21. 11. svátek má Albert




Dáte si kolínka? Ani návštěva hygieniků nebyla restauraci v Březnici dostatečným varováním

10. září 2018   (11:50)
Dalších 5 fotografií v galeriiDáte si kolínka? Ani návštěva hygieniků nebyla restauraci v Březnici dostatečným varováním
foto: a

Opakovaná kontrola restauračního zařízení shledala přetrvávající nedostatky a neodstraněné závady


Na základě podnětů spotřebitelů, které upozorňovaly na nevyhovující kvalitu pokrmů a zdravotní potíže po konzumaci pokrmů připravovaných v Restauraci Srp v Březnici, provedli dne 21. 05. 2018 pracovníci Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze, územního pracoviště Příbram, kontrolu ve výše uvedené provozovně.

Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že v prostorách restaurace a celého jejího zázemí není prováděn řádný a pravidelný úklid, a že zde dochází k porušování těch nejzákladnějších zásad provozní hygieny! V prostoru kuchyně a skladu suchých potravin byla podlaha znečištěna, zejména v hůře přístupných místech pod technologickým vybavením a pracovními stoly, zbytky potravin (nudle, slupky od cibule, mouka apod.), mastnotou a prachem. Veškeré technologické zařízení v kuchyni (váha, pizza pec, zařízení na úchovu pokrmů, konvektomat, vařič, gril aj.), pracovní a úložné plochy, elektrické zásuvky a kabely byly silně znečištěny mastnotou žluté až hnědé barvy; vnitřní část chladicích a mrazicích zařízení znečištěna zbytky pokrmů a potravin, na těsnících gumách lednic místy pozorován výskyt plísně černé barvy. Odpadkový koš umístěný v kuchyni byl silně znečištěn. V mrazicím i chladicím zařízení byly uloženy rozpracované pokrmy a polotovary vlastní výroby, které nebyly označeny v souladu s platnými právními předpisy, a tak nebylo možné zjistit, kdy byly vyrobeny. Společně s potravinami určenými pro provozovnu stravovacích služeb zde byly skladovány zcela nevhodně i potraviny určené pro osobní spotřebu zaměstnanců zařízení.
Na základě podnětů spotřebitelů, které …
foto: a

V mrazicích a chladicích zařízeních byly uloženy potraviny s prošlým datem použitelnosti (ryby, prejt, klobásy, sýry, tvaroh aj.). Některé potraviny již vykazovaly senzorické změny (oschlé, okoralé, porostlé plísní).

Hotové teplé pokrmy v průběhu jejich výdeje nebyly uchovávány při odpovídajících teplotách tj. min. +60°C.

Spotřebiteli nebyla viditelně zpřístupněna snadno čitelná informace o obsahu alergenů v připravovaných pokrmech.

Obsluha restaurace neměla v době kontroly vyčleněno vhodné příslušenství pro převlékání (šatnu) a personální záchod.

Kontrolované osobě bylo zaměstnanci KHS nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor zařízení a likvidaci potravin jiných než bezpečných.

Při opakované kontrole provedené dne 09. 07. 2018 mohli hygienici jen konstatovat, že většina zjištěných závad přetrvává.
Znovu byly v zařízení zjištěny potraviny s prošlým datem spotřeby, a proto byla opakovaně nařízena i jejich likvidace.

Za zjištěné nedostatky bude kontrolované osobě uložen finanční postih ve správním řízení.

Výsledky provedených kontrol budou předány příslušnému dozorovému orgánu, tj. Státní zemědělské a potravinářské inspekci, která v tomto zařízení provádí běžný hygienický dozor.
V mrazicích a chladicích zařízeních byly …
foto: a

Fotogalerie

Znečištěná podlaha v kuchyni (1) Znečištěná podlaha a úložný regál ve skladu potravin (2) Znečištěné fritovací zařízení v kuchyni (3) Okoralé těstoviny skladované v chladicím zařízení restaurace (4) Neznačené zmrazené polotovary vlastní výroby (5)

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Info a
autor: mip








Další články

První obchodníci tento týden zahajují prodej vánočních stromků První obchodníci tento týden zahajují prodej vánočních stromků Začíná prodej vánočních stromků. Nejprodávanější jedle kavkazská mírně … Příbramská nemocnice se připojila k preventivnímu dni STOP dekubitům Příbramská nemocnice se připojila k preventivnímu dni STOP dekubitům Dekubity jsou proleženiny, které mohou vést k velmi bolestivým stavům a vážným … Brdský běžecký pohár 2024 zná vítěze, ceny převezmou na Novém rybníku Brdský běžecký pohár 2024 zná vítěze, ceny převezmou na Novém rybníku Na zakončení letošního ročníku běžeckého seriálu v sobotu 23. listopadu nebude chybět … Místo jaderných hlavic je v podzemním bunkru muzeum mapující atomový program Místo jaderných hlavic je v podzemním bunkru muzeum mapující atomový program Kdysi přísně střežený areál bývalých sovětských kasáren u Míšova stavěly … Po letech oprav se řidiči dočkají plného zprovoznění Barrandovského mostu Po letech oprav se řidiči dočkají plného zprovoznění Barrandovského mostu Na konci tohoto týdne zprovozní silničáři po více než 2,5 letech opravený Barrandovský … Vězeňská služba na zkoušku umožní zaměstnancům nosit do věznic mobily Vězeňská služba na zkoušku umožní zaměstnancům nosit do věznic mobily Používání mobilních telefonů v areálech věznic má zaměstnancům umožnit lepší kontakt s … Neukázněné odkládání odpadu hyzdí okolí, zvyšuje riziko výskytu hlodavců a přidělává práci Technickým službám Neukázněné odkládání odpadu hyzdí okolí, zvyšuje riziko výskytu hlodavců a přidělává práci Technickým službám Pracovníci Technických služeb města Příbram musejí každý týden uklízet po neukázněných … Zima klepe na dveře: Sníh i mráz dorazí i do nížin, vítr pocitově srazí teploty pod nulu Zima klepe na dveře: Sníh i mráz dorazí i do nížin, vítr pocitově srazí teploty pod nulu Česko čeká tento týden zimní počasí, sněžit může i v nížinách. Jak bude v první … Na Příbramsko zavítají vlaky s mikulášskou nadílkou Na Příbramsko zavítají vlaky s mikulášskou nadílkou Jízdy speciálních vlaků se uskuteční v sobotu 30. listopadu na trase z Příbrami do …
Experti doporučují zakázat u e-cigaret příchutě sladkostí a pestrobarevné obaly Experti doporučují zakázat u e-cigaret příchutě sladkostí a pestrobarevné obaly Odborníci navrhují regulaci příchutí e-cigaret pro snížení jejich atraktivity u dětí a …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies