Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu U Milína
12. prosince 2016 (09:00)
Dalších 6 fotografií v galerii
foto: pribram.cz
Hodnocení je ryze subjektivní a nemusí se shodovat s názorem redakce.
Restaurace Hotelu U Milína se nachází v bezprostřední blízkosti rychlostí silnice I/4 a není proto divu, že kromě místních se sem na jídlo zastaví i mnoho projíždějících cestovatelů. Restaurace je v jednom objektu s hotelem a má dostatek parkovacích kapacit v bezprostředním blízkosti.
Prostor restaurace je vzdušný a nabízí dostatek stolů. Některé jsou umístěny v samostatných kójích. Restaurace je rozdělena na kuřáckou a nekuřáckou část. Interiér rozhodně není ošklivý, i když je vidět, že byl navržen již před několika lety. U toalet platí rčení navrch huj, vespod fuj. Zatímco samotné toalety se zdály být čisté, to samé nelze říct o podlaze. Nejednalo se o nějakou momentální špínu, ale o dlouhodobé znečištění, které kazí jinak vcelku dobrý dojem.
Prostor restaurace je vzdušný a nabízí dostatek stolů. Některé jsou umístěny v samostatných kójích. Restaurace je rozdělena na kuřáckou a nekuřáckou část. Interiér rozhodně není ošklivý, i když je vidět, že byl navržen již před několika lety. U toalet platí rčení navrch huj, vespod fuj. Zatímco samotné toalety se zdály být čisté, to samé nelze říct o podlaze. Nejednalo se o nějakou momentální špínu, ale o dlouhodobé znečištění, které kazí jinak vcelku dobrý dojem.
foto: pribram.cz
Obsluha za námi přišla prakticky ihned po usednutí. Jedna ze servírek byla velmi nepříjemná a arogantní, druhá se snažila a byla milá, i když nám u objednaného jídla prohodila přílohu. Jídlo jsme ale dostali opravdu velmi rychle, myslím, že to netrvalo ani 5 minut. Trochu netradičně si zde vybíráte k hotovce i přílohu zvlášť, a to i v době polední nabídky. Cena tak v součtu většinou přesáhne 100 korun. A co jsme si dali my?
foto: pribram.cz
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudličkami (30 Kč). Za své peníze dostanete vcelku dobrou polévku, která mohla být o něco výraznější. V poměru k vývaru zde bylo také dost málo knedlíčků (myslím, že 3) a nudlí. Jinak bych jí ale ohodnotil lehkým nadprůměrem.
foto: pribram.cz
Dále jsme ochutnali specialitu šéfkuchaře, kterou byla pečená kachna s variací knedlíků i zelí (158 Kč). Na první pohled bylo vše v pořádku. Všeho byl dostatek. Bramborové i houskové knedlíky byly celkem dobré, i když ty houskové byly trochu tužší. Vůbec mi pak nechutnaly špekové knedlíky, které byly rozpadlé a tvrdé. Jenom jsem je ochutnal a ani nedojídal. U masa nebyla prakticky žádná šťáva, jenom sádlo, což mi nevadí, ale mohlo ho být více, aby si člověk mohl bez problému omastit všechny knedlíky. Červené zelí mi chutnalo, to bílé ale ne. Bylo cítit něčím nepřirozeným a raději jsem ho po ochutnání dál nejedl.
foto: pribram.cz
Druhým ochutnaným jídlem byl hovězí guláš (79 Kč + příloha). Guláš nebyl vůbec špatně ochucený. Byl v něm nastrouhaný křen, nakrájená cibule a kozí roh. Maso bylo měkké a libové, knedlíky stejně jako v případě kachny o trochu tužší. Jenom mohlo být víc samotné omáčky, poslední dva knedlíky už nebylo do čeho máčet. Celkově ale guláš považuji za nadprůměrný.
Restaurace hotelu U Milína nabízí příjemné prostředí, dobré umístění pro mnoho cestujících po silnici I/4, lehce nadprůměrné jídlo i rychlost s jakou nám bylo naservírováno. Bohužel poslední okamžik bývá často rozhodující a ten mám spojený s opravdu nepříjemnou servírkou, u které jsme platili. Nebýt toho, jednalo by se o zařízení, kam by se člověk na jídlo i rád vrátil. Celkově tak hodnotíme známkou 6/10.
Restaurace hotelu U Milína nabízí příjemné prostředí, dobré umístění pro mnoho cestujících po silnici I/4, lehce nadprůměrné jídlo i rychlost s jakou nám bylo naservírováno. Bohužel poslední okamžik bývá často rozhodující a ten mám spojený s opravdu nepříjemnou servírkou, u které jsme platili. Nebýt toho, jednalo by se o zařízení, kam by se člověk na jídlo i rád vrátil. Celkově tak hodnotíme známkou 6/10.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Gastro Agent