Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotel Hájek
7. listopadu 2016 (10:45)
Dalších 6 fotografií v galerii
foto: pribram.cz
Hodnocení je ryze subjektivní a nemusí se shodovat s názorem redakce.
Když se řekne Hotel Hájek, nejspíš se najde hodně lidí, kteří nebudou vědět, která bije. Hned na začátek si tedy řekněme, že se jedná o „bývalou Asii“, hotel a restauraci, která se nachází v ulici Gen. Kholla v Příbrami. Zařízení nabízí ubytovací kapacitu pro 38 osob, do restaurace by se pak mělo vejít zhruba o 10 hostů víc. K dispozici je i salonek. Přes léto je možné posedět i na zahrádce.
Při vstupu do restaurace na vás dýchne nostalgie. Interiér je snad naprosto stejný jako byl v minulém století. Bohužel se na něm podepsal i zub času a jediné, co vás tak zaujme, jsou nástěnné malby v orientálním stylu a terárium. Restaurace celkově působí omšelým dojmem a nepotěšil nás ani propálený ubrus na stole. Exkurze do jiného století pokračuje i při návštěvě záchodů, které jsou nejspíš osazeny původními toaletami i umyvadly. Bohužel moc dobrým dojmem nepůsobí ani bezprostřední okolí restaurace.
Jídelní lístek nikoho nepřekvapí. Nabízí hlavně "masová" jídla, několik druhů předkrmů a těstovin. Žádné moderní recepty nebo experimenty tady nečekejte. Restaurace ale potěší příznivými cenami. Hotovku si zde téměř vždy dáte do 80 Kč.
Při vstupu do restaurace na vás dýchne nostalgie. Interiér je snad naprosto stejný jako byl v minulém století. Bohužel se na něm podepsal i zub času a jediné, co vás tak zaujme, jsou nástěnné malby v orientálním stylu a terárium. Restaurace celkově působí omšelým dojmem a nepotěšil nás ani propálený ubrus na stole. Exkurze do jiného století pokračuje i při návštěvě záchodů, které jsou nejspíš osazeny původními toaletami i umyvadly. Bohužel moc dobrým dojmem nepůsobí ani bezprostřední okolí restaurace.
Jídelní lístek nikoho nepřekvapí. Nabízí hlavně "masová" jídla, několik druhů předkrmů a těstovin. Žádné moderní recepty nebo experimenty tady nečekejte. Restaurace ale potěší příznivými cenami. Hotovku si zde téměř vždy dáte do 80 Kč.
foto: pribram.cz
Ochutnali jsme zde záhorácký závitek z vepřového boku s bramborovými knedlíky (75 Kč). Potěšily nás nahřáté talíře i celkem velká porce – alespoň na první pohled. Co už méně, že na jídlo se čekalo asi 20 minut a že závitek byl z celkem tenké vrstvy masa. Uvnitř pak byla naopak spousta zelí a okolo spousta šťávy. Jídlo chuťově nemělo čím překvapit. Sníst se rozhodně dalo, ale že by si člověk nějak pochutnal, se taky říct nedá. Zkrátka takový průměr.
foto: pribram.cz
Druhým ochutnaným jídlem byly masové koule v rajské omáčce (75 Kč). I toto jídlo se neslo ve znamení průměrnosti. I když omáčka nebyla vůbec špatná a masové koule byly tak akorát dochucené, celkový dojem kazily opravdu hodně rozvařené těstoviny. Navíc u nich bylo znát, že patří k těm nejlevnějším, ale za 75 Kč člověk nemůže čekat zázraky. Trochu zamrzely i ne úplně teplé masové koule.
foto: pribram.cz
Posledním, co jsme ochutnali byly penne s kuřecím masem a s omáčkou ze sýrů (96 Kč). V první řadě musím pochválit, že v těstovinách byla i slušná porce masa. Omáčka byla dobře dochucená a i penne byly udělané tak akorát. Kuchař si jen možná mohl odpustit oblohu, která mi ke zbytku moc neladila. A možná bych jídlo servíroval spíš do hlubokého talíře.
Když si odmyslíte prostředí, byla by restaurace Hotel Hájek v rámci Příbrami nejspíš lehce nadprůměrným zařízením, které nabízí solidní jídlo za přiznivé ceny. To sice chuťově neohromí, ale rozhodně ani nijak neurazí a může být velmi dobrou alternativou k různým nepřirozeně trvanlivým sendvičům a bagetám, které najdete v chladicích boxech prakticky za stejnou cenu. Pokud bychom restauraci navštívili v létě a seděli na místní opravdu hezké zahrádce, k průměru bychom jeden bod přidali, vzhledem nevzhlednému a omšelému interiéru dáváme 5/10.
Pozn. redakce: Omlouváme se čtenářům rubriky Gastro Agent za zpoždění při vydání dnešního článku. Dali jsme přednost jiné aktuální zprávě.
Když si odmyslíte prostředí, byla by restaurace Hotel Hájek v rámci Příbrami nejspíš lehce nadprůměrným zařízením, které nabízí solidní jídlo za přiznivé ceny. To sice chuťově neohromí, ale rozhodně ani nijak neurazí a může být velmi dobrou alternativou k různým nepřirozeně trvanlivým sendvičům a bagetám, které najdete v chladicích boxech prakticky za stejnou cenu. Pokud bychom restauraci navštívili v létě a seděli na místní opravdu hezké zahrádce, k průměru bychom jeden bod přidali, vzhledem nevzhlednému a omšelému interiéru dáváme 5/10.
Pozn. redakce: Omlouváme se čtenářům rubriky Gastro Agent za zpoždění při vydání dnešního článku. Dali jsme přednost jiné aktuální zprávě.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Gastro Agent