Hygiena rozdávala pokuty restauračním zařízením na Příbramsku
FOTOGALERIE
22. září 2015 (06:11)
Dalších 5 fotografií v galerii
foto: KHS Středočeského kraje
Foto z restaurace Kaskáda Solenice. Pochybení inspektoři nalezli i v jídelně U Řezníka v Pražské ulici v Příbrami.
Krajská hygiena v posledních dnech provedla kontroly ve dvou provozovnách na Příbramsku. První inspekci uskutečnila na podnět jednoho z návštěvníků v jídelně U Řezníka v Pražské ulici v Příbrami. Kontrola se odehrála 3. září a zjistila nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu.
„Technologické vybavení, pracovní a úložné plochy, podlahy a omyvatelné povrchy stěn byly hlavně v těžko přístupných místech znečištěny mastnotou, špínou tmavé barvy a organickými zbytky potravin,“ stojí ve správě Krajské hygienické stanice Středočeského kraje.
Vyrobené polotovary navíc nebyly označeny a nebylo tak možné určit datum jejich výroby. V mrazícím zařízení navíc byly skladovány osobní pokrmy provozovatele společně s potravinami, které byly určeny pro potřeby provozu. Kontroloři našli i prošlý výrobek. Bylo tak nařízeno provést bezodkladný úklid všech prostor zařízení, což provozovazel splnil. Za nedostatky byla uložena i finanční sankce. Opakovaná kontrola z 16. září ověřila splnění všech požadavků.
Problémy měla i restaurace Kaskáda v Solenicích, v chladícím zařízení bylo shnilé maso
Na začátku září zavítali inspektoři krajské hygieny i do restaurace Kaskáda v Solenicích. Kontrola zjistila hrubé hygienické nedostatky. Pracovní plochy, technologické vybavení, omyvatelné povrchy stěn a podlah byly silně znečištěny nánosy mastnoty, organickými zbytky potravin a vrstvou prachu. Velké množství odpadků bylo rozházeno i přímo v prostoru kuchyně a výčepu. Kontroloři zde našli prázdné plechovky od kompotů s plesnivými zbytky nálevu, přeplněné odpadkové koše nebo kořenovou zeleninu na podlaze.
„V úložných skříňkách na stolní nádobí byla zjištěna špína tmavé barvy, talíře byly místy pokryty vrstvou prachu. Okenní parapety v kuchyni byly doslova posety velkým množstvím uhynulých vinných mušek. Znečištěné a silně namražené bylo i chladicí a mrazící zařízení; v chladícím zařízení určeném ke skladování syrového masa zjištěno výsekové maso a vnitřnosti s prošlou dobou použitelnosti, které vykazovalo zjevné známky kažení (šedozelený lepkavý povlak na povrchu masa, silný zápach),“ stojí v oficiální zprávě KHS.
Provozovatelka ihned po kontrole zahájila úklid a dva dny omezila činnost jenom na výčep. Za zjištěné nedostatky byla majitelce uložena finanční sankce. Opakované kontrola ze 14. září zjistila, že uložená opatření byla v plném rozsahu splněna.
„Technologické vybavení, pracovní a úložné plochy, podlahy a omyvatelné povrchy stěn byly hlavně v těžko přístupných místech znečištěny mastnotou, špínou tmavé barvy a organickými zbytky potravin,“ stojí ve správě Krajské hygienické stanice Středočeského kraje.
Vyrobené polotovary navíc nebyly označeny a nebylo tak možné určit datum jejich výroby. V mrazícím zařízení navíc byly skladovány osobní pokrmy provozovatele společně s potravinami, které byly určeny pro potřeby provozu. Kontroloři našli i prošlý výrobek. Bylo tak nařízeno provést bezodkladný úklid všech prostor zařízení, což provozovazel splnil. Za nedostatky byla uložena i finanční sankce. Opakovaná kontrola z 16. září ověřila splnění všech požadavků.
Problémy měla i restaurace Kaskáda v Solenicích, v chladícím zařízení bylo shnilé maso
Na začátku září zavítali inspektoři krajské hygieny i do restaurace Kaskáda v Solenicích. Kontrola zjistila hrubé hygienické nedostatky. Pracovní plochy, technologické vybavení, omyvatelné povrchy stěn a podlah byly silně znečištěny nánosy mastnoty, organickými zbytky potravin a vrstvou prachu. Velké množství odpadků bylo rozházeno i přímo v prostoru kuchyně a výčepu. Kontroloři zde našli prázdné plechovky od kompotů s plesnivými zbytky nálevu, přeplněné odpadkové koše nebo kořenovou zeleninu na podlaze.
„V úložných skříňkách na stolní nádobí byla zjištěna špína tmavé barvy, talíře byly místy pokryty vrstvou prachu. Okenní parapety v kuchyni byly doslova posety velkým množstvím uhynulých vinných mušek. Znečištěné a silně namražené bylo i chladicí a mrazící zařízení; v chladícím zařízení určeném ke skladování syrového masa zjištěno výsekové maso a vnitřnosti s prošlou dobou použitelnosti, které vykazovalo zjevné známky kažení (šedozelený lepkavý povlak na povrchu masa, silný zápach),“ stojí v oficiální zprávě KHS.
Provozovatelka ihned po kontrole zahájila úklid a dva dny omezila činnost jenom na výčep. Za zjištěné nedostatky byla majitelce uložena finanční sankce. Opakované kontrola ze 14. září zjistila, že uložená opatření byla v plném rozsahu splněna.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: KHS Středočeského kraje
autor: MJ