Gastro Agent hodnotí: Restaurace Na Vršíčku
AKTUALIZOVÁNO
5. září 2016 (09:00)
Dalších 7 fotografií v galerii
foto: pribram.cz
Hodnocení je ryze subjektivní a nemusí se shodovat s názorem redakce.
Restauraci Na Vršíčku najdete na Březových Horách, jen několik desítek metrů od náměstí. Zařízení je vnímáno především jako hornická hospoda, čemuž částečně odpovídá i interiér, ale k tomu se dostaneme později.
V blízkosti hospody se dá zaparkovat, ovšem parkovací místa jsou situována tak, že se nevyhnete nepříjemnému couvání do Husovy ulice. Návštěvníci si mohou vybrat mezi sezením uvnitř budovy nebo na venkovní zahrádce. Po vstupu se nás ujal číšník, který byl velmi ochotný.
Interiér je spíše tmavší. Na stěnách najdete obrazy s hornickou tématikou a na každém stole „oblíbené“ dochucovadlo Maggi. Osobně se mi interiér příliš nezamlouvá, a tak nějak divně páchne zatuchlinou. Na druhou stranu chápu, že nejsem cílová skupina.
V blízkosti hospody se dá zaparkovat, ovšem parkovací místa jsou situována tak, že se nevyhnete nepříjemnému couvání do Husovy ulice. Návštěvníci si mohou vybrat mezi sezením uvnitř budovy nebo na venkovní zahrádce. Po vstupu se nás ujal číšník, který byl velmi ochotný.
Interiér je spíše tmavší. Na stěnách najdete obrazy s hornickou tématikou a na každém stole „oblíbené“ dochucovadlo Maggi. Osobně se mi interiér příliš nezamlouvá, a tak nějak divně páchne zatuchlinou. Na druhou stranu chápu, že nejsem cílová skupina.
foto: pribram.cz
V nabídce byly celkem tři hotovky a tři jídla ze stálé denní nabídky. Cena jídel se pohybovala od 75 do 95 Kč. Půllitr krušovického piva vyjde na 23 Kč. Po objednání jsme jídla na stůl dostali až podezřele brzy, čekali jsme snad jenom dvě minuty. Nejprve jsem ochutnal drůbeží játra na mandlích s rýží. Chuťově mi na nich nic nevadilo, kuchař si jen mohl odpustit ty dva plátky okurky a kousek rajčete na rýži.
foto: pribram.cz
Dále jsme si objednali smažené sýrové duo s vařeným bramborem a tatarkou, která byla lehce nakyslá. Brambory navíc byly sotva vlažné a strouhanka, ve které byly sýry obaleny, tak tvrdá, že si člověk při kousání odřel dásně.
foto: pribram.cz
Krušovický hovězí guláš na černém pivu nebyl chuťově vůbec špatný, jenom v něm bylo opravdu málo masa. Knedlíky mi chutnaly, byly pravděpodobně domácí. Posledním jídlem byla myslivecká vepřová pečeně, která byla sladká a celkově nevýrazná. Jídlo tedy celkově nic moc.
foto: pribram.cz
Kde ale nejde nic pochválit ani při dobré vůli, jsou toalety. Ty vypadají (a páchnou) spíše jako v nějaké nápravném zařízení než v restauraci. Co mi vadí snad ještě víc je zdejší čistota. Ona špína byla i na stole na terase, kde ležely zvadlé kytky a navíc se dost hýbala lavice. Trochu se bojím, že o moc lepší to nebude ani v kuchyni. Ono se stačí podívat na mříž na okně a nahlédnout dovnitř. Nevím, co by na to řekla hygiena.
Restaurace Na Vršíčku pro mě dává smysl asi pouze jako hornická hospůdka s typickou atmosférou. Na jídlo bych šel asi příště jinam. Je to ale možná trochu škoda. Stačilo by více dbát na hygienu a celkové prostředí, soustředit se na chuťovky k pivu a své klienty by zařízení určitě našlo. Takhle nemůžu jinak než udělit známku 3/10.
Reakce provozovatele:
„Největším problémem u nás, jak již píšete, jsou opravdu pánské toalety. Rekonstrukce je naplánovaná od 1.1 do 10.1.2017. Kompletní materiál, co se týče obkladů až po pisoáry apod. už mám nakoupený a stavební firma má tento termín pro nás už zarezervovaný. Minulý rok v tomto zimním období jsme prováděli rekonstrukci dámských toalet, kterým jsme dali přednost. Bohužel vše nejde zrekonstruovat hned a nemůžeme si dovolit mít zavřenou restauraci měsíc, ne-li déle. Chtěl bych ještě podotknout ze nejsem majitelem budovy, ale pouze nájemníkem, takže jakékoli úpravy musí schválit vlastník. Budova byla postavena v roce 1839 a je vedena jako historická, takže vše se musí řešit nejen se stavebním úřadem ale i památkovým,“ vyjádřil se k hodnocení provozovatel restaurace Jakub Hušek.
Restaurace Na Vršíčku pro mě dává smysl asi pouze jako hornická hospůdka s typickou atmosférou. Na jídlo bych šel asi příště jinam. Je to ale možná trochu škoda. Stačilo by více dbát na hygienu a celkové prostředí, soustředit se na chuťovky k pivu a své klienty by zařízení určitě našlo. Takhle nemůžu jinak než udělit známku 3/10.
Reakce provozovatele:
„Největším problémem u nás, jak již píšete, jsou opravdu pánské toalety. Rekonstrukce je naplánovaná od 1.1 do 10.1.2017. Kompletní materiál, co se týče obkladů až po pisoáry apod. už mám nakoupený a stavební firma má tento termín pro nás už zarezervovaný. Minulý rok v tomto zimním období jsme prováděli rekonstrukci dámských toalet, kterým jsme dali přednost. Bohužel vše nejde zrekonstruovat hned a nemůžeme si dovolit mít zavřenou restauraci měsíc, ne-li déle. Chtěl bych ještě podotknout ze nejsem majitelem budovy, ale pouze nájemníkem, takže jakékoli úpravy musí schválit vlastník. Budova byla postavena v roce 1839 a je vedena jako historická, takže vše se musí řešit nejen se stavebním úřadem ale i památkovým,“ vyjádřil se k hodnocení provozovatel restaurace Jakub Hušek.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Gastro Agent