A další kontrola. Hygiena znova navštívila bistro ve Stavusu
FOTOGALERIE
22. prosince 2016 (15:28)
Na základě podnětu spotřebitele, který se týkal akutních zdravotních potíží po konzumaci pokrmu „rýžové nudle s kuřecím masem“, provedli dne 21. listopadu 2016 pracovníci Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze, územního pracoviště Příbram, další kontrolu v asijské restauraci Gurmet, umístěné v patře Obchodního centra Stavus v Příbrami.
Pracovníci hygieny zjistili, že v provozovně se opět neuklízí. Zjištění byla přímo zarážející, a to z toho důvodu, že vesměs stejné závady byly v provozovně zjištěny i kontrolou provedenou před třemi týdny, kdy bylo provozovateli nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech provozních prostor restaurace.
Povrchy všech podlah byly pokryty vrstvou mastnoty, špínou tmavé barvy a zbytky potravin, omyvatelné povrchy stěn, ale i pracovní a úložné plochy byly znečištěny nánosy mastnoty a organickými zbytky potravin. Vrstvou mastnoty bylo pokryto i veškeré technologické vybavení. V mrazicím zařízení byly uloženy polotovary vlastní výroby, které nebyly označeny v souladu s platnými právními předpisy. V předsíni záchodu skladovány čínské nudle, část potravin nevhodně skladována v šatně pro personál (v regálu hned vedle obuvi).
Tentokrát bylo kontrolované osobě zaměstnanci KHS rozhodnutím nařízeno okamžité uzavření provozovny. S provozovatelem restaurace byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. 23. listopadu pak bylo zjištěno, že ve všech prostorách byl proveden řádný úklid. Veškeré potraviny byly skladovány již za odpovídajících podmínek. Provozovatel projevil součinnost a přislíbil provést celkovou rekonstrukci zejména zázemí restaurace. Za zjištěné nedostatky bude kontrolované osobě uložen finanční postih ve správním řízení.
O první kontrole hygieny v tomto bistru jsme vás informovali ZDE.
Pracovníci hygieny zjistili, že v provozovně se opět neuklízí. Zjištění byla přímo zarážející, a to z toho důvodu, že vesměs stejné závady byly v provozovně zjištěny i kontrolou provedenou před třemi týdny, kdy bylo provozovateli nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech provozních prostor restaurace.
Povrchy všech podlah byly pokryty vrstvou mastnoty, špínou tmavé barvy a zbytky potravin, omyvatelné povrchy stěn, ale i pracovní a úložné plochy byly znečištěny nánosy mastnoty a organickými zbytky potravin. Vrstvou mastnoty bylo pokryto i veškeré technologické vybavení. V mrazicím zařízení byly uloženy polotovary vlastní výroby, které nebyly označeny v souladu s platnými právními předpisy. V předsíni záchodu skladovány čínské nudle, část potravin nevhodně skladována v šatně pro personál (v regálu hned vedle obuvi).
Tentokrát bylo kontrolované osobě zaměstnanci KHS rozhodnutím nařízeno okamžité uzavření provozovny. S provozovatelem restaurace byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. 23. listopadu pak bylo zjištěno, že ve všech prostorách byl proveden řádný úklid. Veškeré potraviny byly skladovány již za odpovídajících podmínek. Provozovatel projevil součinnost a přislíbil provést celkovou rekonstrukci zejména zázemí restaurace. Za zjištěné nedostatky bude kontrolované osobě uložen finanční postih ve správním řízení.
O první kontrole hygieny v tomto bistru jsme vás informovali ZDE.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: KHS Středočeského kraje
autor: HKS, red