Gastro Agent hodnotí: Restaurace Dolce Vita
28. listopadu 2016 (09:00)
Další 2 fotografie v galerii
foto: pribram.cz
Hodnocení je ryze subjektivní a nemusí se shodovat s názorem redakce.
Restauraci Dolce Vita najdeme kousek od Jiráskových sadů na Hornickém náměstí a mezi ostatními budovami působí poměrně nenápadně. Abych byl upřímný, donedávna jsem ani nevěděl, že se v těchto místech podobný podnik nachází.
První dojem po našem příchodu byl jednoznačné pozitivní. Celý interiér působí velice příjemně a útulně. Je zde docela šero, ale ne zas tolik, aby to bylo nepříjemné. Jedná se o menší prostor s barem a asi sedmi stoly, zhruba 25 míst k sezení. Dominantou celkem intimního prostoru je velký funkční krb. V sychravém počasí tohoto podzimu je sálavé teplo přírodního ohně velice příjemné a místnosti dodává nezaměnitelnou atmosféru.
Toalety jsou stejně intimní jako celá restaurace. Prostor se nafouknout nedá, takže korpulentnější dáma si možná při oblékání omylem zhasne a hygieny dbalá dívka, která si nesedá na cizí prkénko, se pravděpodobně ducne do čela o dveře. Ale tento mírně klaustrofobický pocit zcela přebije fakt, že toaleta je čisťounká a voňavá, vysoce převyšující příbramský standard. Někomu ale může vadit to, že o toaletu se dělí dámy i pánové a jak již bylo výše řečeno, je opravdu malá.
Restaurace nabízí mezinárodní kuchyni a tomu odpovídá i jídelní lístek. Ten je už předem připraven na každém místě, takže nemusíte čekat, než vám ho obsluha přinese. V nabídce je velké množství jídel od mexických tortill, amerických steaků až po různé druhy těstovin a salátů. Není problém vyměnit přílohu, pokud vám zrovna nevyhovuje. Zároveň si zde můžete objednat mnoho různých cocktailů. Myslím, že nehrozí, že by si zde někdo nic nevybral. Naopak je to, vzhledem k množství zajímavých jídel, poměrně složité. Ceny jídel se však, podle mého názoru, pohybují na horní hranici.
První dojem po našem příchodu byl jednoznačné pozitivní. Celý interiér působí velice příjemně a útulně. Je zde docela šero, ale ne zas tolik, aby to bylo nepříjemné. Jedná se o menší prostor s barem a asi sedmi stoly, zhruba 25 míst k sezení. Dominantou celkem intimního prostoru je velký funkční krb. V sychravém počasí tohoto podzimu je sálavé teplo přírodního ohně velice příjemné a místnosti dodává nezaměnitelnou atmosféru.
Toalety jsou stejně intimní jako celá restaurace. Prostor se nafouknout nedá, takže korpulentnější dáma si možná při oblékání omylem zhasne a hygieny dbalá dívka, která si nesedá na cizí prkénko, se pravděpodobně ducne do čela o dveře. Ale tento mírně klaustrofobický pocit zcela přebije fakt, že toaleta je čisťounká a voňavá, vysoce převyšující příbramský standard. Někomu ale může vadit to, že o toaletu se dělí dámy i pánové a jak již bylo výše řečeno, je opravdu malá.
Restaurace nabízí mezinárodní kuchyni a tomu odpovídá i jídelní lístek. Ten je už předem připraven na každém místě, takže nemusíte čekat, než vám ho obsluha přinese. V nabídce je velké množství jídel od mexických tortill, amerických steaků až po různé druhy těstovin a salátů. Není problém vyměnit přílohu, pokud vám zrovna nevyhovuje. Zároveň si zde můžete objednat mnoho různých cocktailů. Myslím, že nehrozí, že by si zde někdo nic nevybral. Naopak je to, vzhledem k množství zajímavých jídel, poměrně složité. Ceny jídel se však, podle mého názoru, pohybují na horní hranici.
foto: pribram.cz
Jako první jsme ochutnali polévku, a to hovězí vývar s nudlemi (25 Kč). V polévce byl dostatek masa a celkový dojem byl dobrý. Myslím si, že ceně 25 kč,- za jednu porci odpovídala a docela jsem si pochutnal.
foto: pribram.cz
Druhým chodem, který jsme ochutnali, byl kuřecí steak s třemi druhy sýrů (195 Kč). Jako přílohu jsem si objednal hranolky a k nim tatarku. Potěšilo mne, že v nabídce příloh bylo na výběr hned několik druhů hranolek. První dojem z jídla nebyl moc dobrý. Steaku a hranolkům by jistě slušela menší zeleninová obloha, která by talíř rozjasnila. Takto jsem měl pocit, že za cenu 195 kč dostávám talíř poloprázdný (nebo napůl plný – záleží na vašem pohledu na svět). Kuřecí steak byl udělaný „tak akorát“ a nebyl vůbec špatný, ale asi na něm ani není co kazit. Horší dojem jsem měl z oné variace třech sýrů. Vlastně se jednalo o dva druhy sýrů, které byly přikryty plátkem eidamu. Nebylo to špatné, ale chyběl tomu nápad, zvlášť za tu cenu.
foto: pribram.cz
Další námi ochutnané jídlo bylo hovězí fajitas podávané na rozehřáté plotýnce s tortillami, salátem s rajčatovou salsou a zakysanou smetanou (195 Kč). Maso s opečenou cibulkou bylo moc dobré, propečené, bez přehnaného kořenění, takže vynikla jeho chuť. Plotýnka udržela pokrm teplý po delší dobu. Bohužel, nedostatečně okapaný salát promočil druhou tortillu, takže se nedala zabalit a musela se jíst příborem jako palačinka. Tento drobný nedostatek trochu degradoval celkový výkon kuchaře.
Dojem z této restaurace je spíše pozitivní. Atmosféra podniku zaručuje soukromí a klid a je vhodná pro ty, kteří při hledání místa, kde se dobře najíst, preferují klid a domácí prostředí. Na druhou stranu jsme na obou jídlech našli něco, co nám vadí. Vzhledem k jejich ceně bychom asi čekali něco víc. 6/10
Dojem z této restaurace je spíše pozitivní. Atmosféra podniku zaručuje soukromí a klid a je vhodná pro ty, kteří při hledání místa, kde se dobře najíst, preferují klid a domácí prostředí. Na druhou stranu jsme na obou jídlech našli něco, co nám vadí. Vzhledem k jejich ceně bychom asi čekali něco víc. 6/10
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Gastro Agent