Gastro agent hodnotí: Pivovar Podlesí
FOTOGALERIE
9. června 2025 (11:00)
Dalších 7 fotografií v galerii

foto: Pivovar Podlesí. / Ludmila Zelenková
V našem gastro okénku vás zveme na objevování míst, kde se v Příbrami a okolí dobře najíte, příjemně posedíte a odnesete si fajn zážitek. Nejde nám o kritiku, ale o tipy na podniky, kde nešlápnete vedle. Hodnotíme vždy tři věci: jídlo (čerstvost, chuť, poctivost), prostředí (čistota, pohoda) a obsluhu (vstřícnost a profesionalita).
Pivovar Podlesí: Hodnocení kvality a služeb
Pivovar Podlesí se od svého vzniku v roce 2013 profiluje jako řemeslný pivovar, který sází na kvalitu a osobitost nejen svých piv, ale i kuchyně. Nachází se v klidné části regionu, což mu dodává venkovskou atmosféru – ideální pro zastávku na oběd, relaxaci v zahrádce nebo jako odpočinkové místo při výletu do Brd.
Pivovar Podlesí se od svého vzniku v roce 2013 profiluje jako řemeslný pivovar, který sází na kvalitu a osobitost nejen svých piv, ale i kuchyně. Nachází se v klidné části regionu, což mu dodává venkovskou atmosféru – ideální pro zastávku na oběd, relaxaci v zahrádce nebo jako odpočinkové místo při výletu do Brd.
Prostředí a atmosféra
Masivní dřevěné prvky v interiéru dávají podniku charakter, ale čas se na nich už podepsal – podlahy i obložení by ocenily lehkou renovaci. Naštěstí dřevěné trámové stropy stále drží kouzlo původního stylu. Zahrádka je oblíbená nejen mezi cyklisty, ale nabízí i dětský koutek, což ocení rodiny s nejmenšími návštěvníky. Celkově příjemná, takřka venkovská atmosféra a rychlý servis dělají z pivovaru skvělé místo na zastávku.
Obsluha
Mládí a energie – to jsou hlavní přednosti obsluhy, která byla pozorná, ochotná a dokázala dobře doporučit pokrmy i piva. Styl oblékání je spíše neformální, což zapadá do celkového rázu podniku, i když by sjednocenější dress code mohl působit profesionálněji. Jinak ale vše fungovalo bez problémů, všichni návštěvníci, stejně jako my, byli dobře obslouženi po celou dobu pobytu.
Jídlo a kvalita
Kuchyně pivovaru je založena na poctivých českých surovinách a domácích principech. Hovězí vývar s masem a nudlemi – čirý, chuťově vyvážený, oku lahodící díky použité zelenině. Kulajda s hříbky a vejcem – poctivá, nepřesolená, kopr mohl být vizuálně svěžejší, ale chuťově bez výhrad. Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem, zelím a smaženou cibulkou – perfektní plating s petrželkou, libové maso nakrájené místo mletého, křupavá cibulka – dokonalá harmonie. Frankfurtská vepřová pečeně s houskovým knedlíkem – krémová omáčka správně ochucená, maso měkké, knedlíky kvalitní.
Při návštěvě jsme ochutnali i jejich pivní speciál a můžeme ho doporučit – řemeslná kvalita se v chuti nezapře. Denní menu se pohybuje v cenové relaci 149–159 Kč, platba kartou je možná přímo u stolu.
Závěr
Klidná atmosféra, skvělé jídlo a poctivé pivo, tak by se nechaly shrnout hlavní atributy restaurace. Pivovar Podlesí je příjemná zastávka pro milovníky dobrého piva a české kuchyně. Prostředí si zaslouží drobnou renovaci, ale atmosféra podniku zůstává příjemná a obsluha funguje výborně. Kvalita jídla patří mezi nejsilnější stránky restaurace. Pokud hledáte místo pro klidný oběd nebo posezení po výletu, rozhodně stojí za návštěvu!
Celkové hodnocení: 8 bodů z 10
Masivní dřevěné prvky v interiéru dávají podniku charakter, ale čas se na nich už podepsal – podlahy i obložení by ocenily lehkou renovaci. Naštěstí dřevěné trámové stropy stále drží kouzlo původního stylu. Zahrádka je oblíbená nejen mezi cyklisty, ale nabízí i dětský koutek, což ocení rodiny s nejmenšími návštěvníky. Celkově příjemná, takřka venkovská atmosféra a rychlý servis dělají z pivovaru skvělé místo na zastávku.
Obsluha
Mládí a energie – to jsou hlavní přednosti obsluhy, která byla pozorná, ochotná a dokázala dobře doporučit pokrmy i piva. Styl oblékání je spíše neformální, což zapadá do celkového rázu podniku, i když by sjednocenější dress code mohl působit profesionálněji. Jinak ale vše fungovalo bez problémů, všichni návštěvníci, stejně jako my, byli dobře obslouženi po celou dobu pobytu.
Jídlo a kvalita
Kuchyně pivovaru je založena na poctivých českých surovinách a domácích principech. Hovězí vývar s masem a nudlemi – čirý, chuťově vyvážený, oku lahodící díky použité zelenině. Kulajda s hříbky a vejcem – poctivá, nepřesolená, kopr mohl být vizuálně svěžejší, ale chuťově bez výhrad. Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem, zelím a smaženou cibulkou – perfektní plating s petrželkou, libové maso nakrájené místo mletého, křupavá cibulka – dokonalá harmonie. Frankfurtská vepřová pečeně s houskovým knedlíkem – krémová omáčka správně ochucená, maso měkké, knedlíky kvalitní.
Při návštěvě jsme ochutnali i jejich pivní speciál a můžeme ho doporučit – řemeslná kvalita se v chuti nezapře. Denní menu se pohybuje v cenové relaci 149–159 Kč, platba kartou je možná přímo u stolu.
Závěr
Klidná atmosféra, skvělé jídlo a poctivé pivo, tak by se nechaly shrnout hlavní atributy restaurace. Pivovar Podlesí je příjemná zastávka pro milovníky dobrého piva a české kuchyně. Prostředí si zaslouží drobnou renovaci, ale atmosféra podniku zůstává příjemná a obsluha funguje výborně. Kvalita jídla patří mezi nejsilnější stránky restaurace. Pokud hledáte místo pro klidný oběd nebo posezení po výletu, rozhodně stojí za návštěvu!
Celkové hodnocení: 8 bodů z 10
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
autor: Ludmila Zelenková
Související
Další články









