21. 11. svátek má Albert




Hygienici našli v restauraci Zastávka prošlé maso, u dalších potravin nezjistili datum výroby

22. dubna 2023   (13:00)
Hygienici našli v restauraci Zastávka prošlé maso, u dalších potravin nezjistili datum výroby
foto: KHS Středočeského kraje

Na místě bylo provozovateli nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor restaurace.


Neslavně dopadla nedávná kontrola středočeských hygieniků v restauraci Zastávka ve Voznici. Podle hygieniků jsou nabízeny 2 druhy předkrmů, 2 druhy polévky, 3 druhy tortill, 6 druhů burgerů; dále 2 teplé hotové pokrmy, 4 pokrmy minutkového charakteru, a dezerty. V rámci denní nabídky je připravována jedna polévka a jeden druh hotového jídla. Denně je v zařízení připravováno cca 100 porcí pokrmů. Při jednorázových akcích jsou poskytovány i cateringové služby.

Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že zejména v kuchyni (v úseku tepelné úpravy pokrmů) není prováděn řádný a pravidelný úklid. Povrch podlahy, stěn, technologického vybavení (sporáky, chladicí a mrazicí zařízení, dřezy) a také pracovních a úložných ploch byly znečištěny mastnotou a organickými zbytky potravin. V kuchyni se na několika místech olupovala malba (kusy olupující se omítky visely od stropu), místy byly poškozené omyvatelné povrchy stěny (obklad popraskaný, místy vytlučený).
Na podlaze v prostoru kuchyně, v úseku mytí provozního nádobí, byl položen perforovaný pytel s neočištěnými bramborami (cca 10 kg) a pytel neočištěné cibule. Neočištěná mrkev (v nezakryté nádobě) byla uložena na polici pod pracovním stolem v úseku kompletace pokrmů. Prostor hrubé přípravny zeleniny a brambor se skladem nebyl v době kontroly využíván. Tyto prostory byly kontrolovanou osobou pronajaty blíže neurčené osobě. Výlevka v úklidové místnosti byla silně znečištěna souvislým černým povlakem.
Na podlaze v prostoru kuchyně, v úseku mytí …
foto: KHS Středočeského kraje
Na pracovním stole v kuchyni byly v nezakrytých nádobách při teplotě prostředí uloženy rozpracované pokrmy (vařené těstoviny a brambory), které byly určeny k výdeji spotřebitelům. Vpichovým teploměrem hygienici naměřili teplotu vařených brambor +30°C. Jedná se o teplotu, která může podporovat růst patogenních mikroorganismů, které by mohly vést až k ohrožení zdraví konzumentů.

Polotovary, studené a rozpracované pokrmy, připravované v provozovně, nebyly řádně značeny datem výroby a spotřeby a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly tyto produkty vyrobeny. V pultovém mrazicím zařízení, umístěném v kuchyni, bylo uchováváno kuřecí maso (cca 2 kg) určené pro výrobu pokrmů, s prošlým datem spotřeby. Dále bylo v mrazicím zařízení skladováno vepřové maso v rozporu s podmínkami skladování stanovenými výrobcem (cca 6,5 kg vepřové panenské svíčkové).
Polotovary, studené a rozpracované pokrmy, …
foto: KHS Středočeského kraje/Znečištěná podlaha výčepu
Na místě bylo provozovateli nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor restaurace. Provozovatel projevil součinnost a ihned po kontrole zahájil důkladný úklid. S kontrolovanou osobou byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky byl kontrolované osobě uložen finanční postih. Realizaci dohodnutých nápravných opatření si pracovníci KHS ověřili následnou kontrolou.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz/KHS
autor: Tomáš Pečenka








Související


Další články

První obchodníci tento týden zahajují prodej vánočních stromků První obchodníci tento týden zahajují prodej vánočních stromků Začíná prodej vánočních stromků. Nejprodávanější jedle kavkazská mírně … Příbramská nemocnice se připojila k preventivnímu dni STOP dekubitům Příbramská nemocnice se připojila k preventivnímu dni STOP dekubitům Dekubity jsou proleženiny, které mohou vést k velmi bolestivým stavům a vážným … Brdský běžecký pohár 2024 zná vítěze, ceny převezmou na Novém rybníku Brdský běžecký pohár 2024 zná vítěze, ceny převezmou na Novém rybníku Na zakončení letošního ročníku běžeckého seriálu v sobotu 23. listopadu nebude chybět … Místo jaderných hlavic je v podzemním bunkru muzeum mapující atomový program Místo jaderných hlavic je v podzemním bunkru muzeum mapující atomový program Kdysi přísně střežený areál bývalých sovětských kasáren u Míšova stavěly … Po letech oprav se řidiči dočkají plného zprovoznění Barrandovského mostu Po letech oprav se řidiči dočkají plného zprovoznění Barrandovského mostu Na konci tohoto týdne zprovozní silničáři po více než 2,5 letech opravený Barrandovský … Vězeňská služba na zkoušku umožní zaměstnancům nosit do věznic mobily Vězeňská služba na zkoušku umožní zaměstnancům nosit do věznic mobily Používání mobilních telefonů v areálech věznic má zaměstnancům umožnit lepší kontakt s … Neukázněné odkládání odpadu hyzdí okolí, zvyšuje riziko výskytu hlodavců a přidělává práci Technickým službám Neukázněné odkládání odpadu hyzdí okolí, zvyšuje riziko výskytu hlodavců a přidělává práci Technickým službám Pracovníci Technických služeb města Příbram musejí každý týden uklízet po neukázněných … Zima klepe na dveře: Sníh i mráz dorazí i do nížin, vítr pocitově srazí teploty pod nulu Zima klepe na dveře: Sníh i mráz dorazí i do nížin, vítr pocitově srazí teploty pod nulu Česko čeká tento týden zimní počasí, sněžit může i v nížinách. Jak bude v první … Na Příbramsko zavítají vlaky s mikulášskou nadílkou Na Příbramsko zavítají vlaky s mikulášskou nadílkou Jízdy speciálních vlaků se uskuteční v sobotu 30. listopadu na trase z Příbrami do …
Experti doporučují zakázat u e-cigaret příchutě sladkostí a pestrobarevné obaly Experti doporučují zakázat u e-cigaret příchutě sladkostí a pestrobarevné obaly Odborníci navrhují regulaci příchutí e-cigaret pro snížení jejich atraktivity u dětí a …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies