Hygienici si posvítili na občerstvení Molo na Nové Živohošti
9. srpna 2017 (16:23)
Koncem července provedli středočeští hygienici kontrolu stánku s občerstvením Molo v tábořišti na Nové Živohošti.
Provedenou kontrolou bylo hygieniky na místě zjištěno, že vybavení stánku zcela neodpovídá požadavkům na charakter zde připravovaných pokrmů. Na provozovně jsou nabízeny palačinky z čerstvých vajec, bramboráky z neloupaných brambor, „volské voči“, grilované brambory, panini, klobásy, pizza, hermelín apod. Veškerá příprava pokrmů probíhala na jediné, zcela zaplněné pracovní ploše a nebylo tak zajištěno dodržování správné výrobní a hygienické praxe.
V provozovně nebyly žádným způsobem splněny požadavky na vybavení a manipulaci s vejci, a také zde byly připravovány soukromé pokrmy zaměstnanců. Navíc bylo na provozovně umyvadlo na mytí rukou zcela zaplněno pracovními pomůckami a nebylo tedy možné provádět pravidelnou hygienu rukou zaměstnanců, ačkoli se jedná o základní předpoklad v prevenci nákaz. Pro ostatní zde skladované potraviny jako např. neloupaná cibule, česnek, brambory, kořenová zelenina, ovoce a bylinky nebylo zajištěno odpovídajícím způsobem mytí těchto potravin ve vyčleněném zařízení.
Odpady ve stánku byly shromažďovány na zemi ve znečištěné papírové krabici a mikrotenové tašce v bezprostřední blízkosti předmětů určených k přímému styku s potravinami jako byly jednorázové talířky určené k výdeji pokrmů a formičky do toustovače.
Pro spotřebitele nebylo zajištěno žádným způsobem poskytnutí informace o výskytu možných alergenů a látek způsobujících nesnášenlivost v nabízených nápojích a pokrmech.
Na základě zjištěných nedostatků bylo provozovateli nařízeno omezení činnosti v rozsahu výroba a příprava studených a teplých pokrmů a jejich uvádění do oběhu.
Opakovanou kontrolou bylo zjištěno, že provozovatel zajistil doplnění nezbytného technologického vybavení a nabízený sortiment přizpůsobil vybavení provozovny. Za zjištěné nedostatky byla provozovateli uložena finanční sankce.
V provozovně nebyly žádným způsobem splněny požadavky na vybavení a manipulaci s vejci, a také zde byly připravovány soukromé pokrmy zaměstnanců. Navíc bylo na provozovně umyvadlo na mytí rukou zcela zaplněno pracovními pomůckami a nebylo tedy možné provádět pravidelnou hygienu rukou zaměstnanců, ačkoli se jedná o základní předpoklad v prevenci nákaz. Pro ostatní zde skladované potraviny jako např. neloupaná cibule, česnek, brambory, kořenová zelenina, ovoce a bylinky nebylo zajištěno odpovídajícím způsobem mytí těchto potravin ve vyčleněném zařízení.
Odpady ve stánku byly shromažďovány na zemi ve znečištěné papírové krabici a mikrotenové tašce v bezprostřední blízkosti předmětů určených k přímému styku s potravinami jako byly jednorázové talířky určené k výdeji pokrmů a formičky do toustovače.
Pro spotřebitele nebylo zajištěno žádným způsobem poskytnutí informace o výskytu možných alergenů a látek způsobujících nesnášenlivost v nabízených nápojích a pokrmech.
Na základě zjištěných nedostatků bylo provozovateli nařízeno omezení činnosti v rozsahu výroba a příprava studených a teplých pokrmů a jejich uvádění do oběhu.
Opakovanou kontrolou bylo zjištěno, že provozovatel zajistil doplnění nezbytného technologického vybavení a nabízený sortiment přizpůsobil vybavení provozovny. Za zjištěné nedostatky byla provozovateli uložena finanční sankce.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: khsstc
autor: red