Hygiena kontrolovala Restauraci U Chudáčka v Žežicích
28. května 2016 (14:00)
Další 3 fotografie v galerii
foto: KHS Středočeského kraje
Všechny hygienické nedostatky byly při opakované kontrole odstraněny.
Na základě podnětu jednoho z hostů, který si stěžoval na zdravotní potíže, provedli pracovníci Krajské hygienické stanice kontrolu v Restauraci U Chudáčka v Žežicích.
Pracovníci hygieny zjistili, že v provozovně nebyl prováděn pravidelný úklid. Ve všech prostorách byl značný nepořádek na vybavení nánosy mastnoty a zbytku potravin. Bylo zde hromaděno i značné množství odpadu, koše byly přeplněny.
„U umývadla určeného na mytí rukou personálu po použití WC, netekla teplá voda, přičemž umytí rukou v teplé vodě po použití WC je nezbytným předpokladem pro zajištění bezpečnosti pokrmů. Některé místnosti nebyly využívány ke svému původnímu účelu - hrubá přípravna brambor a zeleniny byla zcela nevhodně využívána i jako sklad suchých potravin, neočištěná zelenina uložena a čištěna přímo v kuchyni. Oděvy zaměstnanců uloženy na židli také v kuchyni,“ stojí ve vydané tiskové zprávě.
Polotovary, rozpracované pokrmy a studené pokrmy vlastní výroby nebyly odpovídajícím způsobem značeny datem výroby a spotřeby a tudíž nešlo jednoznačně určit, kdy byly tyto produkty vyrobeny. Kontrolované osobě byla pracovníky KHS nařízena bezodkladná sanitace spočívající v provedení řádného úklidu kuchyně, skladového zázemí a přípravny.
S provozovatelem zařízení byla projednána nápravná opatření včetně termínu jejich realizace. Za zjištěné závady mu byl uložen finanční postih. Při opakované kontrole bylo žjištěno, že závady byly v plném rozsahu odstraněny.
Pracovníci hygieny zjistili, že v provozovně nebyl prováděn pravidelný úklid. Ve všech prostorách byl značný nepořádek na vybavení nánosy mastnoty a zbytku potravin. Bylo zde hromaděno i značné množství odpadu, koše byly přeplněny.
„U umývadla určeného na mytí rukou personálu po použití WC, netekla teplá voda, přičemž umytí rukou v teplé vodě po použití WC je nezbytným předpokladem pro zajištění bezpečnosti pokrmů. Některé místnosti nebyly využívány ke svému původnímu účelu - hrubá přípravna brambor a zeleniny byla zcela nevhodně využívána i jako sklad suchých potravin, neočištěná zelenina uložena a čištěna přímo v kuchyni. Oděvy zaměstnanců uloženy na židli také v kuchyni,“ stojí ve vydané tiskové zprávě.
Polotovary, rozpracované pokrmy a studené pokrmy vlastní výroby nebyly odpovídajícím způsobem značeny datem výroby a spotřeby a tudíž nešlo jednoznačně určit, kdy byly tyto produkty vyrobeny. Kontrolované osobě byla pracovníky KHS nařízena bezodkladná sanitace spočívající v provedení řádného úklidu kuchyně, skladového zázemí a přípravny.
S provozovatelem zařízení byla projednána nápravná opatření včetně termínu jejich realizace. Za zjištěné závady mu byl uložen finanční postih. Při opakované kontrole bylo žjištěno, že závady byly v plném rozsahu odstraněny.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: KHS Středočeského kraje
autor: MJ