době kontroly v chladicím a mrazicím zařízení v kuchyni a ve skladu nápojů, nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. „V mrazicím zařízení, umístěném v příručním skladu u kuchyně, byly nevhodně uchovávány potraviny (chléb, salám, šunka, sýr) v rozporu s teplotními podmínkami stanovenými výrobcem, který potravinu vyrobil,“ sdělili hygienici.
Provedenou kontrolou bylo zejména v prostorách kuchyně zjištěno nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu. Omyvatelné povrchy stěn (zejména v okolí fritovacího zařízení a pracovních stolů) byly znečištěny mastným nažloutlým povlakem, podlaha v těžko přístupných místech (v bezprostřední blízkosti technologického vybavení) znečištěna mastnotou, prachem a zbytky pokrmů. Mastnotou a prachem byly znečištěny kovové konstrukce pracovních stolů a boční stěny technologického vybavení. Zákryt vzduchotechnického zařízení nad fritovacím zařízením byl znečištěn mastným povlakem.

„S provozovatelem zařízení byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih,“ dodali hygienici s tím, že dne 24. 5. 2022 byl doložen doklad o nezávadné likvidaci vyřazených potravin a o odstranění všech dalších zjištěných závad.

Fotogalerie

Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (1) Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (2) Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (3) Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (4) Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (5)

foto: KHS

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz / KHS
autor: Jakub Pečenka








Související


Další články

Hrdý Budžes: Kultovní představení slaví tisící reprízu v Příbrami Hrdý Budžes: Kultovní představení slaví tisící reprízu v Příbrami Příbramské divadlo uvede tisící reprízu divácky oblíbené hry Hrdý Budžes, která … Středočeský kraj dá organizaci Team 4 Ukraine tři miliony korun na vybavení Středočeský kraj dá organizaci Team 4 Ukraine tři miliony korun na vybavení Částka poslouží na pořízení evakuačních autobusů pro Ukrajinu a také zdravotnických … Každý krok se počítá: Připojte se k dubnové výzvě Každý krok se počítá: Připojte se k dubnové výzvě Duben znamená nejen příchod jara, ale také oblíbenou výzvu 10 000 kroků. Každý rok se … Historický úspěch, Příbram míří do semifinále! Historický úspěch, Příbram míří do semifinále! Hokejisté Baníku Příbram ovládli rozhodující zápas proti Vrchlabí. V posledním možném … Až do odvolání je mimo provoz pracoviště občanských průkazů a cestovních dokladů Až do odvolání je mimo provoz pracoviště občanských průkazů a cestovních dokladů Z technických důvodů je až do odvolání mimo provoz pracoviště občanských průkazů a … Začínají zápisy dětí do prvních tříd Začínají zápisy dětí do prvních tříd Začátek dubna v Příbrami patří důležité události: zápisům do prvních tříd základních … Cenu hejtmanky převzal i ředitel příbramského divadla Petr Bednář Cenu hejtmanky převzal i ředitel příbramského divadla Petr Bednář Osobnosti na Cenu hejtmanky Středočeského kraje nominuje veřejnost, o vítězích v … Brdy jsou po jarním úklidu zase čistější. Dobrovolníci sebrali téměř tunu odpadků Brdy jsou po jarním úklidu zase čistější. Dobrovolníci sebrali téměř tunu odpadků Lesy v Brdech prošly jarním úklidem, do kterého se v minulém týdnu zapojila více než … Javory červené oživí městskou zeleň v Žežické ulici Javory červené oživí městskou zeleň v Žežické ulici Stromořadí podél plotu nemocnice, v blízkosti staré vrátnice, čeká významná proměna. …
Veselá rodina dává dětem zážitky. Blížící se jarní výlet nabídne hry i dobrodružství Veselá rodina dává dětem zážitky. Blížící se jarní výlet nabídne hry i dobrodružství Organizace Veselá rodina působí převážně ve městě Dobříš a okolí již desátým rokem. …
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies