Hygienici si posvítili na čínskou restauraci na Flusárně
24. července 2017 (18:43)
Středočeští hygienici provedli v polovině června kontrolu v provozovně Čínská restaurace Hong Kong na Flusárně v Příbrami III. Provozovatelem zařízení jsou převážně připravovány speciality asijské kuchyně.
Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že zejména v kuchyni (v úseku tepelné úpravy pokrmů) není prováděn řádný a pravidelný úklid. Povrch podlah, stěn, technologického vybavení (chladicí a mrazicí zařízení, sporák) a také pracovních a úložných ploch byl znečištěn mastnotou a organickými zbytky potravin. Podlaha ve skladu potravin se doslova lepila.
Ve vnitřní komunikační chodbě restaurace se na několika místech olupovala malba, stěny byly znečištěny (zejména v okolí vypínačů osvětlení) mastnotou, znečištěny byly rovněž povrchy všech dveří vedoucích do provozního zázemí (sklady, přípravny). Výlevka v úklidové místnosti byla silně znečištěná mastnotou, mřížka výlevky byla pokryta souvislým černým povlakem.
Polotovary, studené a rozpracované pokrmy, připravované v provozovně, nebyly řádně značeny datem výroby a spotřeby a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly tyto produkty vyrobeny.
V pultovém chladícím zařízení, umístěném v kuchyni, byly uchovávány suroviny (polotovary) určené pro výrobu pokrmů (krájená zelenina, naložené maso, těstoviny) v umělohmotných nádobách, které byly místy popraskané a poškozené, s olámanými okraji – riziko kontaminace pokrmů úlomky plastů.
Na místě bylo provozovateli nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor restaurace. Provozovatel projevil součinnost a ihned po kontrole zahájil důkladný úklid. S jednatelem společnosti byla projednána potřebná nápravná opatření, včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky byl kontrolované osobě uložen finanční postih. Realizaci dohodnutých nápravných opatření si pracovníci KHS ověřili následnou kontrolou provedenou 19. července.
Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že zejména v kuchyni (v úseku tepelné úpravy pokrmů) není prováděn řádný a pravidelný úklid. Povrch podlah, stěn, technologického vybavení (chladicí a mrazicí zařízení, sporák) a také pracovních a úložných ploch byl znečištěn mastnotou a organickými zbytky potravin. Podlaha ve skladu potravin se doslova lepila.
Ve vnitřní komunikační chodbě restaurace se na několika místech olupovala malba, stěny byly znečištěny (zejména v okolí vypínačů osvětlení) mastnotou, znečištěny byly rovněž povrchy všech dveří vedoucích do provozního zázemí (sklady, přípravny). Výlevka v úklidové místnosti byla silně znečištěná mastnotou, mřížka výlevky byla pokryta souvislým černým povlakem.
Polotovary, studené a rozpracované pokrmy, připravované v provozovně, nebyly řádně značeny datem výroby a spotřeby a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly tyto produkty vyrobeny.
V pultovém chladícím zařízení, umístěném v kuchyni, byly uchovávány suroviny (polotovary) určené pro výrobu pokrmů (krájená zelenina, naložené maso, těstoviny) v umělohmotných nádobách, které byly místy popraskané a poškozené, s olámanými okraji – riziko kontaminace pokrmů úlomky plastů.
Na místě bylo provozovateli nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor restaurace. Provozovatel projevil součinnost a ihned po kontrole zahájil důkladný úklid. S jednatelem společnosti byla projednána potřebná nápravná opatření, včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky byl kontrolované osobě uložen finanční postih. Realizaci dohodnutých nápravných opatření si pracovníci KHS ověřili následnou kontrolou provedenou 19. července.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: khsstc
autor: red