Dvě hodiny jsme smažili vejce na slunci, jak to dopadlo?
Nejčtenější
19. června 2022 (17:26)
foto, video: pribram.cz / Tomáš Pečenka
S přípravou jsme začali přesně ve 12:00, kdy teplota na přímém slunci dosahovala 54 stupňů Celsia.
Napadlo by vás někdy připravit jídlo jen na slunci? My jsme se o to v dnešním tropickém dni pokusili a na pánvičce se snažili usmažit vejce. Celý pokus trval dvě hodiny.
S přípravou jsme začali přesně ve 12:00, kdy teplota na přímém slunci dosahovala 54 stupňů Celsia. Během dvou hodin vystoupala o čtyři stupně výš. Po celou dobu byla obloha jasná bez jediného mraku. Zpočátku foukal vítr, který během přípravy jídla ustal.
Během prvních třiceti minut pokrm vypadal stejně, jaký jsme na pánev vložili. Po hodině se bílek postupně vysušil a žloutek částečně okoral. Ve 14:00 jsme vajíčko z pánvičky vyndali a rozkrojili. Jak náš pokus dopadl, můžete vidět v úvodním videu.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Tomáš Pečenka
Související
•Po tropickém víkendu nás čekají bouřky, nárazový vítr, déšť a kroupy
•V části Čech bude v neděli extrémní vedro, teploty přesáhnou 37 stupňů
•Farmáři na Příbramsku se snaží prorazit s vajíčkomatem, do budoucna plánují prodej drůbeže v samoobslužné lednici