Bistro na Nováku má za sebou více než uspokojivou sezonu
23. září 2020 (11:22)
foto: ava Poláková
Sportovní zařízení města Příbram (SZM), provozovatel SeZaM bistra, si letošní letní sezonu na Nováku chválí. K vysokým tržbám bistra přispěly jak tematické večery a další akce v areálu, tak i rozšíření nabídky o zdravá a čerstvá jídla.
Nejsilnějším měsícem z pohledu tržeb v SeZaM bistru Nový rybník byl letos srpen, během kterého se utržilo téměř 1,4 milionu korun. Celkově se v letní sezoně (červen - srpen) utržilo více jak 3 miliony korun. Provoznímu úspěchu napomáhá ucelený koncept a způsob, jakým je SeZaM bistro provozováno. Celé léto se konaly nejrůznější akce, vystoupení a doplněna byla také samotná nabídka bistra.
„Provozovat bistro na takovém místě a s takovou návštěvností areálu je sen každého provozovatele. Provozování takového druhu občerstvení má však i svá úskalí. Díky velmi schopným a proaktivním kolegům jde provoz bistra neustále kupředu. Nabízený sortiment stále obohacujeme a zkoušíme zavádět různé novinky. O co zájem je a o co ne, ukáže vždy až čas a někdy je to hodně zajímavé. Snažíme se vnímat všechny podněty z veřejnosti a pracovat s nimi. Zejména na sociálních sítích je často vidět poptávka po zdravých jídlech. Reálná poptávka je potom ale bohužel dosti odlišná,“ říká ředitel SZM Jan Slaba.
Novinkami pro sezonu 2020 byly například tři druhy tortill včetně vegetariánské, salát s kuřecím masem, tvaroh s ovocem, jogurty s ovocným rozvarem, čerstvě pečená ovesná tyčinka Flapjack, ovocné misky, Chia pudinky nebo pro milovníky sladkého, domácí borůvkové knedlíky. Dále také speciality mexické kuchyně: nachos s různými dipy či churos s karamelem a rozšířena byla také nabídka mraženého sortimentu o zmrzliny a ledovou tříšť od Algidy. „Přes všechnu snahu vyhovět poptávce po zdravém jídle z čerstvých surovin, která je z výčtu novinek jistě velmi patrná, zůstává nejprodávanější položkou z nabídky párek v rohlíku, kterých se jen za léto prodalo 6775 kusů, a v závěsu jsou hranolky s počtem prodaných porcí 4149. Za co jsem rád, je fakt, že alespoň jedna z letošních „fresh“ novinek se dostala do top 5 prodávaných položek, a to tortilla s kuřecím masem.“ doplňuje Slaba.
Z nápojů v létě nejvíce frčelo pivo, což asi málokoho překvapí, ale také točený ochucený birell a malinovka předčili v prodejích jiné oblíbené sycené nápoje. Piva se vytočilo skoro 6,5 tisíce litrů a ochuceného Birellu dva tisíce litrů.
I letos pokračovalo Sportovní zařízení města Příbram v loňském trendu tematických večerů a dalších akcí. Na bistru se konaly oblíbené Večery s pivovarem a novinkou byly středeční minidisco. „Na večeru s pivovarem jsem se byl podívat už vloni a letos tomu nemohlo být jinak. Příjemnou terasu SeZaM bistra Nový rybník navštěvuji pravidelně a rád. Když je k tomu ještě živá hudba a něco nového, dobrého k ochutnání, jsou to vždy skvěle strávené chvíle. Jsem moc rád, že bistro Nový rybník opravdu slouží ke všem účelům, k jakým bylo budováno a je tak důležitým základním pilířem v krásném areálu Nový rybník,“ říká starosta města Příbram Jan Konvalinka.
Večery s pivovarem mohli návštěvníci areálu letos zažít celkem tři, vystoupily kapely Vasilův Rubáš, Tabsker a The Baskers. Nabídka občerstvení byla rozšířena o chléb se škvarkovou pomazánkou a vepřové koleno na prkénku. Letošní úplnou novinkou byly středeční dětské diskotéky, které měly také velký úspěch. „Letní sezonu na bistru jsme z pozice spolupořadatele zakončili akcí rockový konec prázdnin, kterou i přes nepřízeň počasí navštívil poměrně vysoký počet návštěvníků. Také středeční minidisco se těšily velké návštěvnosti, kdy se vždy účastnilo 40 až 70 dětí. Všechny akce, ať už z pozice pořadatele, spolupořadatele i pronajímatele prostor vyžadují zodpovědnou a pečlivou přípravu. Proto jsem vždy moc rád, když se akce povede a nás to posouvá dál. “ doplňuje Slaba.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Miroslava Poláková
autor: Tomáš Pečenka