2. 4. svátek má Erika




Hygienici byli při kontrole restaurace v šoku. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso

Nepřehlédněte
2. listopadu 2019   (10:07)
Hygienici byli při kontrole restaurace v šoku. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso

Na základě podnětu spotřebitele, který se týkal zdravotních potíží po konzumaci pokrmů připravených v provozovně Na Téčku situované na veřejném tábořišti Trhovky-Klenovice, provedli hygienici kontrolu


Na základě podnětu spotřebitele, který se týkal zdravotních potíží po konzumaci pokrmů připravených v provozovně Na Téčku situované na veřejném tábořišti Trhovky-Klenovice, provedli dne 13. 10. 2019 zaměstnanci KHS, územního pracoviště Příbram, kontrolu v tomto zařízení.

Jedná se o převážné sezónní restauraci umístěnou v areálu veřejného tábořiště u Orlické přehrady. V poledne je zde v současné době nabízeno denní menu, 2-3 hotová jídla a polévka v množství do 40 porcí za den, dále jsou zde připravovány minutkové pokrmy.

Kontrolou bylo zjištěno, že v provozovně není prováděn řádný a pravidelný úklid – povrchy podlah a stěn (zejména za technologickým vybavením) jsou znečištěny prachem, špínou tmavé barvy a drobky. Technologické vybavení kuchyně (lednice, výdejní zařízení, pracovní stoly) bylo znečištěno zbytky potravin a vrstvou mastnoty. V mrazicím zařízení byly společně s potravinami určenými pro stravovací službu uloženy i potraviny s prošlým datem použitelnosti (vepřová kolena, uzená krkovice) a dále pokrmy, které byly údajně pro osobní spotřebu zaměstnance kuchyně (zmrazená zelná polévka). V prostoru umývárny nádobí za kuchyní bylo na podlaze skladováno velké množství organického odpadu (zbytky pokrmů v otevřených plastových kbelících). Ve skladu potravin byly uloženy předměty nesouvisející s provozem (tenisové míčky, přilba na motorku apod.). V provozovně vyrobené studené pokrmy (nakládaný hermelín) a rozpracované pokrmy (knedlíky, šleh) uložené v době kontroly v chladicím zařízení, nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny.

Kontrolované osobě bylo zaměstnanci KHS nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor zařízení a rozhodnutím uložena likvidace potravin jiných než bezpečných. S provozovatelkou restaurace byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky jí byl uložen finanční postih.

Opakovanou hygienickou kontrolou provedenou ve výše uvedeném zařízení dne 23. 10. 2019 bylo zjištěno, že v celém provozním zázemí restaurace byl proveden úklid, ze zařízení byly odstraněny potraviny s prošlým datem použitelnosti, předměty nesouvisející s provozem i organický odpad. Potraviny a pokrmy byly uloženy za odpovídajících podmínek; studené pokrmy a rozpracované pokrmy byly označeny v souladu s platnými právními předpisy. Kontrola byla zároveň zaměřena na kvalitu používaného fritovacího oleje speciálním měřicím přístrojem. Měřením oleje používaného k fritování, ve dvou fritovacích lázních, byla prokázána jeho vyhovující kvalita.
Na základě podnětu spotřebitele, který se …




Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: KHS
autor: top








Další články

Rožmitálská umělecká škola otevře nový obor Audiovize Rožmitálská umělecká škola otevře nový obor Audiovize V současné době jsou ve společnosti zásadní digitální technologie a multimédia. … Středočeský dotační fond pro dobrovolné hasiče rozdělí přes osmdesát milionů Středočeský dotační fond pro dobrovolné hasiče rozdělí přes osmdesát milionů V pondělí krajští zastupitelé schválili ze Středočeského dotační fondu pro dobrovolné … Policisté učí děti, jak bezpečně přecházet silnici Policisté učí děti, jak bezpečně přecházet silnici Tento týden probíhá po celé republice dopravně-preventivní akce známá jako Zebra se za … Zákulisí kabiny: Kustod, neviditelný pilíř hokejového týmu Zákulisí kabiny: Kustod, neviditelný pilíř hokejového týmu Kustod je pro hokejový tým nepostradatelný, přesto se na ledě neobjevuje. Jeho práce … ROZHOVOR Medová šunka z řeznictví v Dobříši zabodovala v soutěži Potravinářský výrobek Středočeského kraje 2024 Medová šunka z řeznictví v Dobříši zabodovala v soutěži Potravinářský výrobek Středočeského kraje 2024 Soutěž je zaměřena na podporu propagace malých a středních výrobců v regionu. Vítězné … Městský Úřad v Příbrami obnovil provoz agendy občanských průkazů a pasů! Městský Úřad v Příbrami obnovil provoz agendy občanských průkazů a pasů! Po včerejších technických potížích je nyní vše opět plně funkční. Občané mohou službu … Na zajištění lékařských pohotovostí dá letos Středočeský kraj 45 milionů korun Na zajištění lékařských pohotovostí dá letos Středočeský kraj 45 milionů korun Je to stejná částka jako minulý rok. Kromě toho ještě hejtmanství vyhradilo deset … Hrdý Budžes: Kultovní představení slaví tisící reprízu v Příbrami Hrdý Budžes: Kultovní představení slaví tisící reprízu v Příbrami Příbramské divadlo uvede tisící reprízu divácky oblíbené hry Hrdý Budžes, která … Středočeský kraj dá organizaci Team 4 Ukraine tři miliony korun na vybavení Středočeský kraj dá organizaci Team 4 Ukraine tři miliony korun na vybavení Částka poslouží na pořízení evakuačních autobusů pro Ukrajinu a také zdravotnických …
Každý krok se počítá: Připojte se k dubnové výzvě Každý krok se počítá: Připojte se k dubnové výzvě Duben znamená nejen příchod jara, ale také oblíbenou výzvu 10 000 kroků. Každý rok se …
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies