Hermelín již nebude Sedlčanský
AKTUÁLNĚ
1. února 2018 (16:05)
Před šedesáti lety se objevily na pultech první sýry Hermelín ze sedlčanské mlékárny aby si postupně získaly nezastupitelné místo v naší kuchyni
Do odpoledních hodin jsme čekali v redakci na informace o tom, co se objevilo v některých médiích. Telefonicky i písemně jsme oslovili nejen vedení firmy Savencia Fromage & Dairy, a.s, ale i MěÚ Sedlčany. Nyní vám můžeme sdělit, že skutečně firma bude v Sedlčanech tlumit výrobu, aby cca během 1,5 roku ukončila v místním provozu svou činnost. V dopoledních hodinách probíhalo u starosty města Sedlčany jednání, při kterém jej navštívil osobně statutární ředitel, pan Miroslav Maňásek.
Dle telefonického rozhovoru, který jsme následně se starostou města, Ing Jiřím Burianem uskutečnili, jsme se dozvěděli následující informace:
Provoz v provozovně Sedlčany bude postupně během období cca 1,5 roku utlumován a následně převáděn na Havlíčkobrodsko. Ředitel firmy dle informací ujistil, že se o své zaměstnance postará, včetně toho, že jim budou nabídnuty pracovní pozice v závodě, kde bude výroba známých produktů pokračovat. Stejně tak by měla i pokračovat spolupráce s řadou farem na Sedlčansku, které byly dodavateli hlavních výrobních surovin.
Přímé vyjádření firmy v tuto chvíli stále nemáme, přesto, že jsme o ně žádali několikrát telefonicky i elektronickou cestou. Ve chvíli, kdy zprávu obdržíme, budeme vás samozřejmě obratem informovat.
Dle telefonického rozhovoru, který jsme následně se starostou města, Ing Jiřím Burianem uskutečnili, jsme se dozvěděli následující informace:
Provoz v provozovně Sedlčany bude postupně během období cca 1,5 roku utlumován a následně převáděn na Havlíčkobrodsko. Ředitel firmy dle informací ujistil, že se o své zaměstnance postará, včetně toho, že jim budou nabídnuty pracovní pozice v závodě, kde bude výroba známých produktů pokračovat. Stejně tak by měla i pokračovat spolupráce s řadou farem na Sedlčansku, které byly dodavateli hlavních výrobních surovin.
Přímé vyjádření firmy v tuto chvíli stále nemáme, přesto, že jsme o ně žádali několikrát telefonicky i elektronickou cestou. Ve chvíli, kdy zprávu obdržíme, budeme vás samozřejmě obratem informovat.
Společnost Savencia Fromage & Dairy, a.s. je v České republice od roku 1993. Tři závody v České republice a jeden na Slovensku zaměstnávají přes 1200 pracovníků. Nyní má dojít k závažné změně, vzhledem k tomu, že firma, která patří mezi hlavní světové výrobce sýrů a zpracovatele mléka, chce přestěhovat výrobu do Hesova na Havlíčkobrodsku.
Sedlčanská továrna je v podstatě evropským unikátem. Mezi místní produkci patří sýry s bílou plísní, sýry s modrou plísní, zrající omývané sýry, k tomu tvaroh a čerstvé sýry. Změna by se měla týkat zhruba 280 zaměstnanců, kteří v Sedlčanech pracují.
Výhradně ze surovin Sedlčanska a okolí se vyrábí Sedlčanský a tvaroh, stejně tak ve výrobě jsou nejvyšší měrou zaměstnáni lidé ze Sedlčan a okolí. Přesunem výroby by před nimi byla možnost pracovat u Přibyslavi v Hesově cca 140 km od Sedlčan a nebo si hledat novou práci. Vzhledem k uvedené vzdálenosti je jen málo pravděpodobné, že by tuto nabídku mohla přijmout většina zaměstnanců.
V tuto chvíli je to vše, co můžeme našim čtenářům sdělit. Ve chvíli, kdy obdržíme vyjádření firmy nebo další důležité informace, budeme na tento článek navazovat.
V tuto chvíli je to vše, co můžeme našim čtenářům sdělit. Ve chvíli, kdy obdržíme vyjádření firmy nebo další důležité informace, budeme na tento článek navazovat.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: MP