Gastro Agent hodnotí: Pivovar Podlesí
17. října 2016 (09:00)
Dalších 5 fotografií v galerii

foto: pribram.cz
Hodnocení je ryze subjektivní a nemusí se shodovat s názorem redakce.
Pivovar v Podlesí začal vařit pivo již na konci roku 2013. Od té doby se stává pravidelně cílem mnoha turistů i cyklistů, kteří vyrážejí do Brd a okolí. Restaurace nabízí společenský sál se samostatným barem, venkovní zahrádku a samotnou restauraci. Prostory jsou pokryté sítí Wi-Fi. V okolí pivovaru je bezproblémové parkování. Žádné problémy s čistotou jsme nezaznamenali ani na toaletách.
Jídelní lístek odpovídá zcela zaměření podniku. Najdete zde chuťovky k pivu, necelých 20 hlavních jídel a především nabídku šesti druhů vlastních piv, za které už pivovar získal i nějaké to ocenění. Interiér je takový vesnicko-hospodský a k pivovaru se hodí. Obsluha byla rychlá a příjemná. V rámci polední nabídky nabízí Pivovar Podlesí zpravidla 3 jídla a polévku. Zároveň je možné si dát zvýhodněné menu polévky a jídla (během naší návštěvy za 85 Kč).
Jídelní lístek odpovídá zcela zaměření podniku. Najdete zde chuťovky k pivu, necelých 20 hlavních jídel a především nabídku šesti druhů vlastních piv, za které už pivovar získal i nějaké to ocenění. Interiér je takový vesnicko-hospodský a k pivovaru se hodí. Obsluha byla rychlá a příjemná. V rámci polední nabídky nabízí Pivovar Podlesí zpravidla 3 jídla a polévku. Zároveň je možné si dát zvýhodněné menu polévky a jídla (během naší návštěvy za 85 Kč).

foto: pribram.cz
Nejprve jsme ochutnali kmínovou polévku (25 Kč). Porce byla dostatečná, polévka byla dobře dochucená, jen jsem zvyklý, že v kmínové polévce bývají i kousky brambor a tady jsem je nenašel. Možná byla také až zbytečně moc hustá, ale to jsou spíše drobnosti.

foto: pribram.cz
Druhým chodem byl marinovaný steak z vepřové kýty, sypaný křenem s americkými bramborami (90 Kč). Maso bylo dobře udělané a uvnitř šťavnaté, jenom mi ho obsluha přinesla maximálně tak vlažné. Křen byl opravdu čerstvý a měl říz, americké brambory byly úplně v pořádku. U jídla mohlo být více šťávy, která mi už na konci nezbyla. Také mi přijde trochu škoda, že křen zakrývá skoro celé maso, které je na talíři to hlavní a mělo by být vidět více.

foto: pribram.cz
Dále jsme ochutnali segedínský guláš (88 Kč) a hned na rovinu musím říct, že ten pro mě byl zklamáním. Byl příliš kyselý, byly v něm velké kusy tvrdého zelí a navíc mi přišlo, že je v něm opravdu málo masa. A ani knedlíků nebylo moc. Na tomto jídle jsem si opravdu moc nepochutnal.

foto: pribram.cz
Dalším vzorkem byla pikantní mexická tortila (93 Kč). Která nebyla špatná, ale rozhodně nebyla pikantní. Ani trochu nepálila, navíc mě zklamal nevýrazný dresing. Při jídle jsem nedokázal poznat, čím je dochucen. Tortila byla plněna kuřecím masem (kterého byl dostatek), zeleninou a kukuřicí. Na vrch byl přidán sýr. Jídlo zřejmě nikoho neurazí, ale ani nenadchne.

foto: pribram.cz
Poslední ochutnaný vzorek nepatřil do polední nabídky a jednalo se o filírovaný flank steak s omáčkou ze zeleného pepře (169 Kč). Těšil jsem se na krásně narůžovělé, šťavnaté a jemné maso, ale toho jsem se nedočkal. Steak mi přišel až příliš nízký a především příliš propečený, o nějaké šťavnatosti si tak člověk mohl nechat zdát. Omáčka ze zeleného pepře mi také příliš nechutnala, cítil jsem v ní nepříjemnou nakyslost. Alespoň, že ty brambory byly v pořádku. Nelze říct, že by jídlo bylo vyloženě zralé na vrácení, ale podruhé bych si ho zde už asi neobjednal.
Pivovar Podlesí je především pivovar, a tak je také nutné na toto zařízení nahlížet. Měl jsem možnost zde ochutnat několik druhů piv a vždy jsem se dočkal skvělé plné chuti a určitě je to pro mě důvod, proč se sem vrátit. To u jídel neplatí. Gastronomické zážitky tady nejspíš nikdo čekat nebude, většina lidí sem zamíří kvůli výhodné polední nabídce, nebo si dá pouze nějakou chuťovku k pivu. Pak je vše asi v pořádku. Pokud budete od jídla chtít víc, asi budete zklamáni. Je vidět, že kuchař si v některých jídlech není až tak jistý. Naproti tomu musím kladně hodnotit, že jsem si nevšiml, že by se zde používala nějaká chemická dochucovadla, nebo, že by například byl servírován nějaký polotovar, což dnes stále není úplná samozřejmost. Takže pokud chcete zajít s přáteli na pivo a přitom něčím zahnat hlad, můžu Pivovar Podlesí s klidem doporučit, pokud jdete vyloženě na jídlo, v Příbrami najdete místa, kde se najíte lépe. S přihlédnutím ke konkurenci musím udělit 6/10, pokud jdete hlavně na pivo, jeden bod klidně přidejte.
Pivovar Podlesí je především pivovar, a tak je také nutné na toto zařízení nahlížet. Měl jsem možnost zde ochutnat několik druhů piv a vždy jsem se dočkal skvělé plné chuti a určitě je to pro mě důvod, proč se sem vrátit. To u jídel neplatí. Gastronomické zážitky tady nejspíš nikdo čekat nebude, většina lidí sem zamíří kvůli výhodné polední nabídce, nebo si dá pouze nějakou chuťovku k pivu. Pak je vše asi v pořádku. Pokud budete od jídla chtít víc, asi budete zklamáni. Je vidět, že kuchař si v některých jídlech není až tak jistý. Naproti tomu musím kladně hodnotit, že jsem si nevšiml, že by se zde používala nějaká chemická dochucovadla, nebo, že by například byl servírován nějaký polotovar, což dnes stále není úplná samozřejmost. Takže pokud chcete zajít s přáteli na pivo a přitom něčím zahnat hlad, můžu Pivovar Podlesí s klidem doporučit, pokud jdete vyloženě na jídlo, v Příbrami najdete místa, kde se najíte lépe. S přihlédnutím ke konkurenci musím udělit 6/10, pokud jdete hlavně na pivo, jeden bod klidně přidejte.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Gastro Agent
Další články








