Foto dne: Pozůstalí zaměstnanci se loučí se svou Mlékárnou Sedlčany
3. června 2019 (06:10)
Datum 31.5.2019 se zapíše do historie Sedlčan černým písmem.
Právě k tomuto dni skončila v Sedlčanech tradiční výroba sýrů. Francouzská společnost Savencia Fromage & Dairy Czech Republic ji přesunula do závodu v Hesově na Havlíčkobrodsku. Jako důvod uvedla zvýšení efektivity a optimalizace výroby v současném tvrdém konkurenčním prostředí.
Opatření se dotklo zhruba 260 lidí, v závodě hodně nacházely uplatnění ženy. Zaměstnanci dostali nabídku pracovat v Hesově nebo v dalším výrobním závodě společnosti Savencia v Hodoníně. Firma chce odcházejícím zaměstnancům vyplatit nadstandardní odstupné a nabídnout jim i další pomoc, například rekvalifikační kurzy. Pomáhat by jim měla také specializovaná agentura.
Vedení Sedlčan na Příbramsku bude usilovat o to, aby areál místních mlékáren nezůstal ladem.
Sedlčanská mlékárna přišla na svět jako vůbec první mlékárna v poválečném Československu dne 1. 1. 1950. Přivedla na svět sýr Hermelín, který byl zpočátku vyráběn pouze ručně v malém množství. V roce 1981 byla uvedena na trh Lučina.
Sjednocení výroby by nemělo mít vliv na spotřebitele, obchodní partnery ani dodavatele mléka, jejichž dodávky v plné míře přebere hesovský závod.
Právě k tomuto dni skončila v Sedlčanech tradiční výroba sýrů. Francouzská společnost Savencia Fromage & Dairy Czech Republic ji přesunula do závodu v Hesově na Havlíčkobrodsku. Jako důvod uvedla zvýšení efektivity a optimalizace výroby v současném tvrdém konkurenčním prostředí.
Opatření se dotklo zhruba 260 lidí, v závodě hodně nacházely uplatnění ženy. Zaměstnanci dostali nabídku pracovat v Hesově nebo v dalším výrobním závodě společnosti Savencia v Hodoníně. Firma chce odcházejícím zaměstnancům vyplatit nadstandardní odstupné a nabídnout jim i další pomoc, například rekvalifikační kurzy. Pomáhat by jim měla také specializovaná agentura.
Vedení Sedlčan na Příbramsku bude usilovat o to, aby areál místních mlékáren nezůstal ladem.
Sedlčanská mlékárna přišla na svět jako vůbec první mlékárna v poválečném Československu dne 1. 1. 1950. Přivedla na svět sýr Hermelín, který byl zpočátku vyráběn pouze ručně v malém množství. V roce 1981 byla uvedena na trh Lučina.
Sjednocení výroby by nemělo mít vliv na spotřebitele, obchodní partnery ani dodavatele mléka, jejichž dodávky v plné míře přebere hesovský závod.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: www.pribram.cz
autor: mir