Gastro Agent hodnotí: Restaurace Maják
10. října 2016 (09:00)
Dalších 7 fotografií v galerii
foto: pribram.cz
Hodnocení je ryze subjektivní a nemusí se shodovat s názorem redakce.
Restaurace Maják sídlí v Brodské ulici v budově dřívějšího hotelu Salve (Welltor). Je nekuřácká, nabízí kapacitu zhruba pro 60 hostů a velký dětský koutek. Sál restaurace je pokryt Wi-Fi a v blízkosti najdete dostatek místa pro parkování. Jako jedna z mála restaurací má dva vstupy. Při přízni počasí je otevřené i venkovní posezení. Restaurace se tváří velmi nenápadně a zvenku nenajdete žádné velké poutače nebo nápisy, že se jedná o restauraci. Zevnitř restaurace působí moderním, čistým a vzdušným dojmem. Žádné připomínky nemám ani k čistotě sociálních zařízení.
Prvním ochutnaným jídlem byly halušky s uzeným masem (75 Kč). Ty byly dobře dochucené a nikoho rozhodně neurazí, na druhou stranu to ani není nic, kvůli čemu by se do Majáku zákazníci vraceli. Zbytečné mi přišly okurka a rajče, které se ke zbytku moc nehodily. Oceňuji opravdu hodně nahřáté talíře, kvůli kterým zůstane jídlo dlouho teplé.
Prvním ochutnaným jídlem byly halušky s uzeným masem (75 Kč). Ty byly dobře dochucené a nikoho rozhodně neurazí, na druhou stranu to ani není nic, kvůli čemu by se do Majáku zákazníci vraceli. Zbytečné mi přišly okurka a rajče, které se ke zbytku moc nehodily. Oceňuji opravdu hodně nahřáté talíře, kvůli kterým zůstane jídlo dlouho teplé.
foto: pribram.cz
Dále jsme si dali holandský řízek s bramborovou kaší a okurkou (77 Kč). Číšnice jen nepřinesla příbor a tu okurku, ale po upozornění to hned napravila. Kaše byla velmi dobrá, krémovitá a celkově jí nemám co vytknout. To samé platí i o holandském řízku, i když tady toho tolik zkazit nejde. Jedinou připomínkou je to, že jsem v jídle vůbec necítil chuť sýru, který by v mase měl být.
foto: pribram.cz
Ochutnali jsme i marinovaný vepřový steak pečený na grilu s hranolky a pepřovou omáčkou (83 Kč). Už když mi obsluha jídlo přinesla, moc se mi nelíbilo. Způsob nandání na talíř byl minimálně nešťastný, protože hranolky se koupaly v omáčce. Samotná omáčka mi přišla jako z pytlíku (a také tak chutnala) a navíc byla až příliš hustá. Dokud bylo jídlo teplé, bylo to ještě celkem v pořádku, ale při stydnutí začala omáčka "hrudkovatět". Přitom udělat vlastní omáčku by pro kuchaře neměl být takový problém.
foto: pribram.cz
Posledním vzorkem byl kuřecí plátek na smetaně s domácím houskovým knedlíkem (79 Kč). Porce byla opravdu velká a sedm knedlíků dá zabrat i opravdu velkému jedlíkovi. Knedlíky byly přitom dobré a bylo cítit, že jsou skutečně domácí. U jídla mi akorát moc neseděla sladká chuť omáčky společně se silně kořeněným kuřecím masem. Stejně jako u pepřové omáčky i tato byla příliš hustá a chutnala uměle. Nevím proč, ale právě na tohle jídlo jsem čekal podstatně delší dobu.
foto: pribram.cz
Moc nechápu, jak to zde funguje s jídelním lístkem. Na tom poledním se uvádí, že minutová jídla se nedělají od 11 do 14, ale i když jsem restauraci navštívil téměř večer, dostal jsem stále stejný jídelní lístek. Malou výtku mám také k drobně zašpiněnému ubrusu, který jsem měl na stole, ale chápu, že to se asi někdy stane. A asi bych nechal znovu natisknout jídelní lístky, protože některé jsou už v horším stavu.
Velkou výhodou restaurace Maják je její prostředí, které se hodí téměř ke všem typům událostí, včetně firemních akcí. Především se zde najíte opravdu výhodně. Jídla s masem v polední nabídce začínají již od 75 Kč a například omeletu se špenátem si zde dáte ještě levněji. Co mě naopak zklamalo, byly omáčky, ze kterých je prostě cítit (a vidět), že nejsou domácí a kazí celkový dojem z jídla. Maso je takové univerzální, co se dává v kombinaci s výše zmíněnými omáčkami k různým přílohám. Uvítal bych také odvážnější pokrmy, které by zaujaly i náročnější hosty. Takto se jedná o jídla, která nejspíš nikoho neurazí a za více než příznivé ceny. Ale nejedná se ani o nic, o čem byste vyprávěli svým známým. Umělé omáčky z pytlíku vyvažuje příznivý poměr cena/výkon, příjemné prostředí a obsluha, uděluji 6/10.
Velkou výhodou restaurace Maják je její prostředí, které se hodí téměř ke všem typům událostí, včetně firemních akcí. Především se zde najíte opravdu výhodně. Jídla s masem v polední nabídce začínají již od 75 Kč a například omeletu se špenátem si zde dáte ještě levněji. Co mě naopak zklamalo, byly omáčky, ze kterých je prostě cítit (a vidět), že nejsou domácí a kazí celkový dojem z jídla. Maso je takové univerzální, co se dává v kombinaci s výše zmíněnými omáčkami k různým přílohám. Uvítal bych také odvážnější pokrmy, které by zaujaly i náročnější hosty. Takto se jedná o jídla, která nejspíš nikoho neurazí a za více než příznivé ceny. Ale nejedná se ani o nic, o čem byste vyprávěli svým známým. Umělé omáčky z pytlíku vyvažuje příznivý poměr cena/výkon, příjemné prostředí a obsluha, uděluji 6/10.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Gastro Agent