Gastro Agent hodnotí: U Starýho kozla
29. srpna 2016 (09:00)
Další 2 fotografie v galerii
foto: pribram.cz
Hodnocení je ryze subjektivní a nemusí se shodovat s názorem redakce.
Resturace U Starýho kozla prošla před několika roky kompletní rekonstrukcí, po které získala moderní a čistý vzhled. Prostory jsou rozděleny na kuřácké a nekuřácké, k dispozici je i poměrně velký dětský koutek. Opravdu se mi líbilo prosklení, skrz které jsou vidět pivní tanky. V restauraci je hned několik velkých televizí, na kterých mohou hosté sledovat sportovní přenosy. K dispozici je i Wi-Fi síť. Přes sezónu je před restaurací i venkovní posezení.
Jídelní lístek je poměrně obsáhlý a nabízí teplé i studené předkrmy, chuťovky k pivu, steaky, hamburgery, ryby, saláty a podobně. Trochu mimo vše ostatní mi přijdou gnocchi, které se k ostatní nabídce úplně nehodí. Každý všední den si můžete vybrat z polední nabídky, která obsahuje zhruba 15 jídel.
Protože je restaurace pod patronací pivovaru Velkopopovický kozel, najdete v nabídce především piva této značky. Nechybí točené nealko, nebo kofola. Půllitr piva stojí od 27 Kč.
Jídelní lístek je poměrně obsáhlý a nabízí teplé i studené předkrmy, chuťovky k pivu, steaky, hamburgery, ryby, saláty a podobně. Trochu mimo vše ostatní mi přijdou gnocchi, které se k ostatní nabídce úplně nehodí. Každý všední den si můžete vybrat z polední nabídky, která obsahuje zhruba 15 jídel.
Protože je restaurace pod patronací pivovaru Velkopopovický kozel, najdete v nabídce především piva této značky. Nechybí točené nealko, nebo kofola. Půllitr piva stojí od 27 Kč.
foto: pribram.cz
V restauraci jsme ochutnali několik jídel především z polední nabídky. Prvním byly Fusilli s kuřecím masem v sýrové omáčce (84 Kč). Těstoviny byly v rámci cenové kategorie velmi dobré, omáčka dobře ochucená, jen možná o trochu slanější, což je zřejmě způsobené použitým typem sýru.
foto: pribram.cz
Dále jsme si dali Kuřecí roládu s rýží (84 Kč). Ta nám byla donesena vcelku studená. Stačilo ale upozornit obsluhu a ta celou záležitost ochotně vyřešila a napodruhé přinesla jídlo v pořádku. Samotná roláda mi chutnala, jen rýže byla na můj vkus spíše nedovařená.
foto: pribram.cz
Také jsme si objednali Cikánskou hovězí pečeni s rýží (84 Kč), což byl z mého pohledu zřejmě největší propadák naší návštěvy. V omáčce nebyla téměř žádná zelenina, ale ostrá byla tak akorát. Rýže byla opět tvrdší, ale stejně tak i maso, které se dalo jen velice špatně ukrojit a téměř vůbec se nedalo rozkousat, proto jsem ho ani nedojedl.
foto: pribram.cz
Posledním jídlem byl Kuřecí závitek s bramborovou kaší (84 Kč), který jsem si jen mírně dosolil. Připomínku mám k omáčce, která chutnala jako z pytlíku a vlastně tak nějak stejně jako u kuřecí rolády s rýží. Kaše celkem ušla, i když byla hrudkovitá a na můj vkus opět lehce nedosolená.
Jaké je tedy celkové resumé naší návštěvy? Velmi příjemné a hezké prostředí. Dobré pivo, příznivé ceny a příjemná obsluha. Ne všechna jídla v polední nabídce se ale kuchařům povedla, i když se nejednalo o žádnou katastrofu. Vzhledem k cenám jsme odcházeli spíše spokojeni. Množství televizí a zaměření restaurace přímo volá po sledování nějakého sportovního přenosu s kamarády nebo osvěžení po sportovní aktivitě. V Příbrami se v posledních letech otevřelo několik nových restaurací. Ta U Starýho kozla by měla trochu přidat, aby konkurentům stačila. 6/10
Jaké je tedy celkové resumé naší návštěvy? Velmi příjemné a hezké prostředí. Dobré pivo, příznivé ceny a příjemná obsluha. Ne všechna jídla v polední nabídce se ale kuchařům povedla, i když se nejednalo o žádnou katastrofu. Vzhledem k cenám jsme odcházeli spíše spokojeni. Množství televizí a zaměření restaurace přímo volá po sledování nějakého sportovního přenosu s kamarády nebo osvěžení po sportovní aktivitě. V Příbrami se v posledních letech otevřelo několik nových restaurací. Ta U Starýho kozla by měla trochu přidat, aby konkurentům stačila. 6/10
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Gastro Agent