Hygiena si posvítila na Sporthotel Trhovky
31. srpna 2017 (15:26)
V době kontroly bylo zjištěno, že ve všech prostorách zázemí restaurace se už zřejmě hodně dlouho neuklízelo!
Na základě podnětu spotřebitele, který se týkal akutních zdravotních potíží po konzumaci pokrmů připravených v provozovně Sporthotel Trhovky, provedli dne 18. 08. 2017 hygienici v této provozovně kontrolu.
Jedná se převážně o sezónní zařízení s vyvařující kuchyní, umístěné v blízkosti kempu Trhovky u Orlické přehrady.
V době kontroly bylo zjištěno, že ve všech prostorách zázemí restaurace se už zřejmě hodně dlouho neuklízelo! Povrchy podlah, stěn a technologické vybavení byly znečištěny špínou tmavé barvy, mastnotou a zbytky potravin. V chladicím zařízení v kuchyni byly uloženy rozpracované pokrmy a studené pokrmy vlastní výroby, které nebyly opatřeny povinným značením a tudíž nešlo jednoznačně určit, kdy byly tyto pokrmy vyrobeny. V chladicím zařízení uprostřed kuchyně byla uložena syrová vejce ve znečištěných papírových proložkách. V mrazicím zařízení v suterénu byly uloženy zbytky výrobku „gyros“ určeného k likvidaci, společně s potravinami (mraženými polotovary) určenými pro stravovací službu. V prostoru komunikační chodby bylo skladováno velké množství znečištěných textilií (utěrky, ručníky, ubrusy), navíc tu byl i popelník s cigaretovými nedopalky!
Zaměstnanci KHS nařídili provozovateli restaurace provést bezodkladnou sanitaci všech prostor zařízení. Provozovatel bezprostředně po kontrole zahájil generální úklid všech prostor restaurace.
S kontrolovanou osobou byla projednána potřebná nápravná opatření a za zjištěné nedostatky jí byl uložen finanční postih.
Dne 24. 8. 2017 bylo opakovanou kontrolou ověřeno, že opatření spočívající v úklidu a sanitaci zázemí provozovny bylo splněno.
Jedná se převážně o sezónní zařízení s vyvařující kuchyní, umístěné v blízkosti kempu Trhovky u Orlické přehrady.
V době kontroly bylo zjištěno, že ve všech prostorách zázemí restaurace se už zřejmě hodně dlouho neuklízelo! Povrchy podlah, stěn a technologické vybavení byly znečištěny špínou tmavé barvy, mastnotou a zbytky potravin. V chladicím zařízení v kuchyni byly uloženy rozpracované pokrmy a studené pokrmy vlastní výroby, které nebyly opatřeny povinným značením a tudíž nešlo jednoznačně určit, kdy byly tyto pokrmy vyrobeny. V chladicím zařízení uprostřed kuchyně byla uložena syrová vejce ve znečištěných papírových proložkách. V mrazicím zařízení v suterénu byly uloženy zbytky výrobku „gyros“ určeného k likvidaci, společně s potravinami (mraženými polotovary) určenými pro stravovací službu. V prostoru komunikační chodby bylo skladováno velké množství znečištěných textilií (utěrky, ručníky, ubrusy), navíc tu byl i popelník s cigaretovými nedopalky!
Zaměstnanci KHS nařídili provozovateli restaurace provést bezodkladnou sanitaci všech prostor zařízení. Provozovatel bezprostředně po kontrole zahájil generální úklid všech prostor restaurace.
S kontrolovanou osobou byla projednána potřebná nápravná opatření a za zjištěné nedostatky jí byl uložen finanční postih.
Dne 24. 8. 2017 bylo opakovanou kontrolou ověřeno, že opatření spočívající v úklidu a sanitaci zázemí provozovny bylo splněno.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: khsstc
autor: TP