Hygienici našli v Restauraci Konírna třicet kilo dva měsíce prošlého masa na tatarák
2. března 2023 (11:06)
foto: KHS Středočeského kraje
Neslavně dopadla nedávná kontrola středočeských hygieniků ve stravovací části Hotelu Panství – v Restauraci Konírna ve Dlouhé Lhotě.
Podle hygieniků jsou v restauraci v rámci poledního menu denně připravovány dva druhy pokrmů minutkového charakteru a jedna polévka, ve stálém jídelním lístku jsou dále nabízeny předkrmy, polévka, saláty, minutkové pokrmy a dezerty.
Kontrolou bylo zjištěno, že v mrazicím zařízení, umístěném v prostoru kuchyně, bylo uchováváno 30 kg masného polotovaru označeného výrobcem „hovězí na tatarák“ s prošlým datem použitelnosti. Tento výrobek byl do provozovny dodán jako chlazený. V mrazicím zařízení bylo nevhodně, v rozporu se skladovacími podmínkami stanovenými výrobcem, uchováváno i výsekové hovězí maso „Ribeye steak“ (2 kg).
S provozovatelem zařízení byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih. Restaurace následně zaslala hygienikům doklad o nezávadné likvidaci vyřazených potravin odbornou firmou.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz/KHS
autor: Tomáš Pečenka
Související
•Všudypřítomná mastnota, kastroly na podlaze a nepořádek. Hygienici navštívili restauraci Hong Kong v Příbrami
•Hygienici zkontrolovali Hospodu Na hřišti v Bohutíně. V lednici prošlé maso i olomoucké tvarůžky
•Inspektoři navštívili stánek s burčákem, čekalo je nemilé překvapení