Hygienici si v příbramské kavárně kvůli nepořádku zákusek asi nedali
Nepřehlédněte
19. května 2022 (17:40)
Dalších 8 fotografií v galerii
foto: Krajská hygienická stanice
Na znečištěné a zaprášené podlaze byly pohozeny boty, koště, různé útržky papírů, plastové obaly od potravin. Dále zde byly skladovány štafle, přepravky od nápojů, znečištěné zástěry, nepoužívané židle, ale i prodlužovací kabely.
Koncem dubna provedli hygienici kontrolu v provozovně Kavárnička, která je situována v nákupním středisku, hned vedle hypermarketu Tesco. Jsou zde prodávány dovážené cukrářské výrobky, hluboko zmražená kopečková zmrzlina, nápoje, dále je zde prováděna příprava lahůdkářských výrobků, obložených housek, zmrzlinových pohárů a jednoho druhu polévky.
Kontrolou bylo zejména v zázemí kavárny zjištěno nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu. V zápultí obslužného pultu, v přípravně a v prostoru skladů, zejména v hůře přístupných místech a za technologickým vybavením, byly podlahy a stěny znečištěny špínou tmavé barvy a prachem. V prostoru skladu potravin a v úseku mytí provozního nádobí byl zjištěn značný nepořádek – zboží bylo skladováno neuspořádaně ve vrstvách na sobě (zmrzlinové směsi, kornoutky, trvanlivé mléko), pod dřezem na znečištěné a zaprášené podlaze byly pohozeny boty, koště, různé útržky papírů, plastové obaly od potravin, dále zde byly skladovány štafle, přepravky od nápojů, znečištěné zástěry, nepoužívané židle, ale i prodlužovací kabely. Ve skladu potravin s úsekem mytí provozního nádobí byly navíc zcela nevhodně uloženy na odkapávací ploše dřezu neočištěné brambory a cibule.
foto: pribram.cz / Jakub Pečenka
V prostoru přípravny pokrmů byl uložen teplý pokrm (gulášová polévka) v nekontrolovaném teplotním režimu, při teplotě prostředí. Na hygienickém zařízení pro zaměstnance netekla v době kontroly teplá voda. Provozovatelka zařízení neposkytla spotřebiteli informaci o obsahu alergenů v nabízených pokrmech a nápojích.
Kontrolované osobě bylo hygieniky nařízeno zajistit bezodkladnou sanitaci všech prostor zařízení a vyklizení nepotřebných předmětů. Dále byl v provozovně v příkazním řízení pozastaven výkon činnosti v rozsahu manipulace s neočištěnou zeleninou.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz / Krajská hygienická stanice
autor: Jakub Pečenka
Související
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Maják
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Na Vršíčku
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu U Milína